Afterall - Del 32

När jag vaknade morgonen därpå, var det knappt att jag kom ihåg vad som hade hänt. Men då tanken nådde min nyvakna hjärna, spred sig ett leende över mina läppar.

Försiktigt, för att inte väcka Ulrik, kravlade jag mig ur sängen och drog på mig en lång kofta över pyjamasen. Jag frös och hade egentligen velat ligga kvar i sängen i all evighet, men då klockan redan passerat åtta, så kände jag att det var bäst att stiga upp.

Så tyst jag kunde, fiskade jag upp min dator från väskan och öppnade sedan ena balkongdörren. Den svala luften slog emot mig och jag drog flera djupa andetag. Min hjärna klarnade avsevärt, då den på nytt fick frisk luft och syre.

Jag sjönk ner i en av korsstolarna och svepte en kvarglömd filt kring axlarna. New York sjöd av liv långt där nere, trots att det var söndag. Folk skyndade fram och tillbaka på gatorna och bilarna tutade högt och irriterat på varandra. Ingen rast, ingen ro, som min pappa skulle ha sagt.

Jag öppnade locket på datorn och kopplade upp mig till hotellets nätverk. Trots att det var helg och trots att jag befann mig i New York, så hade jag fortfarande läxor. Jag skulle vara här en vecka, vilket gjorde att jag missade ytterligare skoltid. Varken mina föräldrar eller lärare var glada över detta, men då mina föräldrar sedan länge gett sitt godkännande åt Ulrik, så fick de allt skylla sig själva.

Trots att jag hade satt mig där med tanken att jag skulle göra läxor, så hade jag hastigt gått över till att leka runt på Youtube. Jag kunde göra just detta i timmar. Titta på olika videor och lyssna på all musik som fanns där.

Jag brukade lyssna på sån musik som jag inte kunde få tag på annars. Musik som jag inte kunde köpa.

Jag satte på Last Kiss av Taylor Swift och gjorde sedan på nytt ett försök att fortsätta med läxorna. Ulrik förstörde det.

”God morgon.” Han lutade sig mot dörrkarmen och gäspade.

”Groda”, mumlade jag ofokuserat, utan att inse vad jag sagt.

”Groda? Varför är jag en groda nu för tiden?” Ulrik sjönk ner i korgstolen bredvid mig och viftade med handen framför ögonen på mig för att få mig att vakna till.

”Va?” Jag såg upp från datorskärmen och stirrade på honom. ”Vad är det?” Han skrattade åt mig.

”Jag frågade varför du kallade mig groda.” Han suckade och skakade på huvudet, med blicken fäst på något i fjärran.

”Hm, jag är nog lite virrig.” Jag stängde ner datorn och la den på det lilla bordet. ”Jag menade säkert god morgon.” Jag bet mig i läppen och följde hans blick bort mot horisonten, visste inte vad jag skulle säga härnäst.

”Jag märker det”, mumlade Ulrik och slängde en blick åt mitt håll. Nu var det han som verkade frånvarande.

”Vi ska kanske gå och äta frukost?” Jag gav honom en frågande blick och han nickade långsamt. Jag la märke till att han redan var påklädd. ”Du kan gå ner om du vill. Jag ska bara byta om.” Orden fick honom att äntligen vakna till liv.

”Varför får inte jag stanna?” Han la huvudet på sned. ”Det är inget som jag sett förut.” Han blinkade retsamt mot mig, trots att en lätt röd färg dök upp på hans kinder. Även jag kände hur det hettade i mina.

”Stanna om du vill”, mumlade jag generat och reste mig sedan upp. Jag la tillbaka datorn i väskan och plockade sedan fram kläder ur garderoben. Ulrik hade slagit sig ner på sängen med surfplattan i handen på nytt. Trots att jag visste att det han sagt var sant, så kändes det fortfarande lite olustigt att byta om inför honom. Så, alltså, istället begav jag mig in i badrummet och bytte om. Han verkade inte bry sig märkbart om det.

Efter att jag klätt mig och satt upp håret i en hästsvans, begav jag mig ut till Ulrik.

”Klar?” Han såg frågande på mig. Jag nickade.

”Var ska vi äta någonstans?” Jag drog på mig ett par converse och stod sedan innanför dörren och väntade på honom.

”De andra är uppe på The View.” Ulrik log mot mig. ”Så det är bara att börja gå.”

”Gå du. Din smarta flickvän tar hissen.” Jag blinkade mot honom och drog upp dörren.

”Haha, jättekul.” Han log brett mot mig och tog min hand, medan vi gick genom korridoren. Han kramade den mjukt då vi steg in i hissen och dörrarna gick igen bakom oss.

Hissen var tom, sånär på en äldre man som stod i ett hörn med blicken fäst på sin mobil. Han verkade besvärad av att vi kommit in och hans tummar rörde sig som oljade blixtar över skärmen.

Jag böjde ner huvudet och bet mig i läppen, för att inte börja skratta åt hur komiskt det såg ut. Ulrik gav mig en road blick och skrattet lekte i hans ögon. Ett leende bredde långsamt ut sig över hans läppar, medan även han kämpade för att inte börja skratta.

Plötsligt, utan förvarning, stannade hissen och dörrarna gled upp. Mannen skyndade hastigt ut och gav oss båda en undrande blick.

Så fort dörrarna på nytt gick igen, brast vi båda ut i gapskratt. Jag lutade mig mot väggen och slog handen för munnen för att dämpa skrattet innan hissen var framme vid sitt mål. The View, på våning 52 med utsikt över större delen av New York.

JB, Nick, Simone, Josefin, Anders och Johan satt vid ett stort bord vid kanten av restaurangen. Trots att de pratade och skrattade och var fullt upptagna av maten, så märkte jag då vi närmade oss att de då och då slängde nervösa blickar ut genom de höga fönstren, som för att förvissa sig om att de inte var på väg att trilla ner.

”Halloj!” Ulrik höjde handen till hälsning och blandade svar kom flygande, några grötiga på grund av mat som var inproppad i munnen.

”Hejsan, latmaskar.” JB hade lyckats svälja ner sin stora tugga cornflakes och mjölk. Jag förstod inte hur han kunde äta så mycket i en tugga, utan att hans kinder sprängdes.

”Hej matvrak”, kontrade jag och log retsamt mot honom då han såg förtörnad ut.

”Du behöver inte dra till med sånt”, mumlade han och låtsades se sårad ut. Jag skakade bara på huvudet åt honom.

Jag och Ulrik plockade åt oss frukost från buffén och slog oss sedan ner vid bordet bland de andra. Ulrik hamnade mellan Nick och JB och jag bredvid Simone, med Josefin på hennes vänstra sida. Anders och Johan stannade inte kvar en längre stund, då de hade jobb att utföra. De påminde Ulrik om att han skulle möta dem nere i lobbyn inom en timme, och försvann sedan ner.

Allt igenom hade vi en trevlig frukost. Killarna skämtade med oss, allt för att få oss att skratta, men vi ingick en pakt mot dem, genom att hålla tyst och inte skratta.

”Så, vad ska vi göra idag då?” Simone gav mig och Josefin en undrande blick. ”Ska vi dumpa killarna och göra nåt kul?” Nick och JB lät höra varsin förnärmad grymtning.

”Visst, det låter bra.” Jag log mot dem båda och kände Ulriks blick på mig tvärs över bordet. ”Egentligen tycker jag inte om att shoppa, men jag kan ge mig för idag.”

”Visst, det låter bra. Simone?” Josefin såg frågande på Simone.

”Det låter helt okej. Då får jag en chans att köpa fler skor.” Hon blinkade och jag skrattade lätt åt henne. Simone och hennes kärlek för skor.

 

Ulrik försvann efter en kort stund iväg för att möta Anders och Johan. Vi andra lämnade även vi snart bordet.

Nick och JB bestämde sig för att även de hänga med på en shoppingtur, vilket gjorde oss glatt överraskade. Vi tog hissen ner till först mitt och Ulriks rum, för att jag skulle kunna hämta mina saker och gick sedan en våning ner till killarnas. De var de som tog längst tid på sig, då de fjantade runt och letade fram sina saker från alla möjliga ställen. Det var nästan så att vi tröttnade på att vänta och gav oss av utan dem.

Men till slut var de klara och vi kunde ta hissen ner till Simone och Josefins rum. De var betydligt snabbare än killarna, något vi retade dem för under hela vägen ner till lobbyn och ut på gatan.

Vi tog vägen genom Central Park, som låg något kvarter bort. Parken var otroligt vacker. Så grön och stilla, en total motsatts mot den gråa, hetsiga staden runt omkring.

Vi gick där en lång stund och tittade på större delen av allt som fanns. Solen sken från en molnfri himmel och luften var frisk och skön. Jag hade hellre stannat här hela dan, sittande i gräset vid den lilla sjön, istället för att bege mig ut på de avgasfyllda gatorna och traska runt i de trånga butikerna. Men nu hade jag inget annat val än att följa med dit där de andra ville ta sig.

 

Alltså spenderades större delen av dagen i butiker. Josefin, Simone, Nick och JB verkade ha grymt kul tillsammans. Jag hängde mest efter, skrattade med de andra. Jag hittade, trots min shoppingmotvilja, en del saker, så då vi någon gång på eftermiddagen slog oss ner på ett Starbucks, så hade även jag ett par kassar, trots att de andra säkert hade dubbelt så många var.

”Puh, det här var välbehövt.” Jag smuttade på min milkshake och lutade mig bakåt mot ryggstödet. Jag märkte att ingen av de andra verkade lyssna. De var alltför upptagna av sina egna konversationer.

Josefin och JB satt och skrattade och pratade högljutt och jag lade märke till att de inte precis dolde att de höll varandra i handen. Även Simone och Nick trivdes tillsammans. Detta fick mig att känna mig otroligt ensam. Jag önskade att Ulrik kunde vara där, så att jag också skulle ha någon att prata med.

Jag tog en ytterligare klunk av milkshaken och lät blicken fara över lokalen. Starbucks var inte så packat som vi trott. Det var skönt. Vi hade trängts med människor hela dagen, så här kändes det nästan som om man var själv på en mils stort område. Det var befriande och jag slöt trött ögonen. Jag kunde lika gärna passa på att vila lite.

 

 

 

 

Alla bilder är från Google och om du hittar en som du äger och vill ha märkt med ditt namn/att den tas bort, skicka då ett mejl till [email protected]


--------------------------------------------------------------------------------------------

Del 32, lite längre och tidigare än vad jag hade tänkt mig ;) Om ni kommenterar flitigt så kommer det kanske ett till imorgon, beroende på om jag hinner eller inte.

Jag hoppas att ni alla har det gött!

Erica

 

 


Q & A

Svar: Jag kommer att skriva ett par delar till, men kommer sedan avsluta Afterall. Känner att jag skulle vilja göra en nystart med Australian Moments, så jag hoppas att ni stannar och läser den ;) Jag kommer såklart fortsätta använda samma blogg, men jag kommer ändra lite i designen när jag börjar med den nya.
Svar: Det är klart Ulrik kommer vara med ;) Vad blir det annars för fanfic om honom? :p
Ha de gött!
Erica



Smakprov på "Australian Moments"

Halloj! Jag har nu börjat skriva lite smått på den nya berättelsen. Den kommer att få namnet Australian Moments. Jag tänkte att ni kanske skulle vilja läsa lite av den ;) Den kommer att börja med en sms konversation mellan de två huvudpersonerna, som ni kommer få gissa vilken som är vilken. Hope you like it! :D
(Den är kanske lite förvirrande, men det hela kommer förklaras vidare senare)

01/01/2012

10.35 am

To: 08032156

Hej, sorry, men jag kan nog inte komma imorgon. Vi kan kanske ses en annan dag? :)

 

10.36 am

To: 07089675

Excuse me, but who are you? And why are you texting me?

 

10.38 am

To: 08032156

Ops, sorry, got to be wrong number.

 

10.41 am

To: 07089675

Well, it´s okey, I guess…

 

10.42 am

To: 08032156

Wait, why are you speaking English? Which country are you from?

 

10.44 am

To: 07089675

Um, I´m Australian, so that´s the reason why. You know, that´s a quite direct and rude question. Not something you ask that fast.

 

10.46 am

To: 08032156

Okey then, sorry! I was just asking because I wanted to know, duh.

 

10.47 am

To: 07089675

Bye, rude person from Sweden.

 

10.48 am

To: 08032156

Bye

10.55 am

Wait a sec, how do you know I´m Swedish?!

11.05 am

Hello? Okey, I guess you´re ignoring med then.

 

Edit: Insåg att jag kanske varit lite otydlig tidigare, men även den nya kommer handla om Ulrik ;)


Afterall - Del 31

Därefter blev den resterande dagen riktigt trevlig. Då vi alla led av lätt jetlag efter den långa flygresan, åt vi en tidig middag uppe på The View tillsammans med Simone och Josefin och begav oss sedan tillbaka till mitt och Ulriks rum.

Anders och Johan hade skyndsamt försvunnit iväg för att uträtta ärenden, så det blev bara oss ”ungdomar” kvar. Den tanken fick mig att känna mig gammal och ett leende letade sig upp på mina läppar.

”Vad flinar du åt, då?” Ulrik såg upp på mig, där han låg med huvudet i mitt knä. Vi satt ute på balkongen och njöt av den ljumma luften och synen av New York långt där nedanför.

”Det har inte du med att göra”, skrattade jag och blinkade retsamt mot honom.

”Väldigt vad du är hemlighetsfull idag.” JB blängde på mig, där han och Josefin satt i varsin korgstol. Vi andra satt på balkongens golv, som var täckt med filtar och kuddar för att göra det hela mysigare. Fast Ulrik satt inte precis upp. Han var alldeles för lat för det, tydligen.

”Låt en tjej behålla sina hemligheter, grabbar.” Simone log mot mig och jag nickade tacksamt.

”Precis. Pressa oss inte om ni inte vill skaffa er mäktiga fiender.” Jag skrattade till på nytt.

”Okej, okej, vi ska allt akta oss”, suckade Nick. Jag lade märke till att han lagt armen kring Simones axlar, som för att värma henne. Det hade inte gått mig förbi att de andra fyra verkat komma riktigt bra överens.

”En hel diskussion på grund av ett leende.” Ulrik suckade. Jag blängde på honom där han låg och tog tag i en kudde, som jag slog till honom i ansiktet med.

”Det kan ibland vara nödvändigt”, sa jag förmanande, då han satte sig upp och såg förebrående på mig.

”Hmf.” Ulrik drog handen genom håret, som redan var rufsigt, men som nu blev snäppet rufsigare. Han såg alltid mycket yngre ut än vad han var.

”Du ser ut som om du blivit träffad av blixten”, skrattade jag och räckte retsamt ut tungan mot honom.

”Har du något problem med mig idag, eller vad då?” Ulrik snappade åt sig en kudde och gjorde ett försök till att slå till mig med den. Jag hoppade upp på fötter, så att kudden missade mig med en hårsmån. Istället träffade den Nick och Simone.

”Hallå, ta inte ut dina aggressioner på oss.” Nick blängde på Ulrik.

”Det här kommer säkert sluta med att nån av oss eller en kudde faller trettio våningar ner”, sa Josefin och suckade tungt med ett leende på läpparna.

Vi insåg alla att vi faktiskt inte befann oss på den mest idealiska platsen för ett kuddkrig.

”Vi kanske ska gå in.” JB reste sig upp.

”Ja, det är nog bäst.”

Hastigt samlade vi alla ihop kuddarna och filtarna och bar in dem i mitt och Ulriks rum. Alla verkade ha tröttnat på att sitta ute på balkongen, då insikten att vi faktiskt kunde trilla ner slog oss alla på samma gång.

”Jag tror att jag ska gå och lägga mig.” Nick gäspade och sträckte på sig.

”Redan?” Jag såg förvånat på honom. Solen hade precis börjat sjunka ner mot horisonten.

”Klockan är faktiskt ett hemma. Tidsskillnad, har du hört talas om det, kanske?” Jag kände hur det hettade i kinderna. Hur kunde jag vara så dum? Bara för att jag inte var trött, så behövde det inte betyda att de andra inte kände av skillnaden mellan Sverige och New York.

”Det förstås”, mumlade jag till svar.

”Jag går nog också och lägger mig.” JB slängde en blick åt Josefins håll och jag lade märke till att han nickade omärkt mot dörren. Något var definitivt på gång mellan dem.

”Jag borde också gå. Hänger du med, Simone?” Trots att Josefin talade till Simone, så märkte jag att hon höll blicken fäst på JB.

”Ja, god natt då allihop”, sa jag och kände hur Ulrik smög sin arm kring min midja. De andra mumlade trött till avsked och försvann ut genom dörren.

”Då var vi alltså ensamma.” Ulrik såg på mig och blinkade.

”Ja, vi är väl det.” Jag log. ”Jag tror att jag ska gå och ta en dusch.” Jag kände mig smutsig sedan resan och tänkte inte låta chansen till att få tvätta av sig gå till spillo.

”Så du dumpar mig här ute?” Ulrik putade med underläppen.

”Japp, du får vänja dig vid det. Vissa saker måste man sköta själv.” Jag kysste honom hastigt och nappade sedan åt mig ett par rena jeans och en t-shirt från garderoben. Om jag ändå skulle duscha så kunde jag lika gärna ta och byta kläder i samma svep.

Jag låste dörren efter mig och klädde sedan av mig. Jag huttrade till i den svala luften i badrummet, innan jag steg in i duschen och satte på det varma vattnet. Det dröjde inte länge förrän jag värmdes upp på nytt.

 

Då jag kom ut ur badrummet en halvtimme senare, fann jag Ulrik ligga utsträckt på sängen med sin surfplatta i handen. Hans blick var frånvarande och jag märkte att han spelade Angry Birds.

”Hejsan på dejsan, spelnörd.” Jag dunsade ner på sängen bredvid honom, så att han hoppade till och var nära att falla ner på golvet.

”Och det där var nödvändigt på vilket sätt?” Han la ifrån sig surfplattan och blängde på mig.

”Jag vet inte, något.” Jag lät blicken leta sig runt rummet, tills min blick stannade på hans gitarr. Det var länge sedan jag hade spelat nu, men jag kunde fortfarande spela.

Så, inom ett par sekunder satt jag på sängkanten med gitarren i knäet.

”Kan du ens spela?” Ulrik såg förvånat på mig.

”Det finns mycket du inte vet om mig. Att jag faktiskt kan spela gitarr är bara en av dem.” Jag vände tillbaka blicken mot gitarren och letade igenom minnet efter någon låt jag kunde. Taylor Swifts Mine var den första som dök upp, så det blev den jag spelade. Allt eftersom jag kom in i rytmen, började jag sjunga. Till en början tyst och osäkert, men sedan allt högre och mer självsäkert.

Låten påminde mig om allt jag gått igenom. Den påminde mig om Jasper, min familj, Ulrik. Allt jag saknat, allt jag mist och allt som förgyllt mina dagar.

Allt eftersom låten fortskred, hörde jag Ulriks mjuka röst i mitt öra. Jag hade inte vetat att han kunnat låten, men jag hörde hur orden klingade över hans läppar. Det kändes nästan som om låten beskrev livet vi levde. Alla motgångar, alla framgångar.

”Du är duktig på att sjunga.” Ulrik log mot mig, då låtens sista ton klingat ut.

”Tack. Men du är bättre.” Jag log tillbaka och lutade gitarren mot sänggaveln. ”Hur kan du annars lyckas få skivkontrakt?” Jag la huvudet på sned och höjde på ögonbrynet, som om jag utmanade honom till att säga emot mig.

”Jag kan bara säga att det hela beror på tur. Det skulle lika gärna kunna vara du som hade skivkontraktet.”

”Tro det så mycket du vill.” Jag log mot honom, strax innan han lutade sig fram och tryckte sina varma läppar mot mina. Jag kysste honom tillbaka och drog fingrarna genom hans hår. Jag undrade för en flyktig sekund om det kanske möjligtvis fortfarande såg ut som om det blivit träffat av blixten, men jag sköt hastigt undan tanken, då Ulrik mjukt lutade sig över mig, så att jag hamnade på rygg i sängen.

Trots att jag tidigare varit säker på att inget skulle hända, så accepterade jag nu att något var på väg att hända. Jag hade varit rädd för att han skulle vara lika rakt framåt som Jasper, men han tog det försiktigt, behandlade mig som om jag vore gjord av glas.

”Är du säker på det här”, mumlade Ulrik, mjukt och tyst. Jag slog upp ögonen som jag tidigare hållit slutna, och nickade så gott jag förmådde.

”Helt och fullt säker”, viskade. ”Cause this love is ours.” Han log åt mina ord och lutade sig sedan närmare mig. Jag visste där och då att det var här jag hörde hemma. Här, hos honom.

 

(Låtar som kan passa in, däribland Mine, som Cassie spelar, och Ours, som hon snor en mening ur i slutet)



Alla bilder på Ulrik i det här inlägget är tagna av: Josefin (www.jossesfoto.weebly.com)
Har du bilder på Ulrik, Ariana eller bara någon annan bild som du tycker skulle kunna passa i berättelsen? Mejla på gärna bilden/bilderna till [email protected] tillsammans med ditt namn, en länk till din blogg/Twitter/Facebook/Tumbr, etc. (Någon av dina bilder ska gärna finnas med där, för att jag ska kunna se så att det verkligen är du som äger dem), så kommer de komma ut i ett passande inlägg.
Har du övriga frågor/funderingar eller vill du kanske hjälpa mig med designen (Som jag har tänkt ändra i samband med den nya berättelsen lite längre fram), så går det bra att skicka detta till e-mail adressen ovan!

----------------------------------------------------------------------------------------
Så, hoppas att ni gillade del 31. Kanske inte så jättehändelserik(Förrän i slutet (; ). Det är inte helt säkert att det kommer något inlägg imorgon, så uppdateringen kommer kanske bli lite bristfällig under veckan, då jag har repetion inför nationella proven, samt debatt och ett annat prov, så jag kommer verkligen ha fullt upp!
Ha de fint alla fina läsare!
Erica

Afterall - Del 30 (2)

 

Att äntligen få stiga av planet på en av New Yorks många flygplatser, var helt underbart. Trots att det hemma blivit vår för bara några veckor sedan, så kändes det här som om det varit vår i flera månader. Det var nästan sommarvärme, men jag gissade på att detta berodde på att klimatet var annorlunda än vad det var hemma. Det här var USA, inte lilla Sverige. Allt var större här.

Efter att vi hade hämtat ut vårt bagage, begav vi oss ut på gatan där en lång rad gula taxibilar stod parkerade. Jag log åt den komiska synen. Alla såg exakt likadana ut.

Turister med kameror hängande kring halsen och New York- bor med svindyra mobiltelefoner tryckta mot örat, beblandade sig med varandra och fick det hela att se ut som en enda stor myllrande myrstack av olika sorters människor.

”Vi måste dela upp oss i två taxibilar.” Anders drog upp ärmen på sin kavaj för att slänga en blick på klockan. Jag hoppades på att han gjort som vi andra och ställt om tiden efter tidszonen vi befann oss i. Det hade han, tydligen.

”Hur långt är det till hotellet, egentligen?” Nick höjde på ett av sina mörka ögonbryn och knäppte upp en knapp på sin skjorta. Jag var glad över att han bar t-shirt under. Jag var redan väl medveten om att han var flera gånger mer vältränad än Ulrik, något som gjorde mig lite smått generad. Det var inte meningen att jag skulle spana in hans kompisar när jag hade honom. Fast han var ju inte så speciellt trevlig mot mig för tillfället.

”Det tar väl tio minuter dit med bil.” Anders sträckte på sig och styrde sedan stegen fram mot två taxibilar. Vi andra följde efter, tyngda av vårt bagage.

”Cass, du och jag kan väl ta en?” Ulrik såg på mig och log. Jag log inte tillbaka. Jag såg bara bestämt på honom, medan jag uttalade mig.

”Kanske ska Anders eller Johan hänga med. För det är väl ni som betalar?” Jag slängde en blick åt deras håll och Johan nickade långsamt.

”Det var du rätt i.” Han log och den här gången log även jag. Ulrik fick säga vad han ville. Det var han som tidigare betett sig som om jag inte varit något annat än luft.

”Då så.” Jag stegade fram till den ena taxin, där taxichauffören stod lutad mot bilen med en nyligen tänd cigarett i handen. Ulrik, som jag märkte såg lätt sårad ut över att jag inte velat spendera tid själv med honom, och Anders följde med mig.

”Hi.” Taxichauffören såg upp vid min hälsning. Jag såg i ögonvrån hur Nick, JB och Johan just hoppade in i en annan taxi.

”Hello. Are you free?” Anders gjorde en gest mot taxin och chauffören nickade.

”Yes. Where are you guys going?” Han röst var djup med en snabb, smattrande dialekt till grund.

”Marriot Marquis hotel, 1535 Broadway.” Anders läste högt från en lapp han höll i handen och chauffören nickade.

”Just jump in.” Han log och höll upp dörren åt mig och Ulrik så att vi kunde klättra in där bak. Anders satte sig där fram och chauffören slängde in våra väskor i bagaget, innan han satte sig bakom ratten.

Musik som jag kände igen som Taylor Swift strömmade ut ur bilens högtalare och jag lutade huvudet mot fönstret för att få en bättre översikt över det vi passerade.

Alla husen var skyskrapor. Jag gissade på att det inte var många hus i centrala New York som hade under 20 våningar.

Blandningen av folk på gatorna gjorde mig förvirrade. Det fanns folk iklädda strikta kavajer, folk iklädda slappa, vanliga kläder och folk som knappt hade några kläder alls.

Jag förstod där och då att detta verkligen inte var Sverige. Här fanns mer människor, mer brott, mer människor som sysslade med droger och alkohol. Det var spännande, men samtidigt skrämmande. Jag var lite rädd för att något skulle hända.

 

Hotellet som vi skulle bo på visade sig ha över 50 våningar. Det var absolut inte ett utav de billigaste hotellen, utan snarare tvärtom. Jag upptäckte strax att en av de två restaurangerna var The View, som låg på våning 52 och långsamt roterade runt. Jag hoppades på att vi kanske skulle besöka den. Jag hade hört så mycket om restaurangen att jag gärna ville befinna mig där, i alla fall bara för en kort stund.

Medan Johan och Anders gick för att checka in, slog vi andra oss ner i varsin fotölj i lobbyn. Två tjejer satt i en soffa ett par meter bort med en dator mellan sig. Då de märkte att vi slagit oss ner, började de viska upphetsat sinsemellan. De såg båda på och då på Ulrik och jag undrade om de kunde vara fans. Eller hade han ens fans ända här borta i USA? Det lät lite skumt, men jag visste att han varit i L.A. tidigare, vilket gjorde att vissa kunde ha fått upp ögonen för honom.

Jag försökte att inte bry mig om deras ivriga viskande, trots att de faktiskt såg riktigt trevliga ut. Den ena med blont hår och gröna ögon, den andra med rött hår och en obestämbar färg på ögonen.

”Cass, hur är det med dig egentligen?” JBs röst fick mig att hoppa till.

”Hm, bara bra.” Jag släppte tjejerna med blicken och såg istället på honom. ”Lite trött, det är allt.”

”Okej.” JB nickade och återgick sedan till sin konversation med Nick.

Jag drog upp mobilen ur fickan och satte på den. Jag hade stängt av den under landningen av planet och sedan inte satt på den på nytt. Jag visste att det var lika bra att ha på den, trots att jag visste att det kostade en del att ringa och sms:a här.

Då jag satt på den, fann jag att jag hade ett nytt sms väntande på mig. Att det var från Ulrik var inget som gick mig förbi.

 

Hur är det, egentligen? Mår du bra? Du verkar lite nere…?

/Ulrik

Jag rynkade pannan och såg upp, bort mot honom. Han log försiktigt, men jag skakade bara trött på huvudet. Vad sysslade han med? Skämdes han för att prata med mig inför Nick och JB, eller vadå? Jag kunde inte låta bli att märka att han började bli lite smått lik Jasper. Det oroade mig. Jag ville inte ha en sån pojkvän igen.

”Ursäkta, men är det du som är Ulrik Munther?” Tjejerna jag sett tidigare hade nu kommit fram till oss. De såg ut att vara några år yngre än jag, men det som egentligen förvånade mig var att de faktiskt pratade svenska. Inte engelska, svenska.

”Japp, det är jag det.” Ulrik log ett soligt leende. ”Och vilka har jag äran att få prata med?”

”Jag heter Simone.” Tjejen med det axellånga, röda håret, skakade hand med Ulrik.

”Och jag är Josefin.” Den blonda tjejen följde den andras exempel.

”Jag är Cassie.” Jag bestämde mig för att vara lite trevlig. Kanske skulle jag kunna umgås med dem, istället för att hänga med fem killar i en vecka. Om de nu var så trevliga som de verkade, vill säga.

”Är inte du Ulriks flickvän?” Josefin såg nyfiket på mig. Jag hajade till. Hur visste hon det? Även Ulrik såg förvånad ut.

”Jo, det kan man väl säga.” Jag log.

”Hörni, hade ni tänkt presentera oss här borta, eller?” JB blängde på mig.

”Jag trodde att du var fullt kapabel att sköta sådant själv, JB.” Jag blinkade retsamt mot honom.

”Haha, jättekul.” JB reste sig upp, följd av Nick. De skakade båda hand med Josefin och Simone och presenterade sig. Jag lade märke till att de verkade komma väl överens redan nu.

”Jaha, så ni är från Sverige ni också, eller?” Jag såg på dem och Simone nickade.

”Jo, vi är här med mina föräldrar en vecka, ungefär.” Hon log. ”Rätt sjukt att träffa på Ulrik Munther här borta.” Både hon och Josefin skrattade.

”Ja, det är inte varje dag sånt händer.” Även jag skrattade och jag hörde ett halvhjärtat försök till skratt från Ulriks håll. Jag slängde en blick åt hans håll och lade märke till det olyckliga uttryck som gnistrade till i hans ögon. Jag var tvungen att prata med honom om vad som egentligen hänt. Men kanske inte just nu.

”Då var det klart.” Anders och Johan avbröt det pågående samtalet oss alla emellan. ”Nick och JB, ni får dela rum, jag och Johan och Ulrik och Cassie.” Anders delade ut nycklarna åt oss. Jag undrade vad Anders och Johan egentligen tyckte om att jag och Ulrik skulle dela rum. De måste undra om vi skulle göra något… olämpligt.

”Vi kanske ska gå och packa upp.” Ulrik reste sig upp och hängde sin väska över axeln.

”Kanske det.” Jag såg på Simone och Josefin. ”Vi kan kanske ses igen senare.

”Visst.” De log båda två. ”Vi bor i rum 187, det är bara att komma och knacka på om det är något.” Jag nickade.

”Då ses vi.”

Efter att Ulrik gett dem varsin autograf, begav vi oss mot hissarna. Jag funderade på vad vi skulle göra härnäst. New York var stort med många möjligheter, så vi skulle säkert hitta något ganska snart.

 

Rummet jag och Ulrik fått var helt underbart. Trots att vi på nytt skulle få dela säng, så var det inget jag den här gången var orolig för. Det hade inte hänt något förra gången, så det skulle säkert inte hända något nu heller. Så mycket visste jag i alla fall. Ulrik skulle inte göra något utan att jag var med på det. Det trodde jag i alla fall.

”Visst är det fint?” Ulrik såg på mig och log brett. Jag nickade.

”Det är helt underbart.”

”Jag är glad att du gillar det. Jag älskar att se dig le. Ha jag någonsin sagt det?” Han tog mina händer i sina.

”Det är mycket du inte sagt idag.” Mitt leende slocknade och jag vände bort blicken. ”Ulrik, skäms du för att prata med mig, eller vad är det? Under hela resan har du knappt ägnat mig en minut av din tid. Är något fel, eller vaddå?”

”Cassie, du vet att jag aldrig skulle skämmas för dig. Ingen skulle kunna skämmas för dig.” Ulriks ton på rösten fick mig att se upp och möta hans blick igen.

”Förklara då varför du behandlat mig som luft och sedan har mage att bete dig som om allt är som det ska.” Jag märkte att min röst lät bitter, men jag brydde mig inte.

”Jag kan inte förklara just det”, började Ulrik och jag drog hastigt händerna ur hans och vände mig bort till hälften. ”Jag tror att jag helt enkelt bara var nervös, okej? Jag visste inte vad du skulle tycka om allt det här. Jag visste inte om något liknande skulle hända som förra gången. Jag var rädd för att något skulle förstöra det hela igen. Förlåt mig, Cass, men det är så det är.”

”Visst, om du säger det så”, muttrade jag och stegade genom rummet, fram till balkongdörrarna. Jag behövde få lite frisk luft.

”Cassie!” Jag hörde Ulriks fotsteg bakom mig, men jag valde att inte bry mig om dem. Istället slängde jag upp dörrarna och steg ut på balkongen, som var ovanligt rymlig med två mysiga korgstolar och ett litet bord i ena hörnet. Jag tog ingen notis om dessa, utan lutade mig istället mot räcket och granskade New York där nedanför. Att bo på 30: ionde våningen hade vissa fördelar.

Ulrik kom och ställde sig bredvid mig och jag lade märke till att han tagit av sig sin gubbkeps, så att det blonda håret rufsades till av vinden. Hur kunde jag vara arg på en sån fin kille som han.

”Okej, du är förlåten, för den här gången.” Jag la min hand över hans.

”Det duger fint för mig.” Han mötte min blick och log. ”Men nu är det så att der finns något som jag har velat göra större delen av dagen.” Han blinkade finurligt.

”Vad då?” Jag såg nyfiket på honom, då han drog mig intill sig och mötte min blick på nytt.

”Det här.” Precis när orden lämnat hans läppar, lutade han sig ner och kysste mig.

 

(Lyssna gärna på denna medan ni läser, då den handlar om just New York :p)


(Den här kan också passa in)


Alla bilder är från Google och om du hittar en som du äger och vill ha märkt med ditt namn/att den tas bort, skicka då ett mejl till [email protected]

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Här har ni den nya delen! Vad tycker ni? Här kom även våra vinnare av varsin roll med i berättelsen; Simone och Josefin! De kommer även dyka upp i några ytterligare delar längre fram, då de kommer spela varsin viktig roll under New York vistelsen. Bara de och jag vet vad som kommer hända vidare, haha ;) Ni andra får vänta och se!
Se nu till att kommentera flitigt (Jag vet, jag borde inte be om att ni ska kommentera, då jag egentligen tycker det känns lite dumt) så kommer det kanske en lång del imorgon, beroende på hur gott om tid jag har :)
Ha de gött!
Erica

Q & A

Svar: Där har du helt rätt, haha. Jag tänkte själv på honom när jag skrev, så jag kände att det skulle vara kul att ta in honom i berättelsen ;)
Ha de gött!
Erica

Karaktärerna i Afterall

Fullständigt: Cassandra Lowland
Smeknamn: Cassie
Ålder: 17, född 13 Mars 1994
Övrigt: Huvudpersonen i berättelsen och den som verkar ha mest otur. Undrar vad det kan bero på?
Fullständigt: Jens Ulrik Munther
Smeknamn: Ulrik
Ålder: 17, född 18 Februari 1994
Övrigt: Nybliven kändis och artist med en växande fan-skara, något som ibland kan trassla till förhållandet med Cassie.



Fullständigt: Desiré Lowland
Smeknamn: Desi
Ålder: 12/13, född 30 Augusti 1998
Övrigt: Cassies lillasyster...



Fullständigt: Charlotte Bergen 
Smeknamn: Charlie
Ålder: 16/17, född 5 December 1994
Övrigt: Har känt Cassie nästan lika länge som JB och hon beter sig ofta som om hon är äldre än alla de andra. Hon har lite av en "mamma-karaktär" över sig.



Fullständigt: Fredrica Björnström
Smeknamn: Foxy
Ålder: 15/16, född 15 Juni 1995
Övrigt: Har känt Cassie en väldigt lång tid nu. De träffades första gången i trean genom Charlie.



Fullständigt: Joseph Batchler Doyle
Smeknamn: JB
Ålder: 16/17, född 18 Juli 1994
Övrigt: En av Cassies närmsta vänner. De har känt varandra sedan barnsben och har alltid delat nästan allt.


Fullständigt: Jasper Anderson
Smeknamn: -
Ålder: 18, född 4 Januari 1993
Övrigt: Cassies ex-pojkvän som gör allt för att trassla till det för henne. Kan verka en aning dominant, men även snäll. Fast det är mest tills man lärt känna hans "riktiga" jag...



Fullständigt: Nicholas Li
Smeknamn: Nick
Ålder: 16/17, född 12 Augusti 1994
Övrigt: En av Ulriks vänner. De har känt varandra ett tag nu och delar samma intresse: Musik!


_______________________________________________________________________

Obs, de flesta av personerna på bilderna är kändisar, vilket gör att bilderna kommer från Google.Hittar du en bild som du eller någon annan äger och som du/ni inte vill ha här, skicka då ett mejl till [email protected] , så tas den bort efter dina önskemål/märks med ditt namn

Erica


Afterall - Del 30 (1)

 

Att packa saker för en vecka i New York på bara några få timmar, visade sig vara enkelt. I alla fall för min del. JB hade gått hem till sig, men vi höll kontakten genom Skype. Han velade en lång stund mellan vad han skulle ha med sig och jag tröttnade snabbt på honom, då jag själv redan varit klar en lång stund då han bara kommit hälften.

”Du, jag måste gå nu.” Jag drog igen dragkedjan på resväskan och sträckte fram handen för att stänga av videokonversationen.

”Men du måste hjälpa mig!” JB lutade sig på sitt skrivbord och blängde på mig. Kom igen, va?” Han putade med underläppen.

”Om jag ska orka upp imorgon, så måste jag gå och lägga mig strax. Förresten så kommer mamma och pappa om en kort stund. Desi är också hemma snart.” Jag suckade och sjönk ner på min skrivbordsstol.

”Okej då. Vi ses imorgon då. Jag är hos dig runt halv åtta.” JB log brett.

”Yes, vi ses.” Jag höjde handen till avsked och stängde sedan ner chattfönstret.

 

Dagen därpå blev jag tvungen att stiga upp tidigt för att packa det sista. Veckodagen gjorde att jag var knäpptyst medan jag gjorde mig klar. Att inte slamra runt i köket då jag skulle äta en lätt frukost eller duscha utan att föra för mycket oväsen var inte så lätt som jag trott. Inte heller att bära ner min resväska för trappan utan att smälla i något trappsteg var något som var så speciellt enkelt.

Halv åtta steg JB in genom dörren till vårt hus med en stor resväska i handen och en ytterligare väska över axeln.

”Nu får ni ha så kul.” Mamma och pappa hade kommit ner för att säga hejdå. Båda stod i hallen, iklädda varsin morgonrock och med varsin kopp kaffe i handen.

”Det ska vi.” Jag hade dragit på mig en svart läderjacka, mössa, tunn halsduk och converse och hängde nu min andra väska över axeln.

En bil tutade utanför och jag antog att Ulrik hade kommit.

”Hej då. Ta hand om dig nu.” Pappa kramade om mig och viskade i mitt öra: ”Jag är glad över att du har fått en så trevlig kille som Ulrik. Jasper var inte särskilt passande.” Han blinkade mot mig över axeln på mamma, då även hon kramade om mig.

”Hej då. Vi ses om en vecka.” Jag lyfte upp min resväska och följde sedan JB ut genom dörren.

En mörkblå Volvo stod ute på gatan med motorn igång. Lacken glänste i solen som nyss gått upp och nu sken igenom det tunna molntäcke som täckte himlen.

Jag kunde se konturerna av en förare och en person som satt bredvid. Då vi närmade oss bilen, steg Ulrik ur, brett leende.

”Halloj!” Han hjälpte oss lyfta in väskorna och öppnade sedan ena dörren där bak. Till min häpnad, satt en annan kille redan där.

”Hej.” Jag bet mig osäkert i läppen och gav Ulrik en undrande blick.

”Det här är Nick. Han ska också hänga på.” Ulrik mötte min blick och en bestämd glimt glittrade till i hans blå-gröna ögon. Jag undrade om detta var någon sorts hämnd för att jag tagit med mig JB.

Jag hoppade in i baksätet bredvid Nick och fick snart sällskap av JB. Ulrik gick runt bilen och hoppade på nytt in i framsätet. Jag gissade på att föraren säkert var hans pappa, Kjell.

Nick visade sig vara riktigt trevlig. Vi pratade en stund under bilfärden till flygplatsen och sedan under väntan på flyget, då vi passade på att äta oss mätta.

På flygplatsen mötte vi även Anders och Johan, som båda bad om ursäkt till mig för vad de gjort mot mig och Ulrik. Jag förlät dem. Det var ingen idé att ha gammalt agg hängande över sig då man skulle till en så fin stad som New York.

De var båda pratsamma och glada och den spända atmosfären mellan oss, försvann hastigt.

Trots att jag var glad över att få ha hängt med, så saknade jag att ha en tjejkompis. Ulrik, Nick och JB satt alla tre och pratade om saker som inte intresserade mig så speciellt mycket. Anders och Johan pratade den mesta tiden jobb, så där hade jag inget att tillägga.

Känslan av utanförskap var inte trevlig, men jag valde att inte visa något utåt. Istället satt jag och låtsades vara upptagen av min mobil, trots att jag egentligen bara satt och spelade spel. Jag hade inget bättre för mig.

 

Kvart över nio fick vi stiga på planet. Då det var skivbolaget som betalade allting, så satt vi i första klass. Jag märkte ingen större skillnad egentligen, trots att JB och Nick häpnade över hur sköna flygstolarna var och hur mycket lyxigare allt såg ut. Ulrik bara skrattade åt dem. Han verkade mer van vid det här än vad vi andra var.

Nick, JB och Ulrik satte sig på ena sidan gången, till min stora besvikelse. Jag hade hoppats på att Ulrik skulle vilja sitta bredvid mig nu när han tidigare varit så ointresserad över att jag var där. Men nej då.

Johan och Anders intog platserna bredvid mig, de närmast fönstret, medan jag fick sitta vid mittgången.

De vanliga säkerhetsföreskrifterna gicks igenom av flygvärdinnorna, men jag ägnade det ingen större uppmärksamhet. Jag kunde det redan utantill.

Då flygplanet rullade ut på landningsbanan, sträckte sig Ulrik över mittgången och tog min hand. Han log brett mot mig och jag log ett halvhjärtat leende tillbaka. Trots att jag helst av allt inte hade velat ha något med honom att göra för tillfället, kramade jag mjukt hans hand då flygplanet ökade farten och började stiga uppåt. Vi var på väg.

 

Flygresan segade sig fram. Jag var väl medveten om att det skulle ta ett stort antal timmar för att ta sig över Atlanten till New York. Det var inget man gjorde på tjugo minuter.

Jag fann mig på nytt vara utelämnad till att göra precis vad jag ville. Killarna var inbegripna i ett samtal redan från början och Ulrik hade sedan länge släppt min hand och vänt sig bort.

Jag drog upp mobilen och kopplade in hörlurarna, innan jag plockade upp en bok ur väskan. Jag kunde lika gärna göra något trevligt om nu ingen tänkte prata med mig.

 

Så, där befann jag mig. Sittande på ett flygplan med hörlurar i öronen och en bok framför ansiktet, på väg till New York för att uppleva en helg som jag tidigare trott skulle bli otroligt rolig och fantastisk. Nu visste jag inte ett dugg av vad som skulle ske. Kanske skulle jag få tillbringa tiden där helt själv, medan alla andra hade kul.

 

Den första skymten av New York fick mig att dra efter andan. Ljuset från staden lyste upp allt omkring och då flygplanet sjönk längre och längre ner, kunde jag urskilja byggnader, broar och torg. Detaljer var inte lätta att upptäcka, men jag visste att jag skulle få se allt på närmre håll inom en kort stund. Jag var spänd av förväntan, trots Ulriks behandling av mig. Jag hoppades att han skulle skärpa sig inom en snar framtid.

 

 

 

 

Bilden tagen av: Josefin (www,jossesfoto.weebly.com)


----------------------------------------------------------------------------------------------

Del 1 av del 30! Hoppas att ni gillar den :) Kanske inte så händelserik, men i nästa del så kommer våra två vinnare komma in! Då får ni alltså veta vilka de är ;)

Ha de gött!

Erica


Q & A

Svar 1: Anledning till varför JB ska med, det kommer komma senare ;)
Svar 2: JB är en av Cassies bästa kompisar. Man kan läsa lite om honom på Facebooksidan, samt så ska jag lägga upp det här på bloggen inom en snar framtid :)
Svar: Du får vänta och se om det händer nåt mellan dem, haha. Fast de är mest som syskon, så det är inte så troligt. Del 30 kommer inom en snar framtid...
Svar 1&2: Idéen låter jättebra! Tror jag tar den istället. Anledningen till kusin-idéen är den att jag ville göra något annorlunda, men jag har insett att det kanske inte var så bra ändå :)
Ha de gött allihopa!
Erica

Afterall - Del 29

Dagen gick, lika långsamt som alla andra. Jag hade inte så speciellt mycket att göra, då det snart var helg. Det skulle bli skönt att få ta det lugnt. Inga läxor, inget slit. I alla fall i två dagar. Helgen borde egentligen vara längre. Man hann knappt vila ut ett dugg.

Ulriks hemlighetsfulla min då han berättat att det var bäst för mig att hålla helgen fri, hade gjort mig otroligt nyfiken. Jag tyckte inte om när han undanhöll saker från mig. Det gjorde att jag började fantisera. Alla fantasier var inte heller… passande. Jag var glad över att ingen kunde läsa mina tankar. Det hade blivit obotligt pinsamt för min del.

Mina tankar var så förvirrade och snurriga, att jag av misstag råkade börja prata med JB, något som gjorde honom förbryllad men glad, då han tydligen verkade tro att jag förlåtit honom. Då jag insett mitt misstag, hade jag hastigt skyndat därifrån mitt i en mening. Jag fattade inte hur jag kunde vara så virrig, egentligen. Det var bara en överraskning. Ingen stor grej. Eller var det det?

 

Då jag kom hem igen samma eftermiddag, var huset tomt. Desi var hos en kompis och mina föräldrar jobbade båda sent. Ulrik var även han upptagen på annat håll. Jag undrade om det kunde ha något att göra med överraskningen.

Jag hade till en början ingen aning om vad jag skulle hitta på. Att sitta och glo en hel kväll skulle bara vara tråkigt.

Men efter en stund kom jag att tänka på att jag faktiskt skulle kunna baka något för att överraska min familj. Då slapp jag sitta och dega.

Så, efter att ha letat upp en gammal kokbok och satt på lite bra musik, satte jag alltså igång med att baka. Jag dansade runt i köket och sjöng med. Jag visste att ingen ändå kunde se eller höra mig. Jag kunde bara vara mig själv för en gångs skull.

Jag var fullt upptagen av det jag höll på med. Alltså märkte jag inte att nån kom. Att någon stod i dörren och såg på.

”Att du kunde dansa sådär. Det har du aldrig berättat.” Rösten fick mig att stelna till och vända mig om med sleven höjd. Smeten droppade ifrån den ner på golvet, men jag tog ingen notis om detta. Vad gjorde han här, igen? Jag måste ha glömt låsa dörren. Hur hade han annars kunnat komma in?

”Vad gör du här?” Hjärtat bultade hårt i bröstet och jag svalde hårt.

”Vad tror du att jag gör här?” Jasper log, nästan lite hånfullt, och tog ett steg framåt mot mig. Jag tog ett motsvarande steg bakåt och la ifrån mig sleven på bänken. Jag ville bara att han skulle ta och försvinna. Han gjorde mig nervös.

”Kan du bara ta och gå?” Jag hörde mig själv uttala mina tankar högt och undrade om det var ett misstag. Han verkade redan rätt förbannad. Jag ville inte precis göra det hela värre.

”Till vilken nytta? Jag får ju inte det jag vill då.” Jasper tog ett nytt steg mot mig, så att jag fann mig stå fångad mellan honom och köksbänken. Musiken fortsatte att spela, men jag uppfattade inget från den. Jag var rädd, rädd för vad Jasper tänkte göra med mig. Jag var ensam hemma och ingen visste vad som hände.

”Jasper, är du så tjockskallig att du inte fattar att det faktiskt är över sedan länge? Du måste gå vidare och lägga av med det här.” Jag blängde på honom och lät mycket säkrare på rösten än vad jag kände mig.

”Jag tycker inte att det är över. Du hade ingen bra anledning till att göra slut med mig.” Jaspers ögon smalnade till springor. ”Han där Ulrik är bara en fjant.”

”Käften”, väste jag. ”Det är du som är fjanten här.” Mina ord följdes av hans knytnäve som träffade mig i magen. Jag vek mig dubbel av smärtan och hann därför inte värja mig, då han slog till mig på nytt, den här gången träffade hans hand min kind.

Slaget fick det att snurra i huvudet. Jag gled ner på golvet och kröp ihop, i väntan på att han skulle slå till mig igen. Något ytterligare slag kom inte.

Jag hörde långt borta ljudet av snabba fotsteg och en röst som ropade till. En bekant röst, som jag just då inte kunde placera.

En hand placerade sig på min axel, samtidigt som något kallt placerades på min kind. Musiken hade stängts av och det kändes som om jag började komma upp till ytan igen. Det var som att simma från botten på en sjö. Man såg dagsljuset uppe vid ytan, men det tog alltför lång tid att ta sig uppåt. Man bara fortsatte simma, utan att nå fram, tills någon väckte dig.

”Är du okej?” Någon satt på huk framför mig och jag gjorde ett försök till att fokusera blicken.

”JB?” Jag såg på honom, undrande. ”Var tog Jasper vägen?”

”Jag slängde ut honom. Jag såg honom bara kliva in i ditt hus för en stund sedan. Det gjorde mig orolig, så jag följde efter. Tur var väl det.” Han log försiktigt.

”Tack.” Jag log tillbaka, så gott jag förmådde. JB hade lagt en blöt handduk på min kind för att kyla ner den och stelheten i ansiktet gjorde det svårt att le eller göra något överhuvudtaget.

”Cass, jag är ledsen för det som hände förra gången. Det var Charlie och Foxy som fixade det, jag hade inte den blekaste aning om att Jasper skulle komma förrän han dök upp. Jag lovar, jag försökte få honom att dra, men han och tjejerna vägrade. Förlåt.”

Jag lyssnade på vad han sa. Jag hade haft rätt i att det hela inte hade varit hans fel. Jag hade känt att något inte stämde då det gällde honom. Det var inte likt honom att göra på det viset.

”Jag förstår. Det är okej.” JB såg förvånad ut.

”Förlåter du mig bara sådär?” Jag nickade.

”Nu när jag fattar att det hela faktiskt inte var ditt fel, så är det väl inge större idé att vi fortsätter hålla oss undan? Eller föredrar du det?” Jag log på nytt. Kylan som handduken tillförde till kinden, gjorde att det inte gjorde riktigt lika ont i kinden längre.

”Ha, klart att jag inte föredrar det.” JB skrattade. ”Vad säger du om att vi har en av våra vanliga filmkvällar och festar på din kaka?” Han slängde en menande blick mot skålen med smet som fortfarande stod på bänken.

”Let´s go”, sa jag glatt. Han reste sig upp och sträckte sedan fram handen så att han kunde hjälpa mig upp på fötter.

 

Smärtan i kroppen försvann långsamt, då JB hjälpte mig tänka på annat. Vi bakade klart kakan, valde filmer och gjorde det mysigt inne i vardagsrummet för en filmkväll. Jag hade saknat det här. Vi hade haft filmkvällar nästan varenda helg tidigare innan vi börjat gymnasiet, men sedan hade vi kommit av oss. Det var kanske dags att återuppta traditionen igen?

”Mums, den här var god.” JB sträckte sig framåt för att skära upp en ny bit utav kakan.

”Lugna dig ditt kakmonster.” Jag smällde till honom på fingrarna för att han inte skulle kunna ta mer. ”Spara lite till de andra, va?”

”Okej då.” JB satte på sig en lätt sur min och satte sig till rätta i soffan igen med armarna i kors över bröstet. Vi var redan inne på vår andra film, The City Of Ember. Trots att den egentligen räknades som en barnfilm, så var den verkligen grym. Jag erinrade mig att jag någon gång hade läst böckerna som hörde till, men vad de egentligen handlade om kunde jag inte komma ihåg just då.

Ljudet av telefonen som ringde, fick oss båda att hoppa till. Jag skuttade upp ur soffan och ryckte åt mig telefonen från sin laddare bredvid tv:n.

”Cassie här.” Jag sjönk på nytt ner i soffan och JB gav mig en nyfiken blick

”Halloj, Ulrik här.” Han lät glad på rösten och jag antog att jag troligtvis log fånigt.

”Hej på dig. Hur är det?” Jag snurrade en hårslinga runt fingret i väntan på hans svar.

”Bara bra, tack. Du, jag undrar en sak.” Ulrik verkade ivrig att fortsätta, så jag valde att inte avbryta honom. ”Jag ska till New York nu i helgen, samt under hela nästa vecka. Jag undrar bara om du har lust att hänga på?” Hans fråga fick mig att bli fundersam.

”Ska Anders och Johan med?” Jag visste redan svaret, men var trots detta tvungen att fråga.

”Jo, de ska det. Men jag lovar, inget kommer hända.” Ulrik lät bestämd på rösten, men trots detta hörde jag en ton av osäkerhet.

”Okej.” Jag slängde en blick åt JBs håll. Han såg fundersam ut, trots att han höll blicken riktad mot tv:n. ”Jag hänger med, om jag lyckas övertala mamma och pappa.”

”Åh, det är inget som du behöver oroa dig för.” Ulrik skrattade. ”Allt är fixat.”

”Du, Ulrik, är det okej om en av mina kompisar, JB hänger på?” JB ryckte till då han hörde sitt namn nämnas. Han såg på mig och en rynka dök upp mellan hans ögonbryn.

”Hm, ja det är väl okej.” Ulrik lät lite smått besviken över att vi inte skulle vara ensamma.

”Bra. Tack Ulrik.”

”Vi ses imorgon då. Flyget går halv tio imorgon bitti. Jag kommer och hämtar dig vid åtta, okej?”

”Vi ses då.” Synkroniserat la vi på.

”Vad var det där om?” JB såg på mig då jag la ner telefonen på soffbordet.

”Vi ska till New York imorgon!” Jag log brett mot honom och han log tillbaka.

”Gött!”

---------------------------------------------------------------------------------

Här har ni äntligen del 29! Ledsen för dröjsmålet, men det är ytterst viktigt att jag låter skolan gå före för tillfället. Så ni får stå ut med att inläggen kan dröja.

Som ni märkte blev staden New York. Det stod i slutet mellan New York och Paris, så då la jag in min egen röst till att bestämma. Hoppas ni gillar det!

Ha de gött!

Erica


Edit: Jag har kommit på en idé inför nästa berättelse. Ni kan läsa den nedan. Ge gärna förslag på fler saker som kan vävas in och liknande:

 

16- åriga Macy (Preliminärt namn) Watson har under större delen av sin uppväxt bott strax utanför Sydney, Australien. Hennes mamma kommer från början från Sverige och en stor del av släkten bor där. Macy och hennes tre syskon kan alltså en del svenska, men trots detta talar de för det mesta engelska.
I början av sommarlovet, får familjen reda på att släktingar från Sverige ska komma och hälsa på. Däribland den två år äldre kusinen Ulrik (Munther).
Trots släkskapet emellan dem, uppstår känslor som egentligen inte borde uppstå. Något som kan försvåra Ulriks hemfärd i slutet av sommaren.

Well, ge mig gärna lite kritik :) Den kommer då kanske skrivas på blandad engelska och svenska.

 

 


Halloj!

Jo, jag insåg att det kanske är så att det är några som var med i den förra tävlingen, men som kanske inte anmält sig till den nya än. Om det är så att du skickat in tidigare, kommentera då det här inlägget och berätta vem du är. Glöm inte din mejladress, så är du med och tävlar på nytt :)
Ha de gött!
Erica

Vinnarna av tävlingen är nu korade! Jag har mejlat de två som vunnit, så checka era mejlkorgar! :)


Ang. Tävlingen

Halloj!
Jag har nu bestämt mig för att förlänga tävlingen till imorgon kväll, då jag inte hunnit förbereda det som ska hända innan resan och känner att jag ville ge er alla lite mer tid. Så, är det någon mer som vill anmäla sig, så är det bara att bläddra ner ett par inlägg för att läsa instruktionerna.
Vill även passa på att informera om att jag kommer ha otroligt mycket att göra under de kommande veckorna, samt att jag kommer resa bort under vecka sju (Förhoppningsvis så kommer jag kunna slänga in något inlägg under den veckan). Detta kommer göra att uppdateringen kommer bli bristfällig, vilket jag hoppas att ni har överseende med.
Ha de gött!
Erica

Q & A

Svar: Hm, jag är så glömsk så att jag skulle inte komma ihåg alla, tyvärr, så för säkerhetsskull är det nog bäst om du skickar igen ;)
Ha de gött!
Erica

Afterall - Del 28

Några veckor senare, fredagen den 1 april 2011

Tiden hade gått så fort. Jag hade nu kunnat komma tillbaka till skolan i allt högre grad och jag jobbade snabbt upp den tid jag förlorat.

Jag hade även utfört aborten på barnet. Trots mitt hastiga beslut, så hade jag känt en stor ånger innan. Jag dödade faktiskt ett barn. Ett barn som aldrig skulle få chansen att se ljuset. Ett barn som aldrig skulle få känna mjukt gräs under fötterna. Det hade gjort ont inom mig, men jag hade trots detta vetat att det var rätt. Jag skulle inte ha kunnat ge ett barn det liv det förtjänade, inte nu. Jag var inte redo.

Ulriks reaktion på det hela hade varit precis som jag förväntat mig. Han hade inte blivit det minsta glad, men han hade förstått att det inte varit mitt fel. Men jag hade trots hans bedyranden märkt att han tagit ett visst avstånd. Han hade verkat arg, men jag hade inte vågat fråga. Kanske var det den anledningen att han inte varit ”den första” som jag varit med. Kanske var det bara allmän stress. Jag visste inte.

Men den här perioden hade inte varat en längre tid. Då han sett hur jobbigt det varit för mig med aborten, så verkade han förstå att det hela verkligen inte varit mitt fel. Då hade han istället betätt sig som om han varit beredd att slå ner Jasper vilken dag som helst. Jag hoppades verkligen inte att han faktiskt gjorde allvar av det. Det skulle bara leda till onödigt bråk. Bråk som jag verkligen inte orkade med. Varken nu eller någonsin.

JB och jag hade verkligen hållit oss undan från varandra. Han verkade otroligt skamsen över vad han hade gjort, medan jag mest höll mig undan för att jag var så totalförbannad på honom. Han hade svikit mig, något som jag aldrig trott att han skulle göra. Det var inte sån han var.

Inte heller Charlie och Foxy träffade jag. Jag fick flera samtal och sms från dem, men jag fortsatte bara att ignorera dem. Deras förlåt gjorde mig bara än mer besviken på dem. De borde ha vetat från första början att det de gjorde var fel. Deras ursäkter gjorde mig bara ännu mer ovillig att förlåta dem. I alla fall för tillfället.

 

Det skarpa solljuset gjorde mig blind för ett par sekunder. Jag höjde handen för att skydda dem mot det direkta ljuset och böjde sedan ner huvudet. Gräset spirade upp vid vägkanten och hela grannskapet sprakade av vårens ankomst.

Jag drog flera djupa andetag av den friska luften och började gå längs gatan. För första gången på flera månader var mina fötter iklädda ett par converse. Det var så otroligt mycket skönare än tunga kängor. Man kände sig lättare, friare. Det var precis vad jag behövde för tillfället. Att få känna mig fri, utan några problem i världen. Men tyvärr var det inte så det egentligen var.

Jag var fortfarande sjuk, men läkarna hade lyckats sakta ner sjukdomen tillfälligt och de hoppades på att jag skulle vara frisk inom några månader. Jag hoppades på samma sak. Jag var faktiskt fortfarande rädd. Jag var rädd för att jag kanske inte skulle klara mig. För att jag skulle bli övermanad. Det var inget som jag ville skulle hända.

Men i själva verket tänkte jag inte särskilt mycket på mig själv, utan snarare var det min familj, mina vänner, alla som jag kände, som upptog mina tankar. Vad skulle hända med dem om jag försvann? Skulle de känna någon sorg? Skulle de bry sig överhuvudtaget? Skulle de bara rycka på axlarna och gå vidare? Jag var orolig för deras skull. Det var mest för deras skull som jag ville överleva. Det var för deras skull som jag fortsatte kämpa.

Ljudet av en mjuk röst, ett par starka armar som omfamnade mig, fick mig att vakna upp ur mina dagdrömmar.

”Hej Ulrik”, jag log mot honom, strax innan jag kände hans varma läppar mot mina. Jag slöt ögonen, som för att bevara ögonblicket, precis där det var, och kände hur fjärilarna som alltid lekte runt i mitt bröst, gjorde en extra häftig loop.

”Vad trevligt att träffa dig igen.” Ulrik blinkade och tog min hand. Det kände annorlunda mot tidigare. De flesta gånger han tagit min hand, hade bådas varit inneslutna i vantar. Nu nuddade hans hud min och fjärilarna satte igång en rejäl omgång loopar, snurrar och skutt. Det var nästan konstigt att de inte syntes utåt, så mycket som de rörde sig.

”Jaha, så alla andra gånger du träffar mig, så är det inte trevligt, alltså?” Jag putade med underläppen och slog ner blicken.

”Det är alltid trevligt.” Han skrattade åt minen jag framförde. ”Men om jag skulle berätta det varje gång, så skulle det väl bli tråkigt tillslut? Eller hur?” Han blinkade och jag nickade.

”Du har väl rätt, antar jag.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här har ni äntligen del 28! Förlåt för att det dröjt så otroligt länge!

Jag såg alldeles nyss att idag har vi haft över 100 unika besökare! Tack, tack! Jag hoppas att ni inte ger upp bloggen, pga att jag måste vara oaktiv då och då. Detta kommer troligtvis inte vara enda gången som inlägg kommer dröja, då sista terminen i nian är oerhört viktig. Ni som går igenom den/har gått igenom den, vet vad jag pratar om. Ni andra kommer tyvärr få uppleva den ni också.

Jag insåg att det bara är en dag kvar på tävlingen nu! Imorgon kommer de två vinnarna dras! Ni som inte mejlat in än, gör det innan imorgon kväll! Bläddra bara ner några inlägg, så hittar ni instruktionerna.

Sedan kom jag på att det kanske inte är alla som vill vara med i tävlingen, men det kanske finns någon som ändå vill vara med och rösta på vilken stad några delar kommer utspela sig i. Kommentera då DETTA inlägget med den stad ni tycker det ska utspela sig i.

Om ni glömt vilka städer det är, så kommer de här igen:

* London (Storbritannien)

* Paris (Frankrike)

* Berlin (Tyskland)

* Sydney (Australien)

* Los Angeles (USA)

* New York (USA)

* Oslo (Norge)

* Köpenhamn (Danmark)

Well, ha de gött!
Erica

Q & A

Svar: Jag ber så jättemycket om ursäkt för min oaktivitet de senaste dagarna! Det var tänkt att nästa del skulle ha kommit upp redan igår, men då jag har otroligt mycket läxor, av vilka de flesta är till nästa vecka, samt prov, redovisningar, och annat, så har jag verkligen inte hunnit. Som topp på allt, så håller jag på och gör om i mitt rum, vilket tar mer tid än vad jag trott.
Så, jag ber så jättemycket om ursäkt igen och jag kan förstå att det känns tråkigt att det inte kommer något. Ett tips är att gå in och gilla Facebook-sidan jag har skapat. Den finns HÄR Där uppdaterar jag lite mer om nästa del, lägger upp bilder på karaktärerna, osv. Så, vill du veta mer om när nästa del kommer komma upp, så är det bara att kolla där ;)
Jag hade egentligen tänkt att det inte skulle komma en del idag, då just idag är en väldigt känslig dag för mig och min familj. Men jag ska försöka få in del 28 idag ändå, men ni får vara beredda på att det kan bli ett kort inlägg! Jag har nämligen inte orken att skriva, egentligen, just idag. Men jag ska försöka, för er skull!
Ha de gött!
Erica

Afterall - Del 27

Informationen som mamma gett mig, fick mig att förstå varför pappa varit arg. Han hade säkert trott att graviditeten kommit av något annat än från Jasper. Visst, pappa hade aldrig tyckt om Jasper, men jag gissade på att han inte skulle tro något sådant om honom.

Vi satt en lång stund och pratade allihop. Vi pratade igenom allt som hänt och vad vi skulle göra med barnet. Jag var ganska snabb på att bestämma mig för en abort, men mina föräldrar bad mig att tänka igenom det ordentligt. Jag visste att de egentligen inte ville att jag skulle få något barn, men de gav mig ändå en valmöjlighet. Jag uppskattade det, trots att mitt beslut stod fast.

Natten gav mig ingen större sömn. Drömmarna jagade mig, den ena värre än den andra och jag sov inte mycket. Mest låg jag och stirrade upp i taket, försökte förstå mig på varför allt hände mig just nu. Jag hade mycket hellre sett att mitt liv var vanligt och tråkigt. Det var bättre än en ex-pojkvän som våldtog folk och gjorde folk som mig gravida. Det var bättre än eviga besök på sjukhus. Det var bättre än allt som hände för tillfället.

Inte ens tankarna på Ulrik, som annars brukade få mig att slappna av, kunde få mig att somna den här natten.

Morgonen kom med den envetna väckarklockan som skrällde av bredvid mig. Trots att jag knappt sovit, så var jag ovanligt pigg. Jag klagade inte ens över att behöva gå upp halv sju, vilket annars var en riktig pina. Insikten att jag förhoppningsvis skulle kunna gå till skolan igen idag, gjorde att jag kände mig glad. Jag tänkte inte ens på att jag då skulle bli tvungen att träffa JB igen. Jag hade skjutit undan det långt bak i huvudet för att slippa tänka alltför mycket på föregående kväll.

Efter att ha tagit en snabb dusch, klätt mig och packat skolväskan, skyndade jag mig ner till köket för att få i mig frukost. Mina föräldrar och Desi satt som vanligt redan där, men skillnaden mot andra mornar var att de alla satt tysta och bara åt. Annars brukade de alltid prata om dagen och läsa tidningen. Det här var verkligen udda.

”God morgon, Cassie.” Mamma lät förvånad på rösten. ”Jag trodde att du sov.” Jag höjde på ögonbrynen och såg förvirrat på henne.

”Varför skulle jag göra det? Jag har ju skola idag.” Jag slog mig ner vid bordet och hällde upp en skål cornflakes och youghurt.

”Jaha, jag trodde inte att du skulle gå.” Mamma lät fortfarande förvånad, men hon kommenterade inte saken vidare. Varför skulle jag inte gå till skolan? Sjukhusvistelsen hade inte precis varit uttröttande, snarare tvärtom. Beskeden från gårdagen hade inte heller de varit särskilt uttröttande. Snarare hade de varit irriterande. Jag hade helst av allt sluppit dem helt. Jag hade allra helst sluppit allt strul.

Mobilens signal gick av ute i hallen, men jag valde att inte bry mig för tillfället. Jag fick svara senare. Om det var något viktigt, skulle personen säkert ringa eller sms:a igen. Om det inte var viktigt så, tja, då var det helt enkelt inte viktigt.

Min familj började resa sig från bordet för att bege sig just dit de skulle. Jag följde deras exempel, trots att jag inte ätit klart än. Jag var inte så speciellt hungrig.

På nytt gick mobilsignalen igång och jag stegade irriterat ut i hallen för att svara. Ett sms, precis som jag trott.

Med en lätt suck öppnade jag det, utan att egentligen bry mig om avsändaren.

 

Halloj!

Har du lust att ses efter skolan imorgon? Eller vi kanske ses tidigare än det, haha :)

/Ulrik

Trots att jag egentligen inte varit så speciellt glad över att få sms tidigare, hade Ulrik vänt på den åsikten. Att få träffa honom gjorde att mitt morgonhumör mjukades upp.

 

Visst, varför inte? Vi ses antagligen på bussen, så ja.

/Cass

Jag slängde en blick på klockan i hörnet och insåg att det var dags att gå. Om jag inte ville gå in till Göteborg, vill säga. Det var faktiskt något jag ville undvika.

Så jag småsprang uppför trappan för att hämta väskan, medan jag borstade tänderna med ena handen. Varför var jag aldrig ute i god tid? Det var inte ett dugg kul att stressa, det var jag väl medveten om.

 

Trots att det var ont om tid, trots att jag inte var världens snabbaste människa, trots att bussen var tidig för en gångs skull, kom jag i tid till skolan. Nu var det bara att klara sig igenom dagen utan att stöta på JB. Det skulle bli svårt, riktigt svårt. Vi hade aldrig varit ovänner förut och att hålla sig undan från honom skulle vara oerhört jobbigt. Jag hade gärna förlåtit honom om det han gjort inte varit så allvarligt. Han visste mycket väl om Jaspers ”synder.” Varför han inte respekterat mina känslor, kunde jag inte bli klok på. Han som alltid var så schyst. Hur hade han kunnat ändras så mycket så fort?

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Usch och fy, blev verkligen inte nöjd med den här delen. Kort blev den också. Förlåt! Har hållt på och rensa ur mitt rum fyra timmar i streck nu, så är rätt trött.

Vi får se om det kommer något inlägg, då jag måste rensa ut det sista imorgon, samt så har jag rätt mycket läxor, tre prov och en redovisning att plugga till och helgen kommer troligtvis behöva användas till att fixa klart mitt rum. Jag hoppas att det är okej om inläggen kanske blir lite kortare nu ett tag framåt. Jag ska försöka skriva ihop ett längre till på fredag eller lördag, men ni får tyvärr ha lite tålamod med mig.

Ha de gött!

Erica


Vill du vara med i berättelsen?

Yes, så nu är det dags igen! Men den här gången kommer två av er att få vara med.
Här är hur det går till den här gången:
Jag ska välja en stad som några delar i berättelsen kommer att utspela sig i. De som ni har att välja mellan är...
* London (Storbritannien)
* Paris (Frankrike)
* Berlin (Tyskland)
* Sydney (Australien)
* Los Angeles (USA)
* New York (USA)
* Oslo (Norge)
* Köpenhamn (Danmark)

För att delta, skickar du ett mejl där du berättar lite om dig själv (Intressen, personlighet, ålder, etc.), samt skriver vilken stad du skulle vilja att det utspelar sig i och en kort motivering till varför. Om du vill kan du även skicka med en bild på dig själv, men detta är inget måste!
Mejladressen är som vanligt [email protected]
De två som vinner kommer att inkluderas i alla de delar som utspelar sig i den stad med flest röster, samt så kommer ni få vara med och välja bilder till inläggen och läsa dem under bearbetning!
Låter det kul? Sätt igång och mejla! Vinnarna underrättas via mejl och kommer inte avslöjas i bloggen förrän första inlägget kommer ut!
Edit: Insåg att jag glömt skriva ett sista datum! Sista dagen för att anmäla sig är söndag kväll, alltså den 22/1
Lycka till!
Erica

Afterall - Del 26

Senare samma dag kom mina föräldrar för att hämta mig. Ulrik hade stannat fram till lunchtid, men hade sedan blivit tvungen att gå för att byta kläder och äta. Jag gissade också på att skolan och jobbet kallade på honom och han kunde inte ge upp allt det för min skull. Så viktig var jag faktiskt inte, trots att min hjärna verkade ha intalat sig själv det.

Läkaren talade med mina föräldrar i enrum en kort stund, medan jag fick dra på mig en munkjacka och ett par varma stövlar över pyjamasen. Jag kände ändå inte för att byta om. Min väska låg färdigpackad på sängen och jag andades lättat ut över att få lämna sjukhuset. Jag avskydde det fortfarande. Jag skulle alltid avsky det. Det spelade ingen roll hur snälla läkarna var. Sjukhus var inte till för mig.

”Är du klar, Cassie?” Mamma log mot mig och jag nickade. Jag hoppade ner från sängen och följde dem ut med väskan över axeln. Jag försökte att inte bry mig om tankarna på nattens drömmar som snurrade i bakhuvudet. De var ingenting att sätta värde på. Det var över sedan länge och jag behövde inte tänka mer på det för tillfället.

Då jag steg ut från sjukhuset och kände den svala luften som slog emot mig, drog jag flera djupa andetag. Jag njöt av att slippa vara instängd. Jag mådde genast mycket bättre. Kanske skulle jag ta en lång promenad när jag kom hem? Det skulle säkert göra att jag mådde ännu bättre.

Desi och pappa satt redan i bilen och mamma stod otåligt vid den och höll upp dörren. De var helt klart stressade av någon anledning. För att lugna ner dem, snabbade jag på stegen och hoppade in. Jag visste hur tråkigt det var när de alla var sura. Jag ville inte att de skulle förstöra dagen för mig.

”Det var på tiden.” Pappa såg på mig där jag satt bredvid honom i framsätet. Jag ryckte på axlarna.

”Jag gillar inte att stressa. Förresten ville jag få ta lite frisk luft. Att vara instängd på ett sjukhus är inte så speciellt kul.” En rynka dök upp mellan hans ögonbryn, men han sa inget. Jag hade en känsla av att min familj visste något som jag inte visste och det oroade mig. Hemligheter gjorde mig nervös, speciellt när det var hemligheter som jag inte visste om.

Så fort mamma hoppat in där bak bredvid Desi, startade pappa motorn och svängde ut från parkeringen. Något med hans kroppsspråk talade om för mig att han var arg, men jag var förnuftig nog att inte fråga. Det var inte ofta han blev arg, men när han väl blev det var det bra att inte lägga sig i. Det blev bara värre då.

 

Då jag steg ur bilen framför huset, fann jag att ljus lyste ut ifrån det. Jag rynkade pannan. Vad var nu på gång? Mina föräldrar sa inget, utan såg bara på mig, uppenbarligen nyfikna på min reaktion. Jag gav dem bara en trött blick.

”Vad har ni nu hittat på? Jag är inte på humör för att fira något.” Mamma log mot mig.

”Det är bara en middag. Vi bjöd hit Charlie, Foxy, JB och din pojkvän.” Vid ordet ”pojkvän”, log jag brett. Att fira lite gjorde det faktiskt värt det om Ulrik var där.

Inte för att det var något fel på mina andra vänner, men jag kände att jag helst av allt ville spendera tiden med Ulrik. Speciellt nu efter att vi på nytt återförenats. För vilken gång i ordningen hade jag ingen aning om.

Jag gick uppför gången med tunga steg. Varför mina föräldrar var tvungna att ordna något just ikväll, det blev jag inte klok på. Visst, jag uppskattade att de ville muntra upp mig, men de hade kunnat göra det en annan kväll.

Dörren slängdes upp innan jag ens kommit i närheten av den och Charlie såg på mig, leende. Bakom henne kunde jag se ytterligare personer och jag antog att detta var Foxy, JB och Ulrik.

Charlie kramade om mig hårt och jag gav henne ett trött leende.

”Halloj. Var det här verkligen nödvändigt?” Hon skrattade åt mitt trötta tonfall.

”Japp, detta är vad doktorn ordinerade.” Jag suckade och himlade med ögonen.

”Visst, verkligen.” Hon släppte in mig i hallen och jag drog hastigt av mig mina skor, pinsamt medveten om att jag bara bar pyjamas och munkjacka.

”Hej Cass, hur är det med dig?” Foxy kramade om mig med ett leende på läpparna.

”Bara bra, för tillfället.” Jag log tillbaka. Tidigare hade mitt leende varit ansträngt och inte särskilt äkta, men nu kände jag hur det mjuknade. Jag var glad över att de brydde sig, trots att jag egentligen inte ville oroa dem ett endaste dugg.

”Du, CL, nu får du lägga av med att skrämma livet ur oss.” JB log och drog till med mitt gamla smeknamn.

”Hm, jag försöker.” Jag suckade. ”Men det är inte särskilt lätt.” Han skrattade till.

”Jag förstår det.”

En fjärde person steg i det ögonblicket ut från köket. Jag hade förväntat mig att det skulle vara Ulrik, men personen fick mig att hastigt rygga några steg bakåt.

”Du”, väste jag och alla glada känslor försvann från mig.

”Sicket välkomnande man får då, Cassie.” Han skrattade. ”Det var inte såhär jag förväntade mig att bli mottagen. Du kan väl i alla fall ge mig en kram?” Han sträckte ut armarna och la huvudet på sned, log sitt leende som bara gav mig obehagskänslor.

”Jasper, är du så förbannat dum att du tror att du bara kan komma stövlande hit efter vad du gjorde?” Jag blängde på honom. Sedan vände jag blicken mot Charlie, Foxy och JB. De försökte se neutrala ut, men en liten glimt av skuld hann jag se. ”Och ni, hur kunde ni? Ni vet vad han gjorde.” De var de enda som jag berättat för om vad Jasper gjort.

”Men Cassie.” Charlie tog ett steg framåt för att vänskapligt lägga en hand på min axel. ”Det är kanske dags att förlåta honom?”

”Förlåta honom? Förlåta honom?” Jag stirrade misstroget på henne. ”Är du helt från vetet Charlie? Han våldtog mig för fan!” Jag visste att jag skrek, men jag brydde mig inte. Inget de gjorde kunde förändra min inställning till Jasper. Inget. Han var ett monster i mina ögon. Ett monster som jag litat på.

En nervös harkling bakom mig hördes och jag vände mig hastigt om. Där stod mina föräldrar. Jag svalde. De visste inget om Jasper och det var så jag velat ha det, men nu hade jag tydligen avslöjat allt.

”Cassandra, vad handlar det här om?” Pappa såg på mig med hård blick, en blick som även de andra fick utstå. ”Berätta sanningen.” Jag hade aldrig hört honom låta så arg förut.

”Jag vet att jag borde berättat, men jag var rädd”, mumlade jag. ”Jasper våldtog mig för några veckor sedan, då när jag sa att jag var hos Foxy. Han lurade mig till den övergivna fabriken och…” Här bröts min röst och jag slog händerna för ansiktet för att slippa visa mina tårar för de andra. Jag förstod inte hur jag kunnat uttala det så direkt, framför dem allesammans. Jasper var ju till och med där. Jag visste att han inte var så speciellt glad för det här. Han var faktiskt myndig och kunde polisanmälas ordentligt.

”Vi visste inte, gumman.” Mamma talade och jag hörde ljudet från hennes klackar över golvet, då hon kom fram till mig för att krama om mig.

”Ni andra, ge er av härifrån.” Pappas röst lät som om den kom långt bortifrån. Jag stod där, innesluten i mammas armar och grät. Varför kände jag mig så svag, så otillräcklig, så barnslig, dum? Listan på vad jag kunde tänkas vara skulle kunna fortsätta i all evighet, men jag valde att avsluta där. Det behövdes inget mer. Jag förstod ändå.

Jag hörde tysta röster då de andra lämnade huset. Jasper var den som gick sist och hans ”Hej då” lät riktigt ilsket. Jag hade säkert förvärrat allt nu, men jag brydde mig inte längre. Det var skönt att alla äntligen visste. Alla utom Ulrik. Jag visste att jag var tvungen att berätta för honom så snart som möjligt och jag var rädd för hans reaktion. Tänk om han skulle överge mig nu? Jag hade redan där i Stockholm märkt på honom att han velat gå längre än vad vi gjort, men då hade jag tyckt att det var för tidigt. Nu var jag istället rädd. Rädd för att det skulle vara lika obehagligt, skrämmande och smärtsamt som det varit med Jasper. Jag undrade om jag någonsin skulle vilja göra det med någon igen. Jag skulle fullt förstå om Ulrik ville gå vidare till en tjej som var mer redo. Han var faktiskt sjutton. Han var inget barn längre som han varit tidigare. Jag var tvungen att växa upp, sluta leva i det förflutna.

”Kom, vi går och sätter oss här.” Mamma sköt mig ifrån sig och log oroligt. Mjukt och försiktigt drog hon med mig in i vardagsrummet och satte mig i soffan. ”Hur gärna jag än velat att alla dåliga nyheter ska vara slut för din del, så är tyvärr inte det fallet.” Hon suckade och sjönk ner bredvid mig. Jag hörde hur Desi och pappa pratade tyst ute i köket, men jag kunde inte urskilja några exakta ord.

”Mamma, var snäll och dra inte ut på det”, mumlade jag och torkade bort tårarna från kinderna. Mamma tog min hand och kramade om den, något hon inte gjort på ett tag nu. Jag insåg att det måste vara allvarligt.

”Läkaren berättade idag att de tagit en ytterligare titt på dina prover från förra veckan. De hade tyckt att något verkat konstigt med anledningen till en operation.” Hon drog ett darrande andetag, som för att stryka sig själv. Jag strök med tummen över hennes handrygg, i ett försök att lugna henne. ”De fann att du är gravid.” De sista orden fick mig att stelna till. Jag svalde hårt. Hur kunde allt bara gå utför såhär, just nu? Jag orkade snart inte mer. ”Jag är så ledsen.” Mamma såg på mig med orolig blick.

”Det är inte ditt fel”, mumlade jag, medan tankarna snurrade i huvudet. Runt, runt, runt. Vad skulle Ulrik säga nu då? ”Allt är Jaspers fel. Helt och hållet.” Hon log blekt. Hon förstod att det var sant, men trots det visste jag att hon kände en viss avsmak för att hennes sjuttonåriga dotter var gravid. Det var inget som en mamma ville få reda på om sin egen dotter, även om det inte var dotterns fel.

----------------------------------------------------------------------------------------

Så, här har ni den nya delen! Kände inte att den blev den bästa, men jag hoppas att ni gillar den i alla fall. Tycker själv att det är alldeles för dramatiskt för tillfället, men jag lovar att det kommer tona ner sig så småning om :)

Såg förresten att jag fått en fråga om den nya delen (Denna!) och när den kommer upp, hoppas att du som ställde frågan fått ett svar nu ;)

Btw, ska alldeles strax lägga upp ett album med bilder på hur jag tänker mig att karaktärerna ser ut. Detta kommer komma på Facebook-sidan :D Check it out, lads!

Ha de gött!

Erica


Q & A

Svar: Halloj! Jag kände att jag ville förklara min val angånde just det du nämnt. Jag är väl medveten om att karaktärerna kan kännas lite barnsliga för sjuttonåringar, men om du har träffat/sett Ulrik någon gång, så märker du att han inte beter sig riktigt som en sjuttonåring. Man är fortfarande mer barn än vuxen.
Jag har valt att göra Cassie ganska skämtsam av sig, men innerst inne är hon ganska blyg och osäker, vilket man märker någon gång då och då. Alla känner sig inte redo för att ha sex i sjuttonårsåldern, många väntar ju till senare. Jag har även valt att vänta med att skriva om det, då det inte kommit några önskemål om att det ska vara med. Tycker du att det ska vara med, så är det bara att kommentera, så försöker jag få med det så snart som möjligt.
Sedan så är jag ju själv inte sjutton, så jag vet ju inte om det är exakt så som jag har föreställt mig. Ge mig gärna tips och råd om någon av er läsare vet det bättre än jag ;)
Ha de gött!
Erica

Q & A

Svar: Nope, det har jag inte :) Det var en sak som jag kom på för att göra en vändning i det hela. Ni kommer få veta mer om detta i ett senare inlägg. Det enda jag kan avslöja är att det hände mellan Stockholm och dagen då Ulrik kom till hennes skola ;)
Ha de gött!
Erica

Afterall - Del 25

”Hur är det med dig?” Pappa slog sig ner på Ulriks stol och såg på mig. Jag kunde inte låta bli att märka ringarna under ögonen på honom.

”Det är rätt bra, vad jag känner. Men läkarna berättade förut att jag måste opereras.” Jag svalde. Jag visste att det var tunga nyheter.

”Gumman, det kommer bli bra.” Mamma såg på mig och jag märkte att hennes ögon blev blanka av tillbakahållna tårar. Hon visste precis vad jag gick igenom. Hon hade varit precis där för inte alls länge sedan.

”Jag hoppas det.” Jag bet mig i läppen och såg bort mot dörren. Ulrik var inte kvar där längre. Han hade säkert gått hem. Om han befunnit sig på sjukhuset ett bra tag, så var det säkert bara skönt för honom att få bege sig hemåt. Han behövde sova.

”Vi kanske ska gå så att du får vila.” Mamma log.

”Vi kommer tillbaka imorgon.” Pappa klappade mig mjukt på axeln. ”Dina läxböcker ligger i väskan här. Du behöver fortfarande plugga.” Jag nickade långsamt. Han tänkte alltid på skolan först.

”Ha det så bra.” Desi log blekt och lutade sig fram för att krama om mig. ”Förlåt.” Hon viskade det i mitt öra och det slog mig att hon måste känna sig skyldig för det som hänt.

”Det är inte ditt fel”, mumlade jag och log mot henne då hon drog sig tillbaka. Jag talade sanning. Om jag varit hemma eller i skolan hade inte spelat någon större roll. Det hade hänt ändå.

”Hej då.” Deras röster vävdes ihop och de tog avsked på samma gång. Jag log bara mot dem. Jag hade inget att säga.

Då de gått såg jag en ytterligare gång mot dörren för att försäkra mig om att Ulrik inte kommit tillbaka. Det hade han inte.

Jag gäspade. Det var dags att försöka få en blund i ögonen. Tv:n stängdes av och även ljuset släcktes.

Jag hade inte trott att jag skulle kunna sova, men jag hade knappt hunnit lägga mig tillrätta, innan mina ögon var slutna och verkligheten försvann bort.

 

Mina fötter stötte rytmiskt till det hårda stengolvet och fick smärtan att gång på gång stråla upp genom dem. Kylan omkring fick huden att knottra sig på armarna och håret flög kring mitt ansikte. Trots att håret försämrade sikten, stannade jag inte för att flytta undan det. Jag fortsatte bara springa. Springa för mitt liv.

Ytterligare fotsteg hördes. Bakom mig. Framför mig. Överallt omkring mig. Det omringade mig, förvirrade mig. Jag visste inte från vilket håll fienden kom ifrån. Ett håll eller allihop på samma gång. Men det spelade ingen större roll. Jag måste fortsätta springa oavsett. Jag fick inte stanna. Då var jag förlorad.

En röst. En välbekant, lismande röst, letade sig in i mitt huvud. Den försökte nästla sig in i mina tankar. Den försökte övertala mig. Den försökte få mig att ge upp min kamp.

Någon fick utan förvarning tag i min arm. Drog mig bakåt och tvingade mig att stanna. Jag slet frenetiskt, men långsamt halade denna någon in mig. Jag kunde inte röra mig, drogs bara bakåt mot vad jag visste var slutet.

”Sluta kämpa. Ge upp. Det finns ändå inget du kan göra.” Rösten hördes igen, alltför verklig, alltför nära inpå. Jag som trott att jag glömt allt.

”Aldrig. Jag ska kämpa för vad jag tror på.” Min röst bar på en iskall ton, allt för att dölja min rädsla. ”Du kommer aldrig vinna.”

”Jag kommer vinna. Jag vinner alltid.” Han tryckte upp mig mot den kalla väggen och såg på mig med sina ögon. De var mörka, outgrundliga. Han menade allvar.

Hela han var kall. Hans händer var som istappar mot min hud och hans läppar som hårdhänt trycktes mot mina fick min röst att frysa till is. Till och med tårarna som börjat rinna längs mina kinder fick en hård renhet. Istället för att vara varma och saltsmakande, förvandlades de till iskalla mördare av alla lyckliga känslor.

Jag vaknade med ett ryck. Drömmen som jagat mig var alldeles för verklig. Jag hade trott att jag glömt det som hänt vid det här laget. Hur Jasper våldtagit mig i den kalla, övergivna fabriken.  Jag mådde illa av bara tanken. Hur hade han kunnat förändras så mycket på de få veckor som gått mellan att vi gjort slut?

Trots att det var snart en månad sedan, satt minnet fortfarande etsat i mitt huvud. Allt som hänt under dagen måste ha fått det att spelas upp på nytt.

Jag rös och drog täcket tätare omkring mig. Jag avskydde ensamheten i rummet. Jag ville få komma hem, slippa befinna mig här på sjukhuset.

Lugna andetag bara några meter bort, fick mig att hoppa till. Jag hade inte förrän nu märkt att det fanns någon annan där. Jag svalde. Tänk om det var Jasper? Jag rös på nytt och försökte skaka av mig tanken. Jag behövde gå vidare.

Långsamt lutade jag mig fram och spärrade upp ögonen för att försöka urskilja den sovande personens gestalt. Jag andades lättat ut. Det var bara Ulrik.

Han låg på en madrass på golvet och jag gissade på att det var det som han gått för att ordna medan mina föräldrar varit på besök. Han hade ordnat så att han fick sova över på sjukhuset med mig. Jag log och kände hur mitt hjärta sakta värmdes upp av den lugnande tanken på att Ulrik fanns där. Med honom i rummet kändes allt så mycket bättre.

”Ulrik?” Jag viskade tyst fram det och såg hur han rörde sig oroligt i sömnen. ”Ulrik?” Jag gjorde ett nytt försök med ett snäpp högre röst.

”Hm?” Han satte sig upp och såg sig förvirrat omkring. ”Va ere om?” Han drog handen genom håret som redan innan stått åt alla håll. Jag log.

”Förlåt om jag väckte dig”, mumlade jag. ”Jag drömde bara en sak.” Jag insåg först nu att jag egentligen inte hade en anledning till att väcka honom. Det kändes lite smått genant.

”Mår du bra?” Han såg på mig, lite smått orolig. Jag nickade.

”Allt är okej. Jag blev bara lite uppskrämd, det är allt.” Jag log tveksamt. ”Jag berättar mer för dig om det imorgon. Vi behöver båda sova.” Nu var det hans tur att nicka.

”God natt då, Cass.” Han log.

”Du kan komma och sova här om du vill.” Jag flyttade mig diskret åt sidan för att ge honom plats bredvid mig i sängen. Det hettade lätt i kinderna. Vad fick jag egentligen modet ifrån? Jag borde kanske skylla på det som de hade i droppet?

”Det är kanske bekvämare än en hård madrass.” Han blinkade och kröp sedan ner bredvid mig.

”God natt då.” Jag log mot honom och slöt sedan ögonen.

”God natt, vackra flicka.”

 

Morgonen därpå väcktes jag bryskt av en hastig smärta i dropparmen. Jag slog upp ögonen och fann en sjuksköterska stå lutad över mig. I handen höll hon nålen som just varit fastsatt i mitt armveck och hon tryckte en pappersbit mot platsen för sticket.

”God morgon.” Hon log och tryckte fast ett plåster över platsen för nålen.

”God morgon”, mumlade jag förvirrat och satte mig upp. Ulrik låg kvar vid sidan om mig och till en början trodde jag att han sov, men sedan upptäckte jag att han höll mobilen i handen.

”Så du är vaken?” Han skrattade och satte sig upp. ”Det var på tiden.”

Jag hejdade mig själv från att slå till honom, då sjuksköterskan stökade runt i rummet och höll koll på allt vi gjorde.

”Klockan är bara åtta, så det är väl egentligen ingen större brådska med det.” Jag räckte ut tungan mot honom, retsamt, och han blängde på mig.

”Haha, väldigt kul.” Han skrattade och jag instämde. Det var härligt att skratta tillsammans med honom igen. Det var som om allt var okej igen.

 

----------------------------------------------------------------------

Halloj! Här får ni del 25! Just for you, guys :D Lite tidigare inlägg än de andra, vilket jag är nöjd med.

Btw, glöm inte av Facebook-sidan, Afterall. Gå gärna in och likea :) Sedan får ni gärna även följa mig på Twitter. Heter numera @CurlyLouCarrot :p

Förresten, tack för över 3000 besökare på bloggen sedan jag la in besöksräknaren! Helt otroligt! Tack, tack, tack!!

Ha de gött!

Erica


Afterall - Del 24

”Matdags!” Ulriks röst fick mig att hoppa till, vilket gjorde att droppnålen ryckte i skinnet på min arm. Jag grimaserade över den korta smärtan och såg sedan nyfiket på Ulrik. Det kändes som om han bara hade varit borta ett par minuter, men enligt klockan på väggen, hade han varit borta i mer än en halvtimme. Jag måste ha slumrat till.

”Vad har du fått tag i”, frågade jag med ett mjukt leende på läpparna och såg intresserat på medan han rullade fram ett litet bord till sängkanten och började packa upp från påsen han burit på.

”Lite olika saker.” Han såg upp på mig och mötte min blick. Han verkade ha livat upp nu när han förstått att jag mådde bättre. Han var som han alltid var.

”Som vadå?” Jag la huvudet på sned och höjde på ett ögonbryn.

”Du får vänta och se. Sätt på tv:n så länge eller nåt.” Han sträckte mig fjärrkontrollen och jag suckade.

”Om du vill det så.” Jag tryckte igång tv:n som hängde på väggen och började bläddra runt bland kanalerna. Då klockan snart var tio, så var det flera filmer som pågick, men ingen kändes så speciellt lockande. Till slut hittade jag en kanal där de körde Scrubs och lät den kanalen stå på. Trots att det var en sjukhusserie, så var det bättre än inget alls.

”Tada!” Ulrik hojtade till och fick mig att hoppa till på nytt. Ytterligare en gång spred sig smärtan i armen och en lågt hängande lampa gjorde ett häftigt möte med mitt huvud. Jag gned det ömmande stället på huvudet och blängde på honom. Han skrattade åt mig.

”Nu får du allvarligt talat lägga av med att skrämma mig. Sjuksköterskorna kommer inte fatta vad som hänt när de kommer in här och finner mig gul och blå.” Han skrattade på nytt.

”Kan jag kompensera dig med något att äta?” Han gjorde en inbjudande gest mot bordet där han dukat upp allt möjligt man kunde tänkas äta.

”Kanske”, sa jag och log lurigt mot honom. ”Men det kan komma att krävas något mer, men du får vänta och se.

”Åh, du plågar mig”, muttrade han leende. ”Men hugg in nu, va?” Jag suckade åt hans otålighet och började sedan äta. Jag var verkligen hungrig, men kunde trots detta inte få ner någon större portion. Det var på det sättet som jag märkte att jag inte mådde bra. Jag brukade nästan aldrig ha något problem med att äta. Inte så att jag åt konstant, utan jag hade aldrig problem med att få ner den mat jag tog åt mig vid måltider. Nu hade jag däremot det problemet.

”Är du klar snart eller, matvrak”, frågade jag och såg på Ulrik där han satt på min sängkant. Han himlade med ögonen mot mig och tvingade sig själv till att svälja ner det han hade i munnen.

”Nu är jag klar och jag tycker att du är väldigt otålig idag, fröken.” Han log retsamt.

”Jag är ingen fröken”, sa jag och låtsades se förnärmad ut. ”Jag är faktiskt sjutton nu.”

”Just det.” Han log och böjde sig ner för att lyfta upp sin väska. Han började rota runt i den och jag såg nyfiket på. Vad hade han nu på gång?

Efter en kort stund drog han upp ett litet paket. Något som var inslaget med silvrigt papper och blåa snören.

”Vad har du nu hittat på?” Jag höjde på ögonbrynen.

”Din födelsedagspresent. Jag hade tänkt ge den till dig i Stockholm, men du vet ju hur det hela utlöpte.” Jag nickade skamset. Jag visste alltför väl.

”Jag har också en present till dig”, sa jag och sträckte mig fram och öppnade lådan vid sängen. Jag trodde mig ha sett det lilla paketet däri tidigare. Och visst, där låg det. Precis som jag trott.

”Då byter vi väl bara då.” Ulrik log och sträckte sitt paket mot mig. Jag gjorde detsamma och snart hade paketen bytt ägare.

Försiktigt lossade jag tejpen och började sedan ta av papparet. Jag märkte att Ulrik försökte göra allt i samma takt.

”Åh.” Inuti pappret hade en svart ask befunnit sig, en likadan som den som Ulrik höll i sin egen hand. Som om vi kommunicerade genom tanken, öppnade vi askarna på samma gång.

Ett armband vilade däri. En tunn bronsplatta utgjorde basen och utifrån den löpte svarta lädersnören till det silvriga låset.

Texten därpå var skriven på kinesiska. Allt förutom det sista ordet. Ulrik. Hans namn strålade upp mot mig under kinesiskan.

”Vilket sammanträffande.” Ulrik bröt tystnaden och mötte min blick. Jag nickade. Hur hade det egentligen kommit sig att vi gett varandra samma sak? För det var vad vi hade gjort. Allt var detsamma på båda armbanden, förutom namnen.

”Det är helt otroligt”, mumlade jag och satte försiktigt på mig armbandet. Han hade redan gjort det samma.

”Jag såg det bara där i ett fönster och visste att det var rätt sak att köpa. Till och med inskriften stod helt klar för mig.” Han mötte min blick med ett leende. ”Jag älskar dig.” Hans ord fick mitt hjärta att hoppa över ett slag, trots att jag visste att det måste vara sant. Det var ju just det som stod på våra armband. Men det var första gången han sa det rakt ut. Det gjorde mig lycklig inombords.

”Jag älskar dig.” Jag log. Nu hade även jag uttalat det. Nu kändes det officiellt på något sätt. Det stod fast. Det stod inskrivet.

”Det kunde jag nästan ana.” Ulrik lutade sig framåt mot mig. Hans hand vilade mot min kind och jag kunde känna den kalla bronsplattan mot huden. Den hade ännu inte hunnit värmas upp av hans kroppsvärme.

Med ett leende glittrande i hans blå-gröna ögon, tryckte han varsamt sina varma läppar mot mina. Även detta gjorde att allt kändes ännu mer på riktigt. Varför det kändes som om jag inte trott det tidigare, visste jag inte.

Jag placerade min hand på hans nacke och drog mjukt fingrarna genom håret som stack ut under den svarta gubbkepsen. Det här var ett ögonblick som jag aldrig skulle glömma, trots att det hade kunnat ske på en annan plats än på ett sjukhus efter en dag med händelser som var både bra och dåliga.

”Um, ursäkta mig.” En harkling, tätt följd av detta uttalande, fick oss att motvilligt skiljas åt och jag vände blicken mot dörren med blossande kinder. Mina föräldrar och Desi stod där. Jag svalde hårt. Lite pinsamt var det allt att bli påkommen av sin egen familj.

”Jag kanske ska gå.” Ulrik reste sig upp och packade ner sina saker.

”Stanna du”, sa mamma lugnande och satte sig på min sängkant. ”Det är ingen fara om du är kvar.” Hon log och Ulrik nickade. Trots hennes ord, drog han sig tillbaka till dörröppningen och lutade sig mot dörrkarmen för att hålla sig ur vägen. Jag förstod att mina föräldrar uppskattade det.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

Här får ni del 24. Ytterligare ett sent inlägg, men har inte varit hemma under kvällen. Inte särskilt händelserikt, enligt mig, men jag hoppas att ni gillar det ändå.

Glöm inte av Facebook-sidan och att kanske kommentera några idéer på vad som ska hända härnäst :)

Ha de gött!

Erica


Facebook!

Yes, så nu har jag alltså skapat en Facebook sida för bloggen :) Kände att det var lite enklare, än att jag ska slänga in ett inlägg här hela tiden, varje gång jag vill informera om något. Ni kan hitta den vid sidan här. Eller här. Kika gärna in och gilla den! :) Btw, del 24 ska komma, men har knappt skrivit något på den än, så det kan dröja.
Förresten, jag har börjat fundera på att starta en ny novell om ett tag, på samma blogg men med ny handling. På Facebook sidan kommer det komma upp ett inlägg där ni kan få rösta om vilken artist det ska handla om den här gången! Men det kommer absolut inte bytas nu direkt, då jag måste hinna skriva en bit i förväg innan jag lägger upp något.
Ha de gött!
Erica

Afterall - Del 23

Ljuset som slog emot mig fick mig att bli blind för några sekunder. Jag höjde handen för att skydda mina ögon och kände då hur det stack till i armen så fort jag rörde den.

Så fort mina ögon vant sig vid ljuset, märkte jag att jag låg ner. Mitt ansikte var riktat upp mot taket, ett vitt tak med plattor i symetriska kvadrater. Jag hade kunnat ligga där och följa dem med blicken ett bra tag, om jag inte hört någon röra sig bredvid mig.

Jag vände på huvudet och fick syn på Ulrik som satt vi sängkanten. Han höll blicken fäst på sin mobil, men jag märkte på hans kroppshållning att han inte riktigt var nöjd med sin sits.

”Ulrik?” Jag var tvungen att viska fram det, då min hals var torr och min röst oanvänd. Han ryckte till och såg upp. En glad glimt dök upp i hans ögon.

”Cassie! Du är vaken! Äntligen.” Han log brett och stoppade ner mobilen i fickan.

”Vad hände?” Jag hade inget minne av vad som hänt efter att han kysst mig i matsalen. Tanken fick det att hetta lätt i kinderna. Jag hoppades att han inte märkt det plötsliga uppdykandet av röd färg på mina kinder.

”Tja, jag trodde först att du bara svimmat efter att jag kysst dig.” Han log blygt. ”Men då du inte vaknade till, ringde lärarna ambulansen som tog dig hit till sjukhuset. Jag vet inte exakt vad som hände, men det har något med din cancer att göra.” Jag nickade så gott jag kunde. Det stack fortfarande i armen och då jag vände blicken ditåt, fann jag att jag hade dropp kopplat till den. Jag vände hastigt bort blicken. Jag tyckte inte om sprutor och nålar. Jag hade tagit alldeles för många olika sprutor, blodprov och fått dropp.

”Hur länge har jag egentligen varit här?” Jag drog upp täcket till hakan, medan jag höll blicken fäst på Ulrik. Jag hade precis upptäckt att jag bara var iklädd pyjamas, hur jag nu fått på mig den.

”Du har varit här i några timmar nu. Klockan är runt halv nio.” Han nickade mot klockan på väggen, som visade just den tid han sagt. På nytt nickade jag.

”Jag förstår.” Jag bet mig i läppen. Vad skulle jag nu göra?

Ulrik reste sig oväntat upp.

”Jag ska gå och säga till läkarna. De ville veta om du vaknade.” Han log. ”Jag kommer tillbaka senare.” Han gav mig en mjuk puss på kinden och lämnade sedan rummet.

Jag satte mig upp och såg mig omkring lite mer ordentligt. Bredvid sängen stod en typ av nattduksbord och då jag försiktigt drog ut lådan fann jag min mobil och lite andra av mina saker däri. Jag valde att ta upp mobilen, då den vibrerade till.

Då jag låste upp den, visade den på ett stort antal nya sms, Facebook- och Twitteruppdateringar och missade samtal. Jag bläddrade bara igenom dem lite hastigt, svarade inte på något. De flesta var från folk som undrade hur jag mådde och önskade att jag skulle bli frisk snart. Jag var glad över att de brydde sig, men jag visste inte vad jag skulle svara, då jag knappt visste hur jag mådde. Jag kände ingenting.

”Hej.” Ulrik kom på nytt in i rummet, följd av två läkare, en man och en kvinna, i vita läkarrockar och varsin skrivskiva i handen.

”Cassandra.” Mannen, som enligt namnskylten hette Doktor Teo, log mot mig. ”Vad trevligt att du är vaken. Vi vet än inte exakt vad som orsakade att du förlorade medvetandet, men vi har upptäckt att du behöver opereras.” När han uttalat orden, kändes det som om temperaturen i rummet sjönk med tio grader. Jag gissade på att det var samma operation som mamma undsluppit. Det var mig den kom till istället för henne.

”Jaha.” Jag svalde och mötte Ulriks blick. Han såg orolig ut, där han stod bredvid kvinnan, Doktor Grindel. Hon sa inget, utan antecknade bara flitigt på sin skrivskiva.

”Det som gör operationen osäker, är det faktum att det är 50 % chans att du inte överlever.” Doktor Teo såg allvarligt på mig. Hans leende hade nu försvunnit. Han visade hur allvarligt det här var.

”Okej.” Det var det enda jag fick fram, det enda som jag kunde säga. Jag var chockad. Jag hade ingen aning om hur det här skulle fortskrida.

”Det var allt än så länge. Du kommer att få stanna här över natten för observation, så får vi se om vi kan skicka hem dig imorgon. Tryck bara på knappen där på väggen om du behöver något.” Han pekade på en röd knapp med texten Assistans undertill. Jag nickade bara stumt och läkarna lämnade hastigt rummet.

”Så, vad ska vi göra?” Ulrik sjönk ner på stolen han suttit på tidigare och log mot mig.

”Jag vet inte riktigt. Jag måste ju stanna kvar här.” Jag suckade, samtidigt som jag kände hur min mage kurrade till. Jag hade inte ätit sedan frukost, om ingen stoppat i mig något då jag inte var medveten om det.

”Jag tror jag vet.” Ulrik log. ”Du behöver äta något.” Jag nickade, för vilken gång i ordningen visste jag inte, och sträckte mig mot knappen på väggen. Ulrik fångade upp min hand med sin egen innan jag ens hunnit halvvägs. ”Sjukhusmat är sjukt äckligt. Jag kan gå och köpa något godare åt dig istället.” Han log och kysste min hand. ”Stanna bara kvar här, du.”

Han lämnade mig där jag satt med blossande kinder. Han var så underbart gullig mot mig. Jag kunde inte ha fått en bättre pojkvän, om han nu var min pojkvän. Men jag kunde inte tänka mig något annat. Trots allt som hänt, ville han fortfarande ha mig som sin flickvän och det var bara otroligt.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Här har ni del 23 :) Hoppas att ni gillar den, då jag suttit med den under senaste timmen. Har inte varit hemma under dagen, så kunde inte börja skriva förrän nu. Lite kort, men ska försöka få ihop ett längre till nästa gång, men jag kan tyvärr inte lova något, då jag ska in till stan med familjen imorgon, samt påbörja rensning och omgörning av mitt rum nu i helgen, vilket kommer ta ett tag.


Afterall - Del 22

Desis perspektiv, samma kväll

Jag märkte på Cassie att något inte stämde. Hon var sig inte lik. Jag visste att cancern satte sina spår, men jag visste samtidigt att hennes beteende hade något med Ulrik att göra. Hon saknade honom. Något med att hon gjort slut med honom stämde inte. Hon tyckte om honom, så varför skulle hon då göra slut med honom?

Då jag var säker på att hon inte fanns i närheten, letade jag fram Ulriks nummer i min mobil och ringde honom. Hoppades på att han skulle svara.

”Hej, Ulrik här.” Jag andades tyst ut. Han svarade nästan direkt.

”Hej, det är Desi, Cassies syster.”

”Jaha, hej. Har det hänt något?” Han lät lite lätt orolig.

”Tja, det beror på”, sa jag lite tveksamt. ”Tycker du fortfarande om Cassie?” Han var tyst så länge att jag nästan trodde att han hade lagt på luren.

”Jo, det är klart jag gör det. Men hon tycker väl inte om mig.” Han lät lite bitter. Jag tyckte synd om honom. Allt verkade nästan bara vara ett stort missförstånd.

”Där har du fel. Hon mår jättedåligt över att hon gjorde slut med dig, men hon verkar inte vilja erkänna det ordentligt för sig själv.” Jag suckade. ”Vi måste göra något.”

”Som vadå? Hon verkar ju inte ens vilja prata med mig.” Han suckade även han.

”Jag har en idé…”

 

En halvtimme senare la vi på. Vi hade en fullskalig plan och nu hoppades jag bara att den skulle funka.

Ulrik skulle fixa det mesta, jag skulle bara se till så att Cassie kom iväg till skolan dagen därpå. Det var nog ganska lätt gjort. Hon verkade ju mest uttråkad av att sitta hemma och kolla på tv.

 

Så nästa morgon fann jag Cassie i soffan, som vanligt, med läxböckerna framför sig. Hon såg trött och sliten ut och verkade inte ägna mig nån uppmärksamhet.

”Hm, Cass.” Hon såg inte upp.

”Mm.” Hon drog fingrarna genom håret och fortsatte hålla blicken fäst på tv:n.

”Du måste gå till skolan idag. Jag pratade med en av dina kompisar.” Nu såg hon äntligen på mig.

”Varför? Jag mår inte bra.” Först nu såg jag hur blek hon var.

”Men kom igen. Det var bara på förmiddagen. Sen kan du säkert gå hem.” Jag försökte att inte låta osäker. Kanske detta inte var rätt sak att göra ändå?

”Okej då.” Hon reste sig upp och vinglade till. Hon verkade ha sagt sanningen. Hon verkade verkligen inte må bra. Men jag kunde inte ändra något nu. Då skulle hon bli misstänksam. Jag hoppades bara att hon skulle orka.

 

Cassies perspektiv

Jag var trött och jag mådde otroligt dåligt. Jag fattade inte varför Desi skulle tvinga iväg mig till skolan just idag. Det var ju inget viktigt som hände.

Med en suck bytte jag mina slitna mjuksbyxor och min t-shirt mot jeans och en tjocktröja. Jag frös och det bultade i huvudet. Jag borde egentligen ligg och sova.

Efter att ha slängt ner allt huller om buller i skolväskan och dragit på mig jacka och skor, skyndade jag mig till bussen, trots mitt stigande illamående. Jag hade en känsla av att jag säkert inte skulle orka befinna mig i skolan en längre stund.

Bussen stod redan på hållplatsen då jag kom dit och jag fick småspringa för att hinna med. Busschauffören gav mig en sur blick, men jag brydde mig inte. Den korta biten jag sprungit hade fått mig att må ännu sämre. Hur skulle jag klara dagen?

 

Då jag steg av bussen inne i stan, tog jag det lugnt för att inte slita för mycket på krafterna. Jag tyckte själv att jag klagade alltför mycket på hur jag mådde. Jag gnällde och orkade inte, men jag hade inte gjort det om jag mått bra. Jag kände det som om jag egentligen bara borde krypa ner i sängen och aldrig mer röra ett finger.

Jag drog jackan tätare omkring mig mot vinden som drog i allt som den kunde dra i. Mitt hår blåste ner i ögonen och jag hade fullt sjå med att flytta undan det. Men trots det såg jag inget vidare. Därför krockade jag med nån. Varför gjorde jag egentligen alltid det? Det var inte särskilt mysigt. Speciellt när man inte mådde bra.

”Tycker du om att krocka med mig, eller?” Killen skrattade. Ett skratt jag kände igen. En röst jag kände igen.

”Åh nej”, mumlade jag för mig själv och flyttade på de sista hårslingorna. Vad gjorde han här? Det var fel sida av gatan. Han borde vara i sin skola, inte här.

Jag slängde en snabb blick på honom och fortsatte sedan gå. Om han följde efter mig nu, så skulle jag helt klart spy.

Jag fick upp mitt skåp lika snabbt som vanligt, vilket var på några minuter, och stoppade in mina saker. Jag slängde en blick på schemat. Musik. Jag log. Ett bra ämne.

Jag tog med mig min dator och begav mig sedan till salen. Datorerna använde vi otroligt mycket och vi skulle ha med dem så mycket som möjligt. Jag tyckte att det var smart att vi kunde spara allt där och ingen annan än ägaren kunde komma åt det man gjort. Det kändes skönt.

Musiksalen låg på andra våning och då jag kom dit var resten av klassen redan där. De verkade förvånade över att jag dykt upp.

”Hej, Cassie!” JB, en av mina killkompisar, log brett.

”Hej.” Jag log tillbaka och gjorde ett försök att svälja vågen av illamående som bubblade upp. Då jag slog mig ner på en ledig stol, log även läraren.

”Vad trevligt att se dig igen, Cassandra.” Hon log, innan hon började prata om något helt annat. Jag lyssnade bara med ett halvt öra. Jag kunde inte riktigt koncentrera mig.

Utan förvarning sprakade det till i högtalarna och en röst seglade ut ur den, raspig och hackig av det gamla systemet.

”Skulle alla elever kunna samlas i matsalen? Tack.”

”Jaha, det var… oväntat.” Läraren harklade sig och gjorde en gest mot dörren. ”Nå, sätt fart då.” Vi reste oss alla under tystnad och gick i samlad tropp ner till matsalen. Där anslöt vi oss till resten av eleverna. Alla ställde sig i en klunga framför scenen där inne. Den brukade nästan bara användas vi terminsavslutningarna. Det var inte ofta något sånt här hände.

En ensam mikrofon stod på scenen och jag märkte hur folk mumlade undrande omkring mig. Ingen visste tydligen vad som försiggick.

”Hej allihopa!” Jag stelnade till. Det var han igen. Ulrik.

Några utspridda hej hördes och jag kunde höra flera av tjejerna i lokalen som viskade upphetsat. Tydligen så fanns det fans här också.

Ulrik gick fram till mikrofonen. Han hade sin gitarr i handen och jag kunde inte låta bli att dra efter andan. Han såg fortfarande otroligt bra ut.

”Jag skulle vilja spela en låt för er. Den är helt nyskriven och tillägnad en speciell tjej som befinner sig här inne.” Han log. ”Den heter Alburn Road.” Tjejerna som tidigare mumlat glatt, gav nu ifrån sig några gälla skrik då Ulrik började spela.

Han var verkligen duktig. Då jag hört honom soundchecka, så hade han mest lekt. Nu spelade han på riktigt och jag förstod hur han fått sitt skivkontrakt.

Men, nej, jag skulle inte tänka på honom. Så fort som han spelat klart, vände jag mig om och började försöka ta mig ut. Jag ville inte stanna där. Men innan jag nått dörren, hörde jag Ulriks röst igen.

”Tack så mycket för att ni stod ut med mig.” Eleverna skrattade. ”Nu skulle jag vilja att Cassie kom upp till mig på scen. Jag vet att du är här.” Jag stannade till och vände mig om. Några i närheten som jag kände, gav mig manande blickar.

”Kom igen nu, Cass.” JB gav mig en lätt knuff. Efter att jag överlämnat datorn till honom, började jag ta mig fram mot scenen. Jag svalade hårt flera gånger. Varför var jag tvungen att må så dåligt just nu?

Folk flyttade på sig för att bana väg åt mig och jag kände hur mina bleka kinder hettade. Jag var inte van vid såhär mycket uppmärksamhet.

Då jag steg upp på scenen, la Ulrik ner gitarren och sträckte ut handen mot mig. Tveksamt tog jag den. Vad höll jag på med? Jag fick ju inte göra det här. Hans managers skulle inte bli glada på mig.

”Jag vet allt som har hänt”, mumlade han och log mjukt. ”Johan och Anders ber om ursäkt.” Han mötte min blick.

”Du kan ändå inte ta mig tillbaka. Det går inte.” Jag viskade tyst fram det. Varför kände jag mig så snurrig?

”Det kan jag visst.” Han drog mig intill sig, likt så många gånger tidigare. Sprida ”oh” och ”aw” hördes och jag kände hur mina kinder blev snäppet rödare. Innan jag hunnit göra något, mötte hans läppar mina. Jag njöt av det, samtidigt som världen flimrade inför min blick. Vad hände? Jag hann knappt tänka denna tanke, innan det svartnade för ögonen…

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Här har ni del 22! Vad tycker ni? Jag har försökt ta med era idéer så mycket som jag kan och har ni några fler, är det bara att kommentera dem! :) Förresten, jag behöver fortfarande lite hjälp med designen. Är ni duktiga på designer och skulle vilja hjälpa mig att göra en, så är det bara att mejla till [email protected] Tack på förhand, alla fina läsare :D

Ha de gött!

Erica


Länkar

Här är länkarna till era bloggar/Twitter. Fick en fråga om man kunde länka på Facebook också. Det är klart! Glömde nämna det, bara :)
Moas blogg
Linneas Twitter
Min(Erica) Twitter

Det kommer fyllas på vidare här efterhand att ni lämnar fler länkar :) Passar även på att länka till min egen Twitter :)
Ha de gött!
Erica

Del 22 (Smygkik)

”Hej, Ulrik här.” Jag andades tyst ut. Han svarade nästan direkt.

”Hej, det är Desi, Cassies syster.”

”Jaha, hej. Har det hänt något?” Han lät lite lätt orolig.

”Tja, det beror på”, sa jag lite tveksamt. ”Tycker du fortfarande om Cassie?” Han var tyst så länge att jag nästan trodde att han hade lagt på luren.

”Jo, det är klart jag gör det. Men hon tycker väl inte om mig.” Han lät lite bitter. Jag tyckte synd om honom. Allt verkade nästan bara vara ett stort missförstånd.

”Där har du fel. Hon mår jättedåligt över att hon gjorde slut med dig, men hon verkar inte vilja erkänna det ordentligt för sig själv.” Jag suckade. ”Vi måste göra något.”

”Som vadå? Hon verkar ju inte ens vilja prata med mig.” Han suckade även han.

”Jag har en idé…”

 

-----------------------------------------------------------------------------

:)

Ha de gött!

Erica


Länkbyte

Halloj, halloj!
Jag antar att många av er har bloggar eller twitter. Har jag rätt? :)
Så, skulle ni vilja göra ett länkbyte? Jag kommer i så fall länka din blogg/twitter i ett inlägg här på bloggen. Det enda ni behöver göra är att länka den här bloggen på din blogg/twitter och sedan lämna länken till denna som en kommentar här nedan. Om ni inte länkat den här bloggen, så kommer jag se det.
Låter det som en bra idé?
Jag kommer alltså göra ett inlägg med alla era länkar och sedan lägga länken till det inlägget under just länkar här på bloggen.
Sedan så skulle jag bara vilja tipsa er om att det kommer komma ett litet smakprov på morgondagens inlägg! Jag kan avslöja att det kommer hända lite saker...
Btw, nån här som är bra på designer? Funderar på att fixa till den jag har nu och då jag absolut inte är bra på det, så skulle jag behöva lite hjälp. Skicka ett mejl till [email protected] om du känner för att hjälpa till! Skulle vara jätteschyst!
Ha de gött alla fina läsare!
Erica

Edit: Vad skulle ni säga om jag skapade en Facebook/Twitter sida för den här bloggen, där jag berättar om när nästa del kommer, osv. ? Does that sound good? :)

Afterall - Del 21

Ulriks perspektiv, samma kväll som spelningen

Under hela eftermiddagen hade jag gjort allt klart inför spelningen. Cassie hade suttit där den mesta tiden och jobbat med sina läxor. Men jag visste inte hur mycket hon egentligen hade fått gjort, då jag flera gånger försökt skämta med henne för att få henne att skratta sitt fina skratt. När jag kom tillbaka fram till scenen, kunde jag inte hitta henne på hennes plats. Då jag frågade Johan och Anders om de sett henne, skakade de båda på huvudet. Jag hade en liten aning om att de dolde något för mig, men vad visste jag inte. Kanske ville de inte oroa mig innan spelningen.

Cassie dök inte upp igen innan spelningens början och jag fick inte heller något svar då jag ringde och smsade henne. Det var nästan så att jag blev lite orolig för hennes skull, trots att jag visste att hon var fullt kapabel att ta hand om sig själv. Hon hade säkert bara gått ut en stund. Jag erinrade mig att hon sagt att hon skulle möta en kompis innan spelningen, så det kunde vara så att de skulle mötas nu. Det skulle förklara det hela.

Då jag steg ut på scenen med gitarren, lät jag blicken svepa över folket som satt i lokalen. Jag kunde inte heller nu se Cassie, men hon fanns säkert där.

Det var till större delen tjejer där och de jublade då jag började spela. Jag log brett mot dem. Det här var vad jag älskade att göra.

 

Efter spelningens slut, såg jag mig omkring efter Cassie. Lokalen var nästan tom vid det här laget.

”Bra jobbat, Ulrik!” Johan la handen på min axel och log brett.

”Tack.” Jag log tillbaka och tog emot min väska som Anders räckte mig. ”Har ni sett Cassie? Jag har inte sett henne på hela eftermiddagen.”

”Jo, det är en sak som vi måste berätta.” Anders utbytte en blick med Johan. ”Hon har gjort slut med dig. Hon bad oss berätta innan hon stack.” Jag stelnade till. Det lät inte som Cassie. Hon skulle väl aldrig göra så?

”Jaha”, mumlade jag. ”Men vi ses imorgon, då.” Med hastiga steg gick jag därifrån. Hur hade allt gått så fel?

 

Cassies perspektiv, några veckor efter spelningen

Jag låg hemma och tog det lugnt framför tv:n. Jag hade faktiskt varit i skolan under dagen, men jag hade inte riktigt kunnat koncentrera mig. Till slut hade jag fått ta mig hem, då lärarna trodde att jag inte mådde bra. Det gjorde jag i och för sig inte, men inte på grund av cancern som de trodde, utan på grund av att jag gjort slut med Ulrik. Jag ville få tillbaka honom, men jag ville samtidigt inte bryta ett löfte. Jag visste ju inte vad Anders och Johan kunde göra om de nu gav sig in på det. Så jag satt bara där och var feg.

”Hallå?” Desis röst kom svävande från hallen.

”Hej.” Jag satte mig upp och drog handen genom håret. Den röda färgen hade bleknat, men jag hade ingen ork att färga i den igen. Jag brydde mig inte.

”Hur mår du?” Desi sjönk ner i soffan bredvid mig och slängde åt mig en bit kexchoklad. Resten av den satt hon själv nu och mumsade på.

”Det är väl sådär. Jag fick gå hem, då jag inte kunde koncentrera mig. Det är lättare att jobba hemma.” Jag gjorde en trött gest mot läxböckerna på bordet. ”Hur är det själv?”

”Allt fint. Jag har faktiskt träffat nån.” Jag såg hur hennes kinder färgades röda.

”Jaså? Vem då?” Jag såg nyfiket på henne.

”En kille i min klass. Leo.” Hon log. Jag kunde inte låta bli att vara avundsjuk på henne. Hon kunde träffa vem hon ville, utan hinder. Jag kunde inte träffa den jag tyckte om på grund av pengar. Pengar verkade alltid vara problemet.

”Vad kul!” Jag försökte låta entusiastiskt, för hennes skull. Hon skulle inte behöva bära på fler av mina problem.

”Ja, ja det är det väl.” Hon log på nytt och reste sig sedan upp. ”Jag går upp till mitt rum.” Jag nickade och plockade upp fjärrkontrollen för att byta kanal. Jag erinrade mig att det skulle vara Scrubs alldeles strax på någon kanal.

Jag hörde då hur mobilen surrade till under någon av mina böcker. Jag rotade hastigt fram den för att se vem som ringde. Okänt nummer. Jag rynkade pannan. Kände jag inte igen det?

Just som jag var på väg att svara, insåg jag att det var Ulriks nummer. Jag svalde. Jag fick inte svara. Men trots det ville jag få höra hans röst. Fast jag fick inte. Men jag ville. Fast jag fick inte.

Så jag tryckte bort samtalet och la ifrån mig mobilen igen. Sedan gjorde jag ett försök att koncentrera mig på tv:n och skolböckerna. Det var svårt. Mobilen ringde då och då och jag fick intala mig själv varje gång att inte svara. Jag skulle inte ge efter. Jag skulle inte.

”Skärp dig, Cassandra. Kom över honom lika lätt som du kom över Jasper.” Detta satt jag och muttrade för mig själv, ända tills mamma kom hem. Hon måste tro att jag totalt tappat vettet. Fast det hade jag kanske.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Hej och förlåt! Dagens del blev otroligt kort. Jag ska försöka skriva lite mer ikväll och imorgon, så kan ni få ett på torsdag som är lite längre! Jag hoppas att det blir bra :) Kom gärna med mer idéer, då det står lite still i huvudet för tillfället.

Ha de gött!

Erica


Afterall - Del 20

Jag satt där, en lång stund och försökte koncentrera mig på det jag skulle göra. Ulrik soundcheckade några gånger, drog några skämt i mikrofonen för att se om den fungerade och lekte med sin gitarr. Han var anledningen till att jag absolut inte kunde koncentrera mig. Det kändes som om allt han gjorde var riktat åt mitt håll. Detta fick mig att känna mig både generad och glad.

Men den mesta tiden satt jag bara där och försökte få något gjort. Något, vad som helst. Men det fanns så mycket annat som kändes mycket mer lockande. Det var inte ofta jag var i Stockholm och jag ville se mig omkring.

Så till slut packade jag ihop mina saker för att gå och se om det fanns något café i närheten. Jag skickade ett sms till Ulrik för att informera honom om var jag skulle och gick sedan för att leta upp någon som jag kunde ge hans väska till. Jag ville inte lämna den obevakad. Ulrik skulle troligtvis inte bli så värst glad om någon snodde den.

Jag fann Anders och Johan, mitt uppe i en diskussion och jag harklade mig försiktigt för att tillkalla deras uppmärksamhet.

”Jaså, det är du.” Anders pressade fram ett leende, vilket såg otroligt konstgjort ut.

”Jo, jag hade tänkt gå ut en stund, så jag undrar bara om ni skulle kunna ta hand om Ulriks väska.” Jag log, tvekande. Något med de blickar de gav mig, fick mig att känna mig illa till mods.

”Visst kan vi göra det. Men skulle vi kunna få prata lite med dig först?” Johan gjorde en gest mot ett rum i närheten. Jag nickade långsamt. Vad var nu på gång?

Då Anders stängt dörren efter oss tre, tog han till orda.

”Jo, du vet säkert att det gått otroligt bra för Ulrik den senaste tiden. Fler fans, mer intjänade pengar, och så vidare.” Jag nickade långsamt, utan att riktigt förstå vart han ville komma. ”Vi skulle inte vilja att hans fanbase ska krympa på grund av att han har flickvän, eller hur?” Anders höjde menande på ögonbrynet mot mig och äntligen förstod jag vad de ville.

”Nej”, mumlade jag och skakade på huvudet. ”Nej, jag kan inte göra slut med Ulrik.” Jag kände hur ögonen tårade sig. Jag hade inte mått så speciellt bra tiden efter att jag gjort slut med Jasper och jag ville inte gå igenom samma sak så snart igen.

”Du måste.” Johan drog upp ett häfte av något slag ur fickan. Inte förrän han även tog upp en penna och började skriva in en summa med minst fyra nollor, förstod jag att det var ett checkhäfte. De tänkte muta mig till att hålla tyst.

”Jag gör väl det då”, sa jag nedslaget. ”Men behåll pengarna. Ge de till Ulrik istället.”

”Duktig flicka.” Anders lät som en av mina jobbigaste morbröder.

”Men då ett villkor”, sa jag och såg upp på dem med hård blick. ”Ni berättar för honom. Jag lovar att jag inte kontaktar honom efter det. Jag sticker till hans lägenhet och hämtar mina saker direkt och åker hem. Okej?” De utväxlade en blick och nickade sedan.

”Vi har en deal.” Johan och Anders skakade min hand med nöjda leenden på läpparna. De skulle alltså få mer klirr i kassan nu.

”Här.” Johan drog upp några sedlar ur fickan och sträckte dem till mig. ”Till tågbiljett”, förklarade han då jag gjorde ett försök att protestera.

”Tack.” Jag gav dem Ulriks väska och gick sedan, medan jag kämpade med tårarna. Varför skulle alla förstöra allt bra? Nu fick jag inte ens prata med honom på grund av att hans förbannade managers ville ha mer klirr i kassan.

 

Jag tog tunnelbanan tillbaka till Ulriks lägenhet. Han hade lånat ut ett par extranycklar till mig om jag hade velat ta mig tillbaka tidigare och jag använde nu dessa för att ta mig in och hämta mina saker.

Innan jag gick, lämnade jag en lapp på bordet med texten Förlåt. Jag visste att han inte skulle förlåta mig, men jag kände mig ändå tvingad att göra det.

Jag ringade en taxi och lämnade sedan lägenheten för att gå ner till gatan. Nycklarna använde jag till att låsa dörren och slängde sedan in dem genom brevinkastet.

(BYT LÅT HÄR)

 

Trots att jag ville åka hem direkt, visste jag att jag var tvungen att förklara för Matilda, så jag ringde henne och bad henne komma till tågstationen. Hon måste ha förstått att något var fel, för hon stod redan där och väntade på mig när jag kom. Vi hade bara känt varandra i en dag, men jag litade redan på henne.

”Hej.” Jag gav henne ett ansträngt leende, då jag steg ur taxin med mina väskor och betalade chauffören.

”Så, vad är det nu som har hänt?” Vi begav oss till ett litet café, där vi slog oss ner. Jag började långsamt berätta allt som hänt. Sanningen, den här gången. Nu när jag inte längre var tillsammans med Ulrik, så kunde hon lika gärna få veta.

”Du har det inte lätt du.” Matilda log och smuttade på sin varma choklad.

”Jag hoppas bara att det här inte förstör hans spelning ikväll. Jag menar, det blir ju inget kul för er som ska dit om han ställer in nu.”

”I och för sig är det ju begripligt för mig, men inte för alla andra som inte vet sanningen.” Matilda suckade. ”Hans managers kommer säkert vänta med att berätta tills efteråt, så att de tjänar sina fördömda stålar.” Jag nickade instämmande och slängde en blick på klockan. Mit tåg gick om en kvart.

”Jag måste gå nu.” Jag reste mig upp och kramade om Matilda. ”Ha de så bra.”

”Du med.” Hon log. ”Vi ses.”

Jag höjde handen till avsked och styrde sedan stegen mot tåget. Jag ville verkligen inte missa det nu. Jag klarade inte av att stanna kvar här.

Dörrarna var redan öppna när jag kom fram och jag steg på och letade upp min plats så fort jag bara kunde. Redan innan tåget hade börjat rulla, satt jag med hörlurarna i öronen och Drops Of Jupiter igång.

Så satt jag den mesta tiden, lyssnade på musik och försökte tänka på något annat än Ulrik.

Det funkade inget vidare, speciellt då jag fick ett sms från honom där han frågade vart jag hade tagit vägen. Jag svarade inte. Istället raderade jag bort allt som hade med honom att göra från min mobil. Hans nummer, alla hans sms, alla telefonsamtal. Jag tog även bort honom på alla sidor där jag hade honom som vän. Jag ville inte behöva tänka på honom varje gång jag gjorde något.

Men jag valde ändå att spara hans låtar och en av mina favoritbilder med honom. Jag gömde ändå undan dem, glömde att de fanns där. Jag återgick till min vardag, utan honom. Jag tänkte inte. Jag kände inte. Jag brydde mig inte.

 

Dagar och veckor gick. Min sjuttonde födelsedag passerade, lugnt firad, då behandlingarna av cancern gjorde mig svag och bräcklig. Jag avskydde den här känslan av otillräcklighet.

Jag spenderade mycket tid hemma, då jag inte hade orken att ta mig till skolan. Jag fick istället alla läxor per mail från mina lärare och varje gång önskade de mig ett bra tillfrisknande och att de hoppades att jag skulle komma tillbaka inom kort.

Minst en gång varje vecka begav jag mig till sjukhuset, följd av någon av mina föräldrar. Beroende på styrkan på behandlingen, låg jag ibland inne på sjukhuset någon gång då och då, men för det mesta fick jag bege mig hem några timmar efteråt.

Detta var jag glad över. Trots att sjukhuset nu var som ett andra hem för mig, så ville jag inte befinna mig där en längre stund. Det fanns inget annat att göra där än att ligga och stirra in i väggen eller zappa mellan olika sorters tv-program. De lät mig inte alltid ta med mig datorn, så jag kunde inte heller göra något socialt eller göra några läxor. Jag undrade alltför ofta om läkarna egentligen ville att jag skulle klara av gymnasiet.

Jag var glad i alla fall över att min cancer inte var av en sådan karaktär att jag tappade håret eller liknande. Jag tappade bara krafterna tillfälligt.

Varje gång jag såg Ulrik någonstans, i tv, tidningar eller på internet, bläddrade jag alltid hastigt förbi det, allt för att hindra känslan av saknad som alltid hotade med att bryta in. Jag ville inte sakna honom, trots att jag ofta kände att jag ville att den där dagen då allt förstörts skulle förbli ogjord. Jag behövde nästan känna hans hand hålla om min och hans mjuka röst då han försäkrade mig om att allt var okej. Han fick mig att må bra.

------------------------------------------------------------------------------

Här har ni del 20! Lite ändring av story, som ni märker. Vad tycker ni? Jag hoppas ni gillar det! :)

Btw, för att göra det hela lite roligare, så kan ni lyssna på den här låten medan ni läser fram till text som är fetstil :

 

 

Eller den här:
Sedan kan ni köra den här:
Btw, skulle bara vilja tacka för över 2000 besökare på sidan!! Tack, tack, tack!! Det är ni som gör det här möjligt! Utan er skulle den här bloggen inte existera!
Ha de gött!
Erica

Short info...

Halloj, halloj!
Vill bara passa på att informera om att det inte kommer komma något inlägg idag, då jag varit borta hela dan och inte har skrivit något innan. Så nästa inlägg kommer att komma imorgon, men förhoppningsvis kommer det bli lite längre, eftersom jag ska skriva lite idag (Efter att jag läst klart en OTROLIGT tråkig bok inför skolstarten på tisdag).
Sedan vill jag även förvarna er om att det kanske inte kommer komma inlägg lika ofta under skolveckorna. Det kommer kanske komma ett varannan dag, ibland varje, beroende på mängden läxor. Jag hoppas att ni förstår, då jag går sista terminen i nian och snart även får nationella proven att plugga till. Jag hoppas att det är okej!
Ha de gött!
Erica

image description Bilden tagen av: Josefin ( http://jossesfoto.weebly.com/ )

Afterall - Del 19

Ulrik gick före uppför trapporna och låste upp dörren till sin lägenhet. Det var bara en enrummare, men fortfarande fanns där en känsla av frihet och självständighet. Jag antog att han trivdes där, även om det verkade lite ensamt. Mitt i stora Stockholm, helt själv.

Efter att vi tagit av oss skor och jackor, visade Ulrik var jag kunde sätta mina saker.

”Så, här bor du ibland, alltså.” Jag såg mig omkring i det som var både sovrum och vardagsrum.

”Japp. Det är inte mycket, men man klarar sig.” Han log mot mig. ”Jag har tyvärr ingen extra säng, så jag hoppas att det är okej om vi delar.” Han såg generad ut, samtidigt som han gjorde en gest mot bäddsoffan.

Jag kände hur det hettade i kinderna. Vi skulle alltså dela säng. Jag tackade min lyckliga stjärna för att jag varit så klok att jag i alla fall packat ner en riktig pyjamas. Annars hade jag väl fått sova i mina vanliga kläder, något som jag gärna ville undvika. Speciellt inför en kille.

”Det är okej”, mumlade jag. Vi var båda otroligt generade. Ingen av oss visste vad man skulle bryta tystnaden med. Kanske en hammare?

”Vill du ha lite te?” Ulrik som alltid brukade prata glatt och öppet, var den som tillslut bröt tystnaden. Jag antog att han, som jag, tyckte att tystnaden var besvärlig.

”Ja tack, gärna.” Jag log mot honom och följde sedan med honom in i det lilla köket. Såg på medan han plockade fram koppar, mjölk, socker, tepåsar och allt annat som kunde tänkas behövas. Hans glada humör kom långsamt tillbaka och han började vissla glatt. Jag log bara åt honom och snappade sedan åt mig hans gubbkeps. Jag tyckte han såg bättre ut utan den på huvudet, trots att han såg bra ut med den på också.

”Du kommer vara så död senare”, muttrade han och gjorde ett försök att låta hotfull. Jag skrattade.

”Du har hotat med mycket hämnd de senaste dagarna. Än har du inte gjort allvar av något av det.” Han blängde bara på mig och gjorde sedan en gest mot bordet för att jag skulle komma och sätta mig.

”Jag kommer att göra allvar om det. Bara vänta om se.” Han flinade ondskefullt och hällde upp te åt oss båda.

”Det tror jag när jag ser det”, sa jag och satte hans gubbkeps på mitt eget huvud, bara för att se hur det kändes.

Vi satt där en stund under tystnad. Drack vårt te och sa inget särskilt. Detta gav mig gott om tid till att tänka. Tänka på hur jag skulle formulera det jag ville säga. För jag hade bestämt mig på allvar nu. Jag skulle berätta.

”Vad är det?” Ulrik rynkade pannan och såg på mig. ”Du verkar lite borta i tanken.” Jag såg upp och mötte hans blick.

”Ulrik, jag har inte varit helt ärlig mot dig”, sa jag och märkte hur orolig han blev. Jag drog ett djupt andetag innan jag fortsatte. ”Jag vet inte varför jag inte berättade det från början. Jag tror att jag blev rädd.” Han verkade nu både orolig och förvirrad.

”Cassie, snälla, dra inte ut på det. Har det hänt något?” Hans mjuka röst fick det hela att kännas än värre.

”Jag har cancer”, viskade jag fram och kände hur tårarna steg i ögonen. ”Föråt för att jag ljög.” Jag bet mig i läppen och fäste blicken på mina händer som låg knäppta i knäet. Jag undrade vad han skulle säga, göra. Vad han skulle tycka om mig. Jag hade alltid haft problem med att ljuga och trodde alltid att jag var satans avkomma om jag sa något som inte var sant. Jag mådde otroligt dåligt om jag ljög, precis som nu. Jag trodde alltid att det värsta skulle hända.

”Cassie, det är ingen fara.” Ulrik förvånade mig. ”Jag förstår dig. Jag hade säkert gjort samma sak om jag var du. Det är en tung sak att berätta då någon annan fått ett glatt beslut.”

Jag såg upp och nickade, lättat över att han inte blivit arg. Jag var glad över att han förstod mig. Jasper skulle helt klart inte varit lika förstående.

”Tack.” Jag log mot honom och slängde en blick på klockan. Halv tio. ”Jag tror att jag går och lägger mig.” Jag reste mig upp, vilket även Ulrik gjorde.

”Det är nog en bra idé. Vi måste komma upp i bra tid imorgon. Jag måste ju hinna hämnas.” Han blinkade retsamt mot mig. Jag suckade bara och skakade leende på huvudet. Han var bra knäpp.

Jag hämtade min väska med saker och begav mig sedan in i badrummet för att byta om. Det tog inte många minuter för mig att dra på mig mina blåa pyjamasbyxor och en grå t-shirt, samt att borsta tänderna. Jag var för trött för att dra ut på tiden.

Då jag kom in i sov-och vardagsrummet igen, hade Ulrik redan fällt ut bäddsoffan och gjort den färdig. Jag gav honom ett trött leende, då han passerade mig i dörröppningen på väg till badrummet.

Utan några längre dröjsmål, kröp jag ner i sängen. Jag la mobilen under kudden för att ha den nära till hands och slöt ögonen.

Jag hade nästan somnat då Ulrik kom tillbaka. Jag hörde hans tysta fotsteg mot golvet och sedan sängen som knarrade då han la sig bredvid mig. Sedan mindes jag inget mer.

 

Mitt uppvaknande nästa morgon var inte det trevligaste jag fått. Jag kände något blött som rann nerför min kind och höjde instinktivt handen för att torka bort det. Jag satte mig hastigt upp och såg mot taket. Läckte det någonstans?

”Hämnd nummer ett avklarad.” Rösten fick mig att rycka till. Ulrik flinade mot mig. Han höll ett glas vatten i handen och jag förstod då att han måste ha droppat vatten på mig för att få mig att vakna. Jag blängde på honom.

”Du ska allt få”, muttrade jag. Han skrattade bara och satte ifrån sig glaset på ett bord. Detta korta ögonblick då han höll uppmärksamheten riktad åt ett annat håll, tog jag i akt. Jag greppade min kudde, hoppade upp ur sängen och slog till honom i bakhuvudet.

”Du din…” Han snurrade runt och drog kudden ur mitt grepp. Jag backade skrattande undan och tog istället tag i hans kudde. Det dröjde inte många sekunder innan vårt kuddkrig var i full gång. Men däremot varade det inte så speciellt länge. Det var alldeles för tidigt på morgonen för att vi skulle orka med ett kuddkrig.

Då Ulrik gjorde ett sista försök till anfall, tog jag ett par steg bakåt, vilket resulterade i att jag föll racklång ner i sängen. Det dröjde ingen lång stund, innan Ulrik slängde sig ner bredvid mig. Vi skrattade båda så att vi kiknade.

”Tänk att kuddkrig kan vara så kul”, sa jag med ett brett leende och slöt ögonen, samtidigt som jag drog några djupa andetag för att lugna ner mig själv.

”Mhm.” Jag hörde hur sängen knarrade då Ulrik rörde på sig. Innan jag visste ordet av hade han lutat sig över mig och tryckt sina läppar mot mina. Jag kysste honom mjukt tillbaka och drog fingrarna genom hans lena hår. Att han kunde vara så underbar. Han var tusen gånger bättre som pojkvän än vad Jasper någonsin varit. Han var som både min bästa kompis och min pojkvän. Vi kunde alltid prata om allt. Han förstod mig ibland nästan bättre än Charlie och Foxy. Vi tänkte ofta på samma sätt.

Ulriks händer som letade sig in under min t-shirt, fick mig att vakna upp ur mina tankar. Jag fångade upp dem i mina egna och slog upp ögonen.

”Och vad tror du att du sysslar med”, frågade jag honom tyst och mötte hans blick. Han ryckte på axlarna, leende.

”Kysser dig, kanske.” Han reste sig upp och behöll mina händer i sina, så att han kunde dra upp mig på fötter.

”Det tror jag så mycket jag vill”, sa jag, misstänksamt. Jag hade en liten aning om vad som varit på väg att hända, men jag visste att Ulrik inte blev arg för att jag avbröt det hela innan det gick för långt.

”Gör du det.” Han log på nytt och tog upp sin mobil för att slänga en blick på klockan. ”Vi måste nog ta och äta frukost nu om vi ska hinna i tid.” Jag nickade och begav mig till badrummet för att göra mig klar, medan han började plocka fram frukostgrejer. Efter några minuter, då jag bytt om, tog jag över så att även han kunde klä sig.

Vi skulle iväg till stället där Ulrik skulle spela, då han skulle göra en soundcheck och prata ihop sig med sina managers innan. Det var mycket som skulle ordnas innan, trots att det inte var särskilt många som skulle komma och lyssna. Så otroligt känd var han inte än.

 

Halv tio steg vi in genom dörrarna till lokalen. Ulriks managers, Johan och Anders, stod vid den lilla scen som fanns och pratade. De vände blicken mot oss och höjde handen till hälsning.

”Ulrik, bra att du kom i tid.” Anders log brett och vände sedan blicken mot mig. ”Och vem är det här?”

”Cassie”, sa jag och sträckte fram handen mot honom för att hälsa. Både han och Johan tog den och jag märkte att de utväxlade en blick. De verkade inte helt nöjda med att jag var där, vad det nu kunde bero på.

”Så, är du en vän eller…?” Johan såg på Ulrik då han talade. Ulrik gav mig en undrande blick och jag nickade omärkt. Det var okej om han berättade för sina managers.

”Flickvän.” Ulrik log och la armen kring mina axlar.

”På så vis.” Johan och Anders utbytte en ny blick. Vad höll de på med, egentligen?

”Om du skulle kunna följa med oss, Ulrik, så ska vi visa dig hur allt går till.” Anders la handen på Ulriks axel och nickade åt mig att jag skulle gå och sätta mig vid ett av de runda bord som stod där inne. Ulrik räckte mig sin väska och gav mig ett snett leende, innan han, Anders och Johan försvann iväg.

Jag slog mig ner vid ett av borden som stod närmast scenen och drog upp min dator ur väskan. Trots att det var helg, så hade jag läxor att göra. Jag kunde lika gärna börja nu, då det verkade som om jag skulle befinna mig där en bra stund.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yes, här har ni del 19! Jag hade tänkt försöka skriva fram tills Matilda kom med igen och spelningen, då jag fått lite idéer av er på vad som skulle kunna hända (TACK!). Men då jag ska iväg ikväll, så hinner jag tyvärr inte skriva längre. Jag kommer även vara borta imorgon under dagen, så nästa inlägg kommer troligtvis komma imorgon kväll! Jag hoppas att det blir bra ändå.

Ha en gó lördag!

Erica


Afterall - Del 18

Fredag. Dagen då det var dags att bege sig till Stockholm. Min väska hade stått färdigpackad ända sedan onsdagen. Onsdagen då allt hänt. Allt ändrats.

Men jag var trots detta redo inför helgen. Mitt humör var på topp och inte ens lärarnas läxor kunde förstöra det. Inte ens det faktum att jag hade cancer kunde grumla mitt sinne.

Då skolan slutade för dagen, var jag först ute ur klassrummet. Mina kompisar visste vad som var på gång, men de verkade fortfarande inte ha fattat att jag hade sån otrolig energi.

Mitt skåp brukade alltid vara rejält trögt att öppna, men dagen till ära svängde det upp utan problem. Detta fick mig att le ännu bredare. Till och med skåpet som jag alltid förbannade något otroligt samarbetade med mig.

Mina vänner nåde sina skåp, just som jag slängde igen mitt eget och hängde skolväskan över axeln. Väskan med sakerna jag behövde inför Stockholm hängdes över den andra.

”Ha de så bra nu, Cass.” Jane, en tjej i min klass, log brett mot mig.

”Du också.” Jag log tillbaka och knäppte den sista knappen på min jacka, innan jag satte av längs korridoren. Jag stannade inte och pratade med någon annan. Min blick hade fångats upp av klockan som visade på tjugo i fyra och jag visste av egen erfarenhet att det tog minst tjugo minuter att gå till buss- och tågcentralen. Jag suckade. Om jag hade otur skulle jag komma försent.

Så jag satte upp hög fart längs gatan. Genom vattenpölarna, förbi glada elever som slutat för helgen och förbi alla vuxna som såg irriterade ut över ungdomarnas glada humör. Jag log fortfarande brett och kunde inte låta bli att le retsamt åt en speciellt sur tant. Man var bara ung en gång, så varför skulle alla unga vara sura för att de vuxna kände för att vara det?

Jag gick snabbt. Snabbt nog för att hinna i tid, men ändå långsamt nog för att känna solens strålar göra ett försök att värma upp den kalla marken, och vinden som slet i mitt röda hår. Jag trivdes här på jorden och jag tänkte absolut inte lämna den för en dum cancers skull. Om min mamma blivit frisk från den, så kunde väl även jag bli det? Eller hur? Om de visste hur de skulle bota henne, så borde de ju veta hur de skulle bota även mig. Ja, så var det säkert.

Jag log på nytt och drog ett djupt andetag av den friska luften, innan jag steg in genom de automatiska dörrarna som ledde till tågspåren.

Nu var det bara att hitta spår 4. Jag såg upp på skylten vid det närmsta spåret. Spår 7. Alltså borde det bara var att fortsätta raden ner.

Och visst. Efter att jag hade gått i några minuter, fick jag syn på skylten med texten Spår 4 och tåget som stod där och väntade. Jag lät blicken leta sig ner längs den stenklädda perrongen, på jakt efter Ulriks välbekanta ansikte.

Halvvägs ner fann jag honom. Iklädd sin vanliga gråa gubbkeps, stod han lutad mot en pelare med blicken fäst på sin mobil. Jag antog att han spelade ett av sina vanliga mobilspel. Han älskade verkligen att spela sådant.

Med snabba steg gick jag mot honom. Han såg inte upp då jag ställde ner mina två väskor vid hans fötter och masserade den axel som jag burit den tyngsta väskan på.

Så ljudlöst jag bara kunde, drog jag upp min kamera ur övernattningsväskan och höll upp den framför ansiktet. Inte förrän jag tog ett kort och blixten gick av, verkade han reagera på att det fanns någon mer än han själv där.

”Jaså, det var bara du.” Han såg lättat på mig. ”Jag trodde att det var paparazzis.” Jag skrattade åt honom och tryckte upp bilden jag precis tagit. Den hade blivit bra.

”Tja, jag kanske ska sälja den här till Aftonbladet”, sa jag retsamt och visade honom bilden. ”Jag kan redan se rubrikerna.” Han gjorde ett tamt försök att få tag på kameran, men jag höll den utom räckhåll, innan jag på nytt stoppade ner den i väskan. ”Ulrik Munthers spelberoende.” Jag gestikulerade med händerna likt en överexalterad tidningsförsäljare. ”Det blir grejer det.”

”Du ska få”, skrattade Ulrik och jag märkte hur folk runt omkring såg nyfiket på oss.

”Kanske inte här”, sa jag och nickade omärkt mot de som verkade mest intresserade. ”Spara du din hämnd till Stockholm.”

”Det ska jag allt göra.” Ulrik såg finurligt på mig.

Jag märkte i ögonvrån hur folk började röra sig mot tåget och då jag vände på huvudet, såg jag att dörrarna hade öppnats.

”Dags att stiga på”, sa jag glatt och lyfte på nytt upp mina väskor. Ulrik fattade tag om handtaget på sin gitarrväska och hängde en annan över axeln. Jag antog att han hade mycket av sina saker i Stockholm, då han inte hade särskilt stor packning.

Ulrik gick först på tåget och jag följde tätt efter. Han var den som hade biljetterna. Tydligen var det hans skivbolag som betalade och jag kände mig lätt olustig som snyltade på deras pengar. Men enligt Ulrik var det okej och jag litade på honom.

”Här är våra platser.” Ulrik satte ifrån sig sin röda väska på ett säte och visade med handen att jag skulle sätta mig bredvid, medan han lämnade sin gitarr i bagageutrymmet vid dörren.

Jag slog mig ner vid fönstret, för att Ulrik lätt skulle kunna sätta sig, och satte mina väskor vid fötterna. Jag var glad att vi satt vid ett bord, trots att det då skulle kunna komma folk och sätta sig mittemot oss. Så länge de var trevliga så var det ingen fara.

Ulrik slog sig ner bredvid mig och satte sin väska vid fötterna. Han mötte leende min blick då tåget började rulla och jag log tillbaka.

”Nu är det Stockholm som väntar oss.” Jag snurrade, av gammal vana, mobilen i handen och såg ut genom fönstret på landskapet som vi passerade med allt snabbare fart. Det dröjde inte många minuter innan vi lämnat Göteborg bakom oss.

 

Resan var lugn. Ingen verkade känna igen Ulrik tillräckligt väl för att störa oss, trots att några gav honom nyfikna blickar. Men då han själv inte verkade störa sig på det, så gjorde jag inte det heller. Om han inte var orolig så skulle jag inte heller vara det. Han visste bäst när det kom till fans och hans kändisskap. Där hörde inte jag hemma.

Trots den lugna stämningen omkring oss, hade vi roligt. Vi pratade och skrattade som aldrig förr och jag gissade på att folk blev ganska störda. Men ingen klagade. De bara fortsatte med vad de nu gjorde.

När vi kommit ungefär halva vägen, hade Ulrik somnat. Jag antog att han behövde vila ut, så jag väckte honom inte. Istället drog jag upp min dator ur väskan och kopplade mig upp till det lilla nätverk som fanns på tåget. Det var inte världens bästa täckning, men det var i alla fall något.

Tåget stannade till på en ny station. Var visste jag inte. Jag höll inte så speciellt stor koll på vilka städer vi passerade.

En tjej som såg ut att vara några år yngre än mig steg på. Hon stod villrådig i gången mellan platserna och såg sig omkring, innan hon slog sig ner mittemot mig. Hon gav mig ett snabbt leende och strök undan det mörkblonda håret ur ansiktet.

”Hej.” Jag log tillbaka. Varför skulle jag inte vara trevlig, nu när mitt tidigare sällskap hade somnat.

”Hej.” Hon svarade mig, men verkade förvånad över att jag tilltalat henne.

”Ska du upp till Stockholm”, frågade jag. Jag hoppades att jag inte lät alltför desperat att starta en konversation.

”Ja, jag ska på en spelning där med…” Hon tystnade. Hon hade fått syn på Ulrik. Jag följde hennes blick. Ulrik var faktiskt rätt söt när han sov.

”Men Ulrik eller”, frågade jag vänligt. Hon nickade, med sina blåa ögon uppspärrade.

”Är det där verkligen han”, frågade hon och nu var det min tur att nicka.

”Ja, fast som du ser verkar han rätt trött av sig för tillfället.” Hon skrattade till.

”Jag kan se det.” Hon mötte hastigt min blick. ”Jag heter Matilda, förresten.” Hon sträckte fram handen.

”Cassie.” Jag log och skakade hennes hand.

”Så, hur känner du Ulrik?” Hon verkade nyfiken, men jag visste att jag inte kunde berätta hela sanningen. Inte om vår relation till varandra.

”Vi gick på samma skola tidigare. Sedan när vi båda började gymnasiet umgicks vi inte så speciellt mycket. Vi började umgås igen för någon månad sedan.”

”Så ni är bara vänner, alltså?” Matilda såg på mig. Jag förstod att hon gärna ville veta.

Jag tvekade en sekund, innan jag nickade.

”Ja, inget mer. För tillfället.” Jag blinkade retsamt mot henne och hon skrattade.

 

Vi satt och pratade ända tills det ropades ut i högtalarna att vi strax var framme i Stockholm. Matilda fick då bråttom med att plocka ihop sina saker, medan jag gjorde ett försök att få liv i Ulrik.

”Nu är det dags att vakna”, mumlade jag i hans öra och gav honom en lätt knuff. Han mumlade något osammanhängande, men vaknade inte. ”Fast du kanske vill till Luleå.” Det gjorde susen.

Ulrik slog upp ögonen och vände så hastigt på huvudet, att våra pannor kolliderade med varandra. Jag kunde höra hur Matilda skrattade och jag log mot henne, medan jag gned mig i pannan. Likadant gjorde Ulrik, medan han gjorde ett försök att samla ihop sina saker med en hand.

”Varför har du inte plockat ihop än”, frågade han och såg på mig med rynkad panna. ”Vi måste gå av nu så att vi inte hamnar i Luleå. Mina managers kommer mörda mig.” Nu skrattade både jag och Matilda så att vi kiknade. Ulrik såg förvirrad ut. ”Vad?”

”Vi… ska… inte… till… Luleå.” Jag skrattade så häftigt att orden kom fram otydligt och hackigt. ”Sista stationen är i Stockholm. Det trodde jag att du visste.” Efter att jag hade dragit några djupa andetag, kunde jag nu prata ordentligt igen.

”Du din…” Ulrik gav mig en hämndlysten blick. ”Nu har jag mycket att ge igen för.”

”Det har du kanske.” Jag stoppade ner mina saker i väskorna och reste mig sedan upp för att kunna dra på mig min jacka. ”Men nu måste vi gå av tåget.”

”Vi ses imorgon, Cassie.” Matilda höjde handen till avsked mot mig och jag nickade. Vi hade bestämt att försöka mötas upp innan Ulriks spelning dagen därpå. Jag var glad över att ha fått lära känna henne.

Jag och Ulrik steg av tåget och begav oss sedan ut från stationen. Ulrik ledde vägen, då jag absolut inte hittade i Stockholm. Jag hade bara varit där några få gånger, men aldrig utan karta. Utan Ulrik hade jag säkert gått vilse direkt.

Vi tog tunnelbanan till hans lägenhet. Båda var trötta, trots att Ulrik sovit en bra stund. Skolveckor och tågresor tog verkligen på krafterna. Nu var det bara att slappa resten av kvällen. Hoppades jag, i alla fall.

 

 

 

Bilden är tagen av: Josefin ( www.jossesfoto.weebly.com )

 

 

 

 

Hittar du en bild på bloggen som är din, men som du inte vill ska vara här? Skicka då ett mejl till [email protected] där du berättar vilken bild det är, så kommer den att tas bort!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Del 18, everyone! Hoppas ni gillar den.

Det känns som om det blivit färre som har kommenterat nu på ett tag. Jag vill absolut inte tvinga er till att kommentera om ni kanske har slutat läsa, osv. Men jag vill gärna veta er åsikt. Om det är något som inte är bra, säg till! Jag kan inte göra något åt fel utan att veta om dem, eller hur?

Ha de gött!

Erica


Och vinnaren är...

Ja, nu hade jag då tänkt avslöja vinnaren av en roll i berättelsen. Vinnaren kommer att få vara med i ett eller två inlägg, beroende på hur långt jag skriver och jag kommer ta med personen så mycket som möjligt.
Äsch, nu ska jag sluta svamla. Den som har vunnit en roll är... *trumvirvel* ... MATILDA! Grattis, grattis! :)
Till er som inte vann, så kan jag bara säga, bättre lycka nästa gång! Då ni verkade tycka att det var en bra idé, så kommer jag försöka göra om det flera gånger.
Nej, nu måste jag ta och fortsätta skriva! Ni vill väl ha ett så långt inlägg som möjligt, right? ;)
Ha de gött!
Erica

Afterall - Del 17

Jag sov knappt en blund under natten, men trots detta var jag pigg nästa morgon. Mina föräldrar bara skrattade åt mig, då jag kom studsande nerför trappan. Det kändes som om alla problem var bortblåsta, bara över en natt. Jag hade tryckt undan allt som gjorde mig ledsen. Jag skulle inte bry mig om det under helgen. Jag skulle inte tänka, bara njuta. Bara låta allt flyta på.

”Ha det så bra idag.” Mamma log mot mig, då jag hängde väskan över axeln och drog ner mössan över öronen.

”Det ska jag”, sa jag med ett leende. ”Sista dagen innan fredag, skulle det kunna vara annat än bra?” Hon skrattade och kramade om mig.

”Vi ses ikväll!” Jag höjde handen till avsked mot henne och lämnade sedan huset.

Snön hade äntligen börjat smälta bort och gatorna var täckta av snöslask. Det dröjde inte länge innan mina kängor var täckta av snö, men så länge de inte läckte, så var jag nöjd.

 

När jag kom fram till busshållplatsen, fann jag Ulrik väntande på mig. Jag log brett mot honom.

”Vad gör du här”, frågade jag och höjde på ögonbrynen mot honom. Han brukade alltid gå på en eller flera hållplatser före mig, beroende på vilken av sina föräldrar han befann sig hos.

”Inget hej idag, alltså”, skrattade han och la armen kring mina axlar. ”Får jag inte ta bussen från samma busshållplats som dig, kanske? Är det din privata?”

”Det kanske det är”, sa jag och kramade om honom. ”Men du kan få dela den med mig idag.”

”Vad snäll du är. Men nu ska jag ta och lämna din privata busshållplats, för nu kommer bussen.” Han befriade sig ur min famn och steg på bussen, tätt följd av mig.

En ytterligare person hade följt oss på bussen och då jag och Ulrik slog oss ner på varsin plats, märkte jag hur denna någon, en tjej, såg nyfiket på oss båda. Jag antog att hon var ett fan av Ulrik eller bara intresserad av vem han var. Jag visste att han upptäcktes mer och mer för varje dag. Jag var glad för hans skull, trots att detta betydde att vi fick hålla ”oss” hemligt. Ulrik verkade inte bry sig så speciellt mycket, men jag avskydde att få för mycket uppmärksamhet. Jag var glad över att han hade lyssnat på mig när jag sagt att jag inte ville att någon skulle veta vem jag var. För de som frågade var jag bara en vän. Inget mer.

Medan jag satt där, såg på medan Ulrik försökte trassla upp sina hörlurar, kom jag och tänka på att ingen av oss ens bekräftat att vi var tillsammans, om vi nu var det. Det var som om vi bara tog det som en självklarhet. Ingen av oss verkade överhuvudtaget vilja fråga. Det kändes nästan lite vemodigt, som om det inte var på riktigt.

Men samtidigt visste jag att jag inte borde grubbla. Det var så jag skulle förstöra det hela. Igen.

Det var faktiskt inget jag ville. Förstöra allt med Ulrik också.

”Har du somnat, eller?” Ulrik hade tillslut lyckats trassla upp sina hörlurar och höll nu fram den ena mot mig.

”Faktiskt inte. Jag hade säkert gjort det om du inte fixat dina hörlurar.” Jag log brett mot honom och tog emot hörluren. Han log tillbaka och lutade sig fram för att kyssa mig. Jag hindrade honom med att sätta fingret framför hans läppar. ”Tänk på var vi är”, mumlade jag och blinkade mot honom.

”Jag vet. Du gör det här svårt, ju.” Han såg nedslagen ut. Jag skrattade bara åt honom och boxade till honom på armen.

”Det är tyvärr så det är.” Jag tog hans mobil ur handen på honom och började bläddra igenom hans musikbibliotek. Han muttrade lite över det, men gjorde egentligen inget åt det, speciellt som jag satte på Coldplay. Han verkade inte hitta något skäl till att klaga.

Så där satt vi, han och jag. Ett ganska udda par om jag fick bestämma.

Han med sitt blonda hår och blå-gröna ögon, frisk som en nötkärna med hela sin framtid framför sig.

Jag med rött hår och bruna ögon, med en dom som vilade tung på mina axlar. Så olika, men samtidigt lika på några få sätt. Jag kunde knappt förstå hur ett förhållande mellan oss skulle kunna bestå under en längre period. Speciellt eftersom jag inte var ärlig mot honom.

 

Då vi steg av bussen på exakt samma gata som vi alltid steg av på, var det nästan att jag berättade allt. Ulrik kramade om mig, som alltid, och viskade mjukt i mitt öra hur glad han var över att ha mig i sitt liv. Jag kände mig så otroligt skyldig. Varför var jag en sån idiot?

Men innan jag ens hunnit bestämma mig ordentligt, hade han gett mig en hastig puss på kinden och försvunnit bort i snöslasket. Långsamt, som om jag gick genom vatten, började jag röra mig åt andra hållet.

 

Under dagen betedde jag mig som om jag var under trans. Jag lyssnade knappt på vad mina vänner eller lärarna sa och jag märkte knappt hur irriterade de blev. Jag tänkte bara över helgen som skulle komma. Jag visste inte hur många gånger jag gick igenom min packlista i huvudet. Jag bara gjorde det, om och om igen, utan avbrott.

Men det som jag tänkte mest på, var cancern. Jag velade hela tiden mellan att berätta för Ulrik eller om jag skulle fortsätta hålla tyst.

För många hade detta säkert varit ett lätt val, men för mig var det ett oändligt velande. När jag trott att jag bestämt mig, så blev jag osäker igen och allt började om. Om och om igen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Ytterligare ett ganska kort kapitel, utan speciellt mycket händelser. Men mer kommer hända i morgondagens inlägg, då en av er kommer vara med!

Förresten, glöm inte att kommentera idéer på vad som ska hända medan de är i Stockholm eller ännu längre. Ge kritik på sånt som skulle kunna förbättras, osv. Jag läser allt och tar till mig om ni har några åsikter.

Har dessutom glömt tacka för över 1000 besökare på bloggen sedan jag skapade den! Jag satte igår in en räknare för att se hur många som är inne per dag, men den verkar inte funka längre. Lite synd. Men tack, tack, tack! Ni förstår inte hur glad jag är över att ni läser! Jag hade aldrig trott att det skulle bli så många! Sedan jag började för bara två/tre veckor sedan, så har jag redan fått över 70 kommentarer sammanlagt! Det är helt sjukt! Tack, än en gång!

Ha de gött!

Erica



Glöm inte...

Glöm inte att imorgon är sista dan för att anmäla sig för att vara med i berättelsen! Flera av er har redan anmält er. Jättekul, tycker jag! Om det är många som är med, så kommer det kanske bli två vinnare!
Vinnaren kommer att få vara med i morgondagens inlägg! Dagens kommer att komma om en stund. Måste bara komma på lite mer först.
Ha de gött!
Erica


Presentation av mig

Japp, jag tänkte alltså ta och berätta lite om mig själv.
Så, jag heter alltså Erica. 15 år gammal är vad jag är för tillfället (Född 17 Juni 1996). Jag är född och uppvuxen utanför Göteborg och bor tillsammans med mor, far och en yngre syster, samt tre undulater och ett stort antal fiskar.
Man skulle kunna säga att jag är hyfsat besatt av både Facebook och Twitter och det är där du kan hitta mig en vanlig kväll :P
Jag brukar oftast lyssna på musik, då musik är min stora hobby. Jag har spelat gitarr sedan 10-års åldern, men tog en paus i nåt år för att satsa på skolan. Tog upp det igen på allvar för några år sedan, men är trots detta inte riktigt så bra som jag önskar att jag var.
Om någon skulle få för sig att hacka mitt Spotify-/Youtubekonto, så skulle denna någon hitta en mängd olika sorters musik. Jag lyssnar på bland annat Ulrik Munther , Coldplay , Taylor Swift , Håkan Hellström och ett ytterligare stort antal artister och band. Skulle jag räkna upp alla, skulle vi sitta här ett bra tag!
Även att skriva tycker jag bra om (Vilket ni säkert märkt). Jag har alltid skrivit, men noveller/fanfics/berättelser har jag skrivit i ett par år nu. Jag har många oavslutade dokument på datorn, alla är inte de bästa. Min längsta berättelse (Som jag faktiskt avslutade!) kom upp i 58 A4, men jag hoppas på att den här blir längre, då den redan är uppe i 36 A4.
Men något som jag nästan gör mer än att skriva, det är att läsa. Jag har läst så länge jag har kunnat läsa och mina vänner förstår knappt hur jag kan läsa böcker som väger som en tegelsten ;) Mina favoritbokserier är, bland annat, Harry Potter, Arvtagaren (Eragon), The City Of Ember, Narnia och Septimus Heap. Jag har läst många böcker under min korta livstid och fler kommer det säkert att bli. Både boksamlingen och skivsamlingen kommer säkert utvidgas.
Ett av mina andra stora intressen är språk. Jag var under sommaren 2011 tre veckor i England, varav två av dem var en språkresa i underbara Oxford. Det var två veckor att verkligen minnas för livet, speciellt då jag fick många nya, underbara, vänner. Både från Sverige och andra länder. Förutom svenska och engelska, läser jag även tyska och planerar att gå Hummanistisk linje på gymnasiet, till vilket jag söker för tillfället. Jag vill fortsätta inrikta mig på språk längre fram, trots att jag gärna även gått en musiklinje, men troligtvis är jag inte tillräckligt duktig för att komma in på det gymnasium jag vill, nämligen Donnergymnasiet här i Göteborg.
Jag kollar även mycket på olika tv-serier. Jag bänkar mig så ofta jag kan framför bla. Scrubs, Glee och My Babysitter's A Vampire. Jag ser även på film, men för tillfället har jag ingen speciell favorit.

Jag kanske även ska berätta lite om hur jag kom på idén att skriva om just Ulrik. Well, here goes: Jag har lyssnat på Ulrik ett bra tag nu, snart i över ett år om man inte räknar Lilla Melodifestival-tiden. Jag fick idén för lite några månader sedan att jag skulle kunna skriva en fanfic om just honom. Jag började först på två andra, men inga kändes riktigt rätt. Sedan startade jag den här och, tja, ni ser ju hur långt jag har kommit nu ;)
Jag hade från början inte tänkt att någon annan än mamman skulle vara sjuk, men som det fortskred, så kom jag på idén med att låta även Cassie bli sjuk. Jag vet att det kan låta hemskt, men jag ville väva in mina egna upplevelser från året som gått.
Varför jag valde just cancer? Tja, dels är det en så otroligt vanlig sjukdom, dels så har jag förlorat flera nära i den. Bland annat min mormor, som dog innan jag föddes. Flera av mina föräldrars vänner som även jag kände och sist men inte minst, min älskade farmor för snart ett år sedan. Hon betydde så otroligt mycket för mig och det känns fortfarande så fel att hon inte finns här hos mig längre. Jag ville skriva om hur jobbigt det är att ha någon i sin omgivning som är svårt sjuk, som hon var i över ett halvår. Ingen visste att det var cancer förrän efteråt, men troligtvis så hade hon vetat om det själv flera år tidigare, men inte velat tala om det för oss.
Okej, nog med sorgligheter. Jag vill inte att ni ska må dåligt för min skull, om ni nu gör det. Jag klarar mig, annars skulle jag ju inte kunna skriva det här, right?
Nå, här får ni ett par bilder på mig:

Den obligatoriska bilden i en engelsk telefonkiosk ;)

Christ Church College- En plats man ska besöka!

Jag gör bara min grej :)

Jepp :)

Observera: Alla bilderna är tagna av någon i min familj, vilket betyder att de inte får kopieras utan lov!

Om det är något mer ni undrar, så är det bara att fråga!
(Förresten, alla bilderna är tagna i sommras och sedan dess har jag klippt mig i en annan, kortare frisyr. Bild kommer senare!)

Afterall - Del 16

Senare samma kväll, då Ulrik gått hem och mina föräldrar kommit, samlade jag min familj runt köksbordet. Jag skulle berätta för dem.

Desi verkade förvirrad av den ändrade stämningen och hon gav mig en undrande blick då jag sträckte fram brevet till mina föräldrar. De såg också undrande ut, så jag antog att Desi berättat resultatet för dem. Det resultat som inte var rätt.

Pappa drog upp brevet i kuvertet och tillsammans med mamma läste de igenom det. De såg båda oroligt på mig.

”Cassie, jag är så ledsen”, mumlade mamma och såg på mig. Hon visste precis hur jag kände. För inte alls länge sedan, så hade det varit hon som befunnit sig i min sits.

”Vad då?” Desi såg från mig, till pappa, till mamma och sedan tillbaka igen. ”Vad handlar det här om? Du sa ju att du var frisk!” Hon ryckte åt sig brevet från pappa och läste igenom det. Resultatet fick tårar att bildas i hennes ögon. ”Varför ljög du för mig?”, viskade hon och såg kallt på mig. ”Varför?”

”Desi, lyssna på mig”, sa jag och kände hur även mina ögon började fyllas av tårar. ”Jag ville inte att Ulrik skulle veta. Jag vill inte att någon annan än er ska veta. Mina vänner har redan varit tillräckligt oroade för mig och jag vill inte att de ska må dåligt för min skull.” Jag såg bedjande på min familj. Jag visste att de inte tyckte om det jag bad dem om, men de skulle respektera min vilja.

”Då förstår jag.” Desi såg inte nöjd ut, men hon verkade i alla fall förlåtit mig för att jag ljugit.

”Vi gör precis som du vill.” Pappa log mot mig. ”Vi stöttar dig hela vägen.” Jag nickade. Det kändes skönt att jag hade dem. Men trots det så mådde jag dåligt för att jag ljög för Ulrik. Han kanske borde få veta?

 

Då jag satt och såg på tv en stund senare, kände jag hur mobilen vibrerade till i fickan. Jag drog upp den, hoppades på att det inte skulle vara Ulrik. Varför visste jag inte. Jag kände väl helt enkelt inte för att prata med honom för tillfället.

Men såklart så var det ett sms från honom. Jag tryckte upp det och innehållet fick mig att må ännu sämre än tidigare.

 

Halloj, halloj!

Har du lust att hänga med till Stockholm i helgen? Jag ska ha en spelning där och spela in lite i studion. Du sa ju att du ville höra mig spela ;)

/Ulrik

Jag bet mig i läppen. Jag ville verkligen följa med, men om jag gjorde det, så skulle jag spendera en hel helg med Ulrik och hela tiden riskera att försäga mig. Men om jag däremot inte följde med, så skulle jag behöva ha en bra anledning.

”Mamma”, ropade jag och reste mig ur soffan. Mamma befann sig i köket och plockade undan efter middagen.

”Vad är det, gumman?” Hon vände sig mot mig med ett leende på läpparna. ”Har det hänt nåt?”

”Får jag följa med Ulrik till Stockholm i helgen”, frågade jag och lutade mig mot dörrkarmen.

”I helgen, säger du.” Hon gick fram till kalendern som hängde på väggen och såg forskande på den. ”Det går bra. Åker ni på fredag, eller?” Jag ryckte på axlarna.

”Jag ska kolla.” Jag började skriva ihop ett svar på Ulriks sms. Nu hade jag något att se fram emot, trots att jag skulle vara tvungen att vakta min tunga noggrant.

 

Halloj på dig också!

Jag följer gärna med. Är det på fredag vi åker, eller? Och det är ju klart jag vill höra dig spela! :)

/Cassie

Kort och trevligt, var vad mitt sms blev. Inget avancerat.

Jag hann knappt slå mig ner i soffan igen, förrän jag fick ett svar tillbaka från honom. Han verkade ha väntat.

 

Trevligt, trevligt. Japp, fredag eftermiddag, Tåget går halv fem från stationen i Göteborg, så vi måste ta oss dit direkt efter skolan.

Det var ju tur att du ville höra mig spela. Annars hade din helg blivit en plåga :P

/Ulrik

Jag log snett för mig själv. Trots att jag fortfarande kände skam för att jag ljugit, så fick han mig att le. Det skulle han alltid få mig att göra, hur dåligt jag än mådde. Det kunde jag säga redan nu, trots att framtiden var oviss. Ingen visste vad som skulle hända härnäst.

 

Ja, det var ju verkligen tur! Vi kan ju mötas på stationen minst en halvtimme innan. Slutar halv fyra, så för mig blir det ju ingen större väntan ;)

/Cassie

Jag hade ingen ork att tänka över vad jag skickade längre. Varför skulle jag alltid göra saker prydligt och snyggt? Jag kunde väl få göra lite som jag ville? I alla fall så länge som jag kunde göra något överhuvudtaget.

”Fick du något svar?” Mamma slog sig ner i soffan bredvid mig och jag nickade.

”Tåget går halv fem på fredag, så jag tar mig direkt dit efter skolan.” Jag sträckte på mig och reste mig sedan ur soffan för att gå upp till mitt rum. Jag behövde faktiskt packa.

”Var ska ni bo då?” Mamma såg på mig med lätt rynkade ögonbryn.

”I Ulriks lägenhet, antar jag”, svarade jag, aningen för nonchalant.

”Jaså?” Mamma verkade bekymrad över något och det gick snabbt upp för mig vad det handlade om.

”Mamma, få inga tankar, okej? Inget kommer hända, jag lovar.” Hon nickade, inte helt övertygad. Jag önskade att hon kunde lita på mig när jag sa att inget skulle hända, för det skulle jag aldrig tillåta. Jag trodde inte heller att Ulrik skulle låta saker gå över styr. Han verkade inte vara den sortens kille.

Jag nickade mot mamma och småsprang sedan uppför trappan. Under tiden kände jag hur mobilen vibrerade i handen på mig. Jag valde att inte öppna sms:et förrän jag kommit in på mitt rum. Varför visste jag inte. Det var säkert bara ett svar från Ulrik, inget annat.

Jag hade helt rätt.

Då jag stängt dörren efter mig och slagit mig ner på skrivbordsstolen, öppnade jag sms:et och kände direkt igen Ulriks och min konversation.

 

Gött. Slutar själv tre. Kan fixa något att äta, så ses vi där. Sov så gott :)

/Ulrik

Jag log. Komisk och gullig, det var vad han var. Jag hoppades nästan att han aldrig skulle ändras alltför mycket. Han var bra som han var nu och här.

Jag la ifrån mig mobilen på skrivbordet och satte sedan igång med att packa.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Del 16, everyone!

Har kommit på att jag knappt berättat något om mig själv. Vad skulle ni säga om att jag gjorde en liten presentation om mig själv? Eller är det helt ointressant ;)

Ha de gött!

Erica


Q & A

Såg att det hade kommit några frågor, så tänkte ta och svara på några stycken :)
1. Tack för att du delade den i Ulriks logg! Tycker det är grymt kul när ni säger och visar att ni gillar bloggen. Blir alltid så glad! Det med kommentarerna gjorde jag bara som en engångsgrej. Ville se om någon var sugen på att läsa vidare. Ska försöka att inte upprepa det! Kram.
Johanna: Nästa del kommer någon gång ikväll! Har en liten bit kvar att skriva på det, bara :) Kram.
Amanda: Tjejen på bilderna som ska föreställa Cassie, heter Ariana Grande och är en amerikansk skådespelerska. Du kan se henne i bland annat Victorious på Nickeloden och i Greyson Chance's musikvideo till låten "Unfriend You" Kram.
Anna: Jo, i och för sig blir det det, men jag visste inte om alla ville ge ut ett foto till mig, som ni ju inte känner, så därför skrev jag inte med det. Men man får såklart skicka med ett foto om man vill det! Kram.
Hoppas ni fick svar på era frågor! Nu ska jag ta och fortsätta på nästa del ;) Coming soon!
Ha de gött!
Erica

Vill du vara med i berättelsen?

Japp, som ni säkert förstår på rubriken, så kommer en av er läsare att få vara med i berättelsen i ett eller ett par inlägg. Låter det intressant?
Gör då såhär:
Skicka ett mail till mig på [email protected] och berätta lite om dig själv. Ålder, namn (Behöver endast vara förnamn), utseende och lite om din personlighet. Det behöver inte vara en lång beskrivning, bara jag får en helhetsbild. Vinnaren kommer lottas fram i slutet av veckan. Ni kommer ha till den 6/1 , alltså på fredag , på er att skicka in. Mejlen kommer bara att läsas av mig, så ingen information kring er kommer att spridas ut!
Lycka till!
Erica

Under tiden får ni några bilder som hör till berättelsen, samt några bra låtar :) Enjoy!



Afterall - Del 15

Under den följande veckan var det knappt att jag log. Jag var nervös för vad som skulle hända. Nervös för dagen då provsvaren skulle komma.

Desi var likadan. Hon slutade ta in posten av rädsla för att breven från sjukhuset skulle komma och vågade knappt prata om det utan att börja gråta. Det smärtade mig att se henne såhär, trots att jag kände likadant inombords. Men jag höll alla känslor inom mig för att inte göra det svårare för henne. För att inte göra det svårare för någon i min omgivning.

Mina vänner, Ulrik inräknad, och min familj gjorde det bästa de kunde för att hålla humöret på oss båda uppe, men det var knappt något som fungerade. Det var nästa så att jag hade gett upp. Jag ville knappt veta resultaten. Jag ville bara att den där söndagen skulle försvinna ur världshistorien. Upplösas till intet.

Jag började alltmer hålla mig undan under helgerna och eftermiddagarna. Jag träffade knappt mina vänner, förutom Ulrik. Han var den enda som jag hade lust att träffa överhuvudtaget. Vi spenderade alltmer tid tillsammans, vilket verkade ge mina föräldrar blandade känslor. De undrade säkert vad vi sysslade med. Men jag var ärlig mot dem när jag sa att vi bara pratade och pluggade. För det var precis vad vi gjorde. Pratade om allt mellan himmel och jord. Och pluggade.

 

Och så, en dag efter skolan, kom resultaten. Ulrik hade följt med mig hem den här dagen för att plugga och då jag öppnade brevlådan, låg där två kuvert. Det ena till mig, det andra till Desi. Jag visste exakt vad det hela handlade om.

”De har kommit”, mumlade jag och kramade kuverten i handen medan vi gick uppför gången. Ulrik tog min andra hand i sin och log lugnande.

”Det kommer säkert inte vara något. Tänk inte för mycket på det.” Jag nickade bara till svar. Jag hade inget att säga. Det kändes på nytt som om någon täppt igen min hals med en sten.

Desi mötte oss i hallen och då hon såg kuverten i min hand, bleknade hon märkbart. Hon höll dem försiktigt, likt två ytterst ömtåliga vaser, medan jag drog av mig jackan och skorna. Vi var alla tre helt knäpptysta. Ingen av oss verkade veta vad vi skulle säga härnäst.

Efter att ha säkert slagit oss ner vid köksbordet, började Desi med darrande fingrar öppna sitt brev. Jag såg på henne, orolig för hennes skull, och väntade på att hon skulle säga vad det stod.

Jag förstod det innan hon sa något. Jag förstod det på leendet som spred sig över hennes ansikte. Hon var frisk.

”Jag är frisk”, skrattade hon och sprang fram och kramade om mig. ”Jag har inte cancer. Då har säkert inte du det heller.” Hennes sprudlande energi fick mig att ta modet till mig och öppna brevet. Det var säkert precis som Desi sagt. Jag var säkert frisk.

Jag vek upp provsvarspappret och ögnade igenom det med de andras blickar på mig. Då jag kom till sista raden, kände jag hur mitt hjärta sjönk som en sten i bröstet, men jag visade inget utåt. Ingen skulle behöva oroa sig.

 

Spår av cancer funnet. Behandling påbörjas inom kort för att hindra utveckling.

Jag svalde hårt och såg sedan upp på de andra. Jag ville inte att Ulrik skulle veta. Han hade tillräckligt att tänka på med sitt jobb och skolan.

Så jag klistrade på mig ett stelt leende, samtidigt som jag stoppade tillbaka brevet i kuvertet och tryckte ner det i min skolväska.

”Jag är frisk”, fick jag fram. Jag hatade vartenda ord som kom över mina läppar. Jag avskydde att ljuga, men Desi skulle få veta sanningen senare. Men inte Ulrik. Jag ville inte oroa honom.

”Grattis!” Ulrik log brett. ”Det här måste vi nästan fira.”

”Hur då?” Desi såg från Ulrik till mig och tillbaka igen. Ulrik blinkade mot henne.

”Det är inget som du kan vara med på.” Han såg på mig med en retsam blick och jag kände hur det hettade lätt i mina kinder. Både av skam och genering.

”Men grr.” Desi la armarna i kors över bröstet. Jag gav henne en undrande blick, men hon log bara snett och lämnade sedan rummet.

”Ska vi plugga då?” Jag såg på Ulrik, som nickade. Jag kände mig konstig som ville plugga, men jag kände att det var säkrare än att riskera att han kom på mitt svek. Han skulle säkert inte förlåta mig.

”Jag vill bara gratulera dig först.” Han uttalade orden mjukt och stilla, innan han reste sig upp och stegade fram mot mig. Han tog min hand och drog upp mig på fötter, likt första gången då vi avslöjat våra känslor för varandra. Det kändes som om det var år sedan nu.

Han lät sina läppar snudda vid mina i några sekunder, innan han tog ett steg tillbaka och log brett. Jag log tillbaka, trots den skärande smärtan i bröstet som kom av skam. Jag hade en känsla av att den inte skulle försvinna förrän jag berättade sanningen för honom, vilket jag inte tänkte göra förrän jag visste att jag var frisk.

 

Vi började efter detta plugga och det hjälpte faktiskt mot alla tankar som virvlade omkring. Jag koncentrerade mig på något annat ett tag. Läxorna och Coldplay som vi satt på i cd-spelaren. Vi tyckte båda om bandet och vi satt och sjöng med. Ulrik lät lika fantastisk som han brukade med sin hesa röst, medan jag själv tyckte att jag lätt hemsk, vilket Ulrik hävdade att jag inte gjorde. Han belönades för detta med en spark på smalbenet och efter detta höll han tyst. Jag antog att han planerade hämnd.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Del 15, everybody! Har jobbat på den ett tag, men den blev inte heller så speciellt lång. Men tillsammans med del 14, så blev det ju en lång bit tillsammans.

I den här delen kom det lite nyheter. Hur tror ni att det hela kommer fortskrida? Tror ni att Cassie kommer berätta för Ulrik inom en snar framtid, eller kommer hon hålla det hela hemligt? We will have to wait and see ;)

Btw, jag ser att en hel del har varit inne på bloggen sedan jag la in besöksräknaren. Det skulle vara kul att se hur många det egentligen är som läser bloggen! Skulle vi lyckas med att få varenda en att kommentera det här inlägget? Skulle verkligen vara kul att veta om det bara är tjejer, eller om det även finns några killar där ute. Så kommentera på!
Ha de gött!
Erica

Afterall - Del 14

Morgonen därpå då jag steg upp, hade känslorna från kvällen före fördubblats. Jag visste knappt ut eller in.

Man märkte även på min resterande familj att alla var mycket mer nervösa än tidigare. Mamma var blek i ansiktet och Desi sa knappt ett ord. Det var otroligt ovanligt för henne. Hon var aldrig tyst. Aldrig.

Pappa satt och läste om tidningen så många gånger i rad att det var ett under att han inte kunde den utantill. Det var ett dåligt tecken att han var så ofokuserad.

Jag satt även jag tyst. Jag kunde knappt få i mig någon frukost, då det kändes som om någon tryckt ner en sten i halsen på mig så att jag inte kunde svälja. Jag hoppades fortfarande att allt skulle spolas förbi, så att jag kunde fortsätta mitt liv utan bekymmer.

”Är ni klara?” Pappa hade efter att ha läst tidningen för femtonde gången, insett sitt misstag och lagt den ifrån sig. Mamma nickade stelt och reste sig tillsammans med pappa för att bege sig ut till hallen. Jag mötte Desis blick och klämde fram ett ansträngt leende.

”Det kommer bli bra”, mumlade jag och kramade min mobil i handen, då även vi reste oss från bordet.

”Tror du det?” Jag såg att hennes ögon var tårfyllda. Jag nickade. Jag ville ge henne hopp, trots att mitt eget började lämna mig. Jag vill i alla fall att min lillasyster skulle må bra. Jag ville att hon skulle må bättre än mig vid ett sånt här tillfälle.

Jag och Desi drog på oss skor och jackor och följde våra föräldrar ut till bilen. Jag kände mobilen vibrera till i fickan och drog upp den då bilen svängde ut från uppfarten. Det var ett sms från Ulrik.

 

Halloj!

Jag hoppas att allt går bra på sjukhuset för er. Jag tänker på dig!

/Ulrik

Jag svalde. Jag önskade att han kunnat följa med, men visste att detta var en familjegrej. Mina föräldrar skulle inte tycka att det passade. De ville hålla vad som hände på sjukhuset för sig själva, trots att jag och Desi fick lov att berätta om det för våra närmsta vänner efteråt. De visste att vi behövde stödet om något jobbigt hände, så de bad oss aldrig att hålla det hela hemligt.

Jag övervägde ett tag att knappa in ett svar till Ulrik, men då vi kom allt närmare sjukhuset, kändes det som om mina hjärnceller långsamt slutade fungera.

 

Då vi steg ur bilen utanför sjukhuset, hade ett kallt regn börjat falla. Jag körde ner händerna i fickorna medan vi gick och såg upp mot sjukhusets olycksbådande byggnad. Jag hade aldrig tyckt om sjukhus. Det var något med atmosfären. Det fick mig att må dåligt.

Mina föräldrar gick först, hand i hand. Jag visste att pappa inte skulle klara att förlora mamma. De var för tajta för att kunna leva utan varandra.

 

Efter att vi blivit visade in i ett rum, började väntan. Trots att vi säkert bara satt där i ett par minuter, så kändes det som flera timmar. Jag kämpade hela tiden för att inte börja gråta och sticka därifrån. Jag ville få veta resultatet så fort som möjligt.

Vid ljudet av en mansröst, såg jag upp från mina sammanknäppta händer och bet mig hårt i läppen för att inte skrika åt läkaren som kommit in i rummet att han skulle rappa på, så att vi kunde få gå och komma tillbaka till vårt vanliga liv utan oro.

”God dag, jag är Doktor Watson.” Läkaren log ett bländande leende mot oss och jag fick lust att ge honom en smocka. Hur kunde han le när min mammas öde låg i hans händer? Hur kunde han vara så okänslig?

Han skakade han med oss alla fyra och slog sig sedan ner bakom sitt skrivbord och såg allvarligt på oss. Han höll en skrivskiva i handen, som jag antog var mammas journal, och snurrade en penna mellan fingrarna på andra handen.

”Tyvärr så har jag både goda och dåliga nyheter. De goda är att du inte kommer behöva opereras, Charlene.” Mammas ansikte lystes upp av ett leende och hon kramade pappas hand. ”De dåliga är att cancern kan finnas hos dina döttrar. Den är ärftlig” Jag stirrade på honom. Vad pratade han om?

”Vad menar du”, frågade jag hest och kände Desis oroliga blick på mig. ”Kan jag och Desi ha cancer?” Läkaren nickade.

”Vi kommer behöva ta prover på er båda för att se om ni har den.” Han reste sig upp och gjorde en gest mot dörren. ”Skulle ni kunna följa med här.”

En chockad tystnad förföljde oss då vi tog hissen upp till nästa våning för provtagning. Jag kunde nästan höra tankarna som for runt i allas huvuden. Alla frågor som skulle besvaras.

Jag och Desi fick sätta oss, en i taget, i en stol och en sjuksköterska tog ett stort antal prover på oss. Det kändes ovant att det var vi som de tog prov på, istället för mamma. Det var alltid hon som suttit i stolen, inte vi.

Efter provtagningen, fick vi spendera en ytterligare halvtimme med att lyssna på läkarens svammel kring vad det skulle innebära om vi verkligen var sjuka. Detta skrämde mig, så den mesta tiden satt jag och försökte inte lyssna. Men vissa saker slank ändå in och mitt huvud surrade då vi lämnade sjukhuset.

Regnet hade ökat i styrka och det dröjde inte speciellt länge innan jag var genomblöt. Min familj hade redan satt sig i bilen, men jag hade bett dem om att få vara ifred en kort stund. Jag behövde tänka och ingen skulle märka att jag grät om jag var blöt.

”Cassie, är allt okej?” Rösten fick mig att hastigt vända mig om. Där stod han, även han genomvåt.

”Ulrik, vad gör du här?”, fick jag fram och mötte hans blick.

”Jag tänkte att du kanske behövde lite support.” Han tog några steg framåt och sträckte ut armarna. Jag tog de få steg som krävdes mot honom och lät honom sluta in mig i sin famn.

”Ulrik”, viskade jag och försökte hålla tillbaka tårarna. ”Jag har kanske cancer.” Jag kände hur han stelnade till.

”Allt kommer bli bra”, mumlade han i mitt öra, trots att jag hörde på hans röst att han inte var helt säker. Men jag klandrade honom inte. Han hade all rätt att vara osäker. Han kunde inte ge mig ett rakt svar utan att riskera att ljuga. Men jag var glad att han i alla fall försökte hålla mitt humör uppe.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Här har ni del 14! Inte så speciellt lång, men jag tyckte att jag fick till den i alla fall. Vad tycker ni? Ska vi säga såhär: Om jag får tio kommentarer på den här delen från olika ip-adresser, så kommer det komma en till del ikväll! Vad tror ni? :)

Ha de gött!

Erica


Afterall - Del 13

När jag vaknade följande morgon, hade jag inte den blekaste aning om var jag befann mig. Jag var i alla fall inte hemma.

Med en gäspning, satte jag mig upp och sträckte på mig. Vintersolen sken in genom de höga fönstren och gjorde sitt bästa med att lysa upp rummet. Då jag såg mig omkring, kom minnena från gårdagen tillbaka och jag insåg att jag måste ha somnat hos Ulrik. Jag svor tyst för mig själv. Mina föräldrar var säkert inte glada.

Jag reste mig upp och gjorde ett försök att släta ut klänningen. Det funkade inget vidare, så istället drog jag fingrarna genom håret för att få ut de värsta tovorna.

”God morgon.” Ulrik uppenbarade sig i dörröppningen, iklädd jeans och skjorta. ”Sovit gott?”

”Jag antar det, eftersom jag glömde av att gå hem igår.” Jag tog upp mobilen ur min väska som jag funnit, halvt inkilad under soffan, och upptäckte att jag hade fått flera oroliga sms och ett stort antal missade samtal.

”Hm, förlåt för det där. Jag hade tänkt väcka dig, men så somnade jag själv.” Ulrik kliade sig besvärat i nacken.

”Det är inte ditt fel, Ulrik”, sa jag och log mot honom. ”Det är helt och hållet mitt eget.”

”Om du säger det så.” Han log tillbaka. ”Då vill du kanske inte ha frukosten jag fixade.” Han drog handen genom håret och jag la märke till att han inte bar någon gubbkeps. Hans blonda hår stod åt alla hår, men det fick honom egentligen att se ännu bättre ut.

”Jag kan säkert trycka i mig den ändå”, skrattade jag och följde honom ut i köket.

Precis då vi slagit oss ner vid köksbordet, ringde min mobil på nytt. Jag såg på skärmen att det var mamma och gav därför Ulrik ett ursäktande leende, innan jag svarade.

”Hej mamma.” Jag visste att jag säkerligen skulle få en rejäl utskällning.

”Herregud Cassie, äntligen svarar du. Jag har varit så orolig för dig. Du sa att du skulle komma hem igår kväll, men när du inte kom så trodde jag att något hade hänt dig.”

”Det är ingen fara”, sa jag lugnande och mötte Ulriks blick. ”Jag råkade somna hos en kompis, bara. Sen när jag väl vaknade igen, så var det så sent, så jag ville inte komma hem och väcka er.” Jag gillade inte att ljuga, men ibland var det nödvändigt.

”Huvudsaken är att du mår bra”, sa mamma, som i ett försök att lugna sig själv. ”Men du får ändå ta och komma hem nu.” Jag suckade. Jag ville inte gå hem, trots att jag väldigt gärna ville byta kläder. Klänning var inget som var skönt att sova i.

”Är det okej att jag äter frukost först”, frågade jag och korsade fingrarna under bordet, som för att ge mig själv tur.

”Hm, okej då, men ta dig direkt hem sen.” Efter att mor min uttalat detta, la hon på luren.

”Allt okej”, frågade Ulrik och jag nickade.

”Ja, helt okej.” Jag log. ”Fast det verkar som om de inte riktigt var nöjda med att jag inte kom hem.”

”Så nu har du bråttom?” Ulrik höjde leende på ett ögonbryn. Jag rynkade pannan. Det kändes som om han läst mina förvirrade tankar.

”Något åt det hållet, ja.” Jag lutade armbågarna mot bordskivan och placerade sedan hakan i handflatan.

”Då ska vi kanske börja käka.” Ulrik flinade mot mig och sköt brödkorgen mot mig över bordet.

”Åh, javisst”, svarade jag och kände hur det hettade lätt i kinderna. Jag undrade om någon bytt ut min hjärna mot en skål gröt under natten. Jag kände mig otroligt trögtänkt.

Med fortfarande lätt röda kinder och Ulriks roade blick vilande på mig, började jag äta. Ju snabbare jag kom hem, desto bättre. Trots att jag ville fortsätta träffa Ulrik, så visste jag att mina föräldrar skulle få spel om jag inte gjorde som de sa.

 

Efter vad som kändes som tio minuter, men som egentligen var en halvtimme, stod jag ute i hallen, fullt påklädd. Jag var på väg hem.

”Så, ska vi träffas imorgon?” Ulrik stod mittemot mig i hallen med händerna nedkörda i fickorna på jeansen. Jag suckade.

”Jag kan inte, tyvärr. Vi ska till sjukhuset med mamma.” Jag fäste blicken på mina skor och bet mig i läppen. Det var dags för den slutgiltiga domen. Läkarna skulle under morgondagen berätta resultaten av de sista testerna de tagit på mamma. Detta skulle bevisa om hon skulle behöva opereras eller om hon var frisk. Det skulle bli en natt av blandade känslor.

”Åh, okej.” Ulrik tog ett steg fram mot mig och satte ett finger under min haka, så att han kunde mötta min blick. ”Jag hoppas att allt går bra.” Han log mjukt, innan han lutade sig fram och lät sina läppar möta mina. Jag slöt ögonen och njöt av den pirrande känsla som fyllde mig. Det var en känsla av att jag hörde hemma här. Just här. Hos Ulrik.

”Då ses vi”, mumlade jag med ett leende och vände mig mot dörren.

”Ja, vi ses.” Jag hörde Ulriks röst bakom mig, precis innan dörren slog igen bakom mig. Detta fick mig att le stort.

 

Resten av dagen hände egentligen ingenting. Jag befann mig mest på mitt rum och vilade ut. Jag tänkte på allt som hade hänt. Allt som hade förändrats. Allt som skulle ske.

Jag var nervös inför morgondagen och vad som skulle hända med mamma. Nästan nervösare än mamma själv. Hon gömde det bättre än vad jag gjorde. Själv stökade hon runt, precis som vanligt, kanske ett snäpp mer energisk. Hon betedde sig som om imorgon var en vanlig dag.

Till och med pappa verkade nervös, han som annars var kolugn vad som än hände. Han upprepade meningar om och om igen. Det var ett under att han inte bröt ihop. Men jag visste att jag inte såg allt. Han var otroligt duktig på att gömma känslor. Något som jag ärvt från honom, men som jag bara använde när jag mest behövde det. Som när jag behövde gömma lyckliga känslor vid ett sorgligt ögonblick, som detta.

Då jag gick och la mig samma kväll, kunde jag knappt få en blund i ögonen. Istället låg jag och lekte med min mobil, allt för att styra undan tankarna. Jag ville inte tänka, inte dra förhastade slutsatser, inte känna det jag ville känna. Jag ville bara att det skulle vara över, så att jag skulle kunna återvända till vardagen. Eller så mycket vardag som man kunde få med Ulrik.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Del 13, som kom lite senare än vad jag tänkt mig, men har inte varit hemma. Så, nu vill jag ha hjälp med nästa del. Ge lite idéer på vad som ska hända på sjukhuset, osv. Jag har lite idébrist, så jag behöver verkligen er hjälp just nu! Jag kommer försöka ta med så många av era idéer som möjligt!

Ha de gött!

Erica


Afterall - Del 12

Inomhus verkade festen ha höjt sig ett snäpp, stämningsmässigt. Folk verkade nästan berusade och det kändes som om antalet människor uppgraderats. Jag hoppades innerligt att ingen smugit in alkohol. Det skulle bara förstöra allting.

Jag knuffade mig fram bland alla dansande människor, i ett försök att hitta någon jag kände, vem som helst. Jag kände mig ensam, trots allt folk omkring mig. Jag kände ingen av dem och tanken på att jag och Ulrik var sams igen, gjorde att jag kände mig både glad och osäker på samma gång.

Då jag kom ut i hallen, kom jag på att jag hade lämnat min väska där tidigare, obevakad. Jag stönade. Vem som helst kunde ha tagit den vid det här laget. Alla mina saker låg där.

”Letar du efter något?” Rösten fick mig att stelna till där jag stod, fortfarande iklädd kängor och jacka. Inte han, inte han, inte han. Jag svalde och vände mig långsamt om.

”Hm, jo.” Jag undvek att möta hans blick. Vad gjorde han här?

”Den här kanske?” Jasper svängde med min väska framför ansiktet på mig och log retsamt.

”Precis den”, sa jag, tacksamt, och sträckte fram handen mot väskan. Just som mina fingrar snuddade vid den, ryckte han undan den.

”Ah, ah”, sa han varnande. Hans leende hade ändrat karaktär till ett hotfullt. Jag rynkade pannan. Vad ville han mig? Det var över, han visste det.

”Jasper, lägg ner. Ge mig min väska. Nu.” Jag uttalade det sista ordet med en hård betoning.

”Tror inte det, du. Har inte du Ulriks nummer häri?” Han öppnade väskan och fick upp min mobil. Jag höjde på ett ögonbryn mot honom då han försökte låsa upp den.

”Du behöver kod”, sa jag och log retsamt, innan jag stegade fram till honom och tog tillbaka mina saker. Nu när hans plan, vad den nu varit, hade misslyckats, så tänkte jag inte låta honom ha kvar mina saker.

”Jag vet”, fräste han och visade prov på sitt häftiga humör. Jag suckade och låste upp mobilen för att kolla så att ingen velat nå mig under kvällen.

”Vad hade du egentligen tänkt göra”, frågade jag, lätt nyfiken. Jag såg halvt om halvt på Jasper, medan jag skrev ett svar på ett sms från mamma, där hon undrade när jag hade tänkt komma hem.

”Inget”, muttrade Jasper och körde ner händerna i byxfickorna.

”Säger du det så”, sa jag och la tillbaka mobilen i väskan, som jag nu hängde över axeln för att inte tappa bort den igen. Jag tänkte inte riskera att Jasper lyckades knäcka min kod. Trots att han hävdade att det inte var något, så trodde jag honom inte. Jag kände honom alltför väl.

”Hm.” Han knuffade sig förbi mig med ett bistert uttryck i ansiktet och försvann ut genom dörren. Jag andades ut. Jag ville ändå inte ha honom där.

Jag begav mig in i vardagsrummet på nytt efter att jag hade lämnat jacka och skor i ett tryggt hörn. Jag skulle göra ett nytt försök att hitta mina vänner. Eller Ulrik.

”Cassie? Är du fortfarande kvar här?” Jag vände blicken åt det håll som rösten kom ifrån och fick syn på Charlie och Markus.

”Jo, det blev lite ändring i planen”, sa jag, lätt frånvarande. Jag hade precis fått syn på Ulrik. Han log brett mot mig och höjde handen till hälsning. Jag log tillbaka. Det var fortfarande knappt att jag förstod att vi var vänner igen. Mer än vänner, till och med.

”Jag förstår”, sa Charlie med ett brett leende. Jag förstod att även hon hade sett Ulrik. ”Men vi hade tänkt sticka hem nu. Hänger du med?” Jag slängde en blick bort mot Ulrik, där han stod och pratade med en av sina kompisar.

”Jag tror att jag stannar en liten stund till”, sa jag och log mot Foxy, då hon kom fram till oss med en mörkhyad kille i släptåg.

”Jag hörde att du inte skulle med hem, Cass”, sa hon, samtidigt som killen la en arm kring hennes midja. ”Är det okej om Dean åker med oss då?” Hon såg, nästan bedjande, på Markus och Charlie.

”Varför inte”, sa Markus med ett brett leende på läpparna.

”Är du säker på att du kan ta dig hem själv”, frågade Charlie och gick in i rollen som ”mamma.”

”Ja då, det är bara två kvarter”, sa jag och suckade. ”Det är ingen fara, Charlie.”

”Okej, okej”, sa hon och log. ”Då ses vi.” Hon gav mig en hastig kram och sedan gick de. Försvann ut. Lämnade mig kvar. Och det gjorde inget.

Jag märkte att det nu började tunnas ut, människomässigt, och då jag slängde en blick på mobilens klocka, såg jag att klockan redan var halv tolv. Inte konstigt att nästan alla nu trängdes i hallen på väg hem.

”Hej du.” Ulrik slöt upp vid min sida med ett snett leende på läpparna.

”Hej på dig också”, sa jag och log tillbaka. ”Har du haft det trevligt?”

”Klart jag har”, sa han och la armen runt mina axlar. ”Jag har ju fått träffa dig, eller hur?”

”Som om det var höjdpunkten på kvällen”, skrattade jag, trots att det varit höjdpunkten för mig. ”Det hände säkert massor.” Jag knuffade retsamt till honom.

”Jo, det gjorde det säkert.” Han flinade och knuffade mig tillbaka. ”Ska du också ta dig hemåt snart, eller?” Jag ryckte på axlarna.

”Det beror på. Vill du bli av med mig, eller?” Jag blinkade mot honom, retsamt, trots att jag hoppades på att han ville fortsätta umgås.

”Bli av med dig? Vad tror du om mig?” Han skrattade och drog in mig i en kram. Jag andades in hans mjuka doft och slöt ögonen för några sekunder. Allt kändes för bra för att vara sant.

Då den sista gästen lämnat huset och vi städat undan det värsta stöket, slog vi oss ner i vardagsrumssoffan. Ulrik gäspade och sträckte på sig. Jag tog tillfället i akt att norpa åt mig hans gubbkeps.

”Hallå där, vad tror du att du sysslar med?”, skrattade han och sträckte sig efter kepsen, men jag höll den utom räckhåll för honom.

”Jag tar din kära keps, vad ser det ut som?” Jag log och slängde den sedan i knäet på honom och lutade mig bakåt mot ryggstödet. Jag kände hur trött jag var.

”Tack för den.” Ulrik log brett och klappade sedan med handen på sitt ben. ”Lägg dig med huvudet i mitt knä. Du ser helt färdig ut.” Jag kvävde en gäspning med handen. Jag borde gå hem, men att stanna kvar hos Ulrik kändes mer lockande, så jag gjorde som han sa.

”Jag kanske borde ta mig hemåt snart”, mumlade jag sömnigt och mötte hans blick.

”Eller så kan du alltid sova här.” Han blinkade mot mig och strök undan några hårslingor ur ansiktet.

”Dröm vidare, grabben”, skrattade jag. Han satte på sig en ledsen min.

”Du kan väl i alla fall stanna kvar en stund och se på en film?” Han la huvudet på sned och såg på mig. Jag suckade.

”Okej då, en liten stund. Men jag kommer somna.”

”Det gör inget.” Jag satte mig upp på nytt, så att han skulle kunna resa på sig, och gäspade.

”Vad ska vi se för nåt”, frågade jag och såg på medan han rotade runt i en låda med filmer.

”Den här?” Han höll upp en Scrubs-box och jag nickade, leende.

”Varför inte?”

Då han slog sig ner i soffan igen och startade första avsnittet, lutade jag tungt huvudet mot hans axel. Det hade inte gått många minuter innan jag hade somnat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Del 12, där det inte hände särskilt mycket. Jag tycker nästan själv att den blev lite tråkig. Men jag ska försöka komma på några idéer till nästa del. Kom gärna med förslag! Förresten, ni har kanske sett att jag satt in en besöksräknare på bloggen. Jag blir alltid lika glad av att se att det är flera som kollat in sedan förra gången jag själv var inne, plus att jag alltid blir lika glad av era kommentarer!
Jag hoppas att ni alla hade en lika awesome nyårsafton som jag hade!
Ha de gött!
Erica

RSS 2.0